Hoe jonger hoe beter of toch maar niet?

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Wie wilde er vroeger geen profvoetballer worden. Voetballen in grote stadions waar duizenden toeschouwers je bejubelden als je als aanvaller had gescoord of als doelman een fabelachtige redding had verricht. Letterlijk iedere jonge voetballer die maar enigszins van het spelletje hield had die droom en dat is tegenwoordig niet anders. Waar wij vroeger droomden om de nieuwe Cruijff, Van Hanegem of Gerry Mühren te worden droomt de jeugd van nu om in de voetsporen te treden van Arjen Robben, Robin van Persie of Rafael van der Vaart. Wat dat betreft is er niet veel veranderd met vroeger want de droom van de voetballer van toen en de voetballer van nu is gelijk gebleven.

eurobal

Helaas voor de jonge voetballer van nu is er wel wat veranderd want de wereld om hen heen is gek geworden. De wereld om de jonge voetballer is gek geworden doordat er tegenwoordig veel meer ‘goudzoekers’ zijn dan vroeger.

Op dit moment zijn er ongeveer 150 personen in Nederland die zich zaakwaarnemer mogen noemen en daarnaast zijn er nog een groot aantal beunhazen actief. Vooral de laatste categorie hoopt, net als de goudzoekers in het vroegere Wilde Westen, op die ene grote vondst die hun in een klap rijk maakt.

Dat is wel een groot verschil met vroeger toen je deze praatjesmakers nog niet had. Toen werden ouders en kinderen de kop nog niet gek gemaakt met prachtige vooruitzichten waar in de praktijk niets van terecht komt. Want al die mooipraters willen maar één ding, rijk worden over de rug van een kind van nu nog maar acht jaar. Want dat is de idioterie van tegenwoordig, kinderen van die leeftijd de kop gek maken met iets wat nog heel ver weg is. Te belachelijk voor woorden zegt de een maar waar een andere zal roepen, die kans moet je pakken.

Ik heb het ook het artikel op Tweenul gelezen over de jonge voetballer van GVAV F4 die was uitgenodigd voor de talentenjacht van Ajax. Een talentenjacht waar hij alleen maar voor uitgenodigd zou worden als, althans zo vertelde de moeder van de talentvolle voetballer, het gezin wel bereidt was om te verhuizen naar het westen van ons land.

Nu is Noord-Holland geen vervelende provincie om te wonen maar om nu met je hele handel naar het westen te verhuizen omdat zoonlief misschien door Ajax ontdekt wordt gaat mij te ver. Daar zal niet iedereen zo over denken en daar ben ik eigenlijk wel nieuwsgierig naar. Hoe denken de bezoekers van Puurvoetbalonline over het feit dat veel BVO’s kinderen, en de ouders niet te vergeten, direct of via tussenpersonen de kop gek lopen te maken.