Ook voor Gorecht D2 en SV Bedum F1 gaat het weer beginnen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Voor de twee teams die Puurvoetbalonline dit seizoen volgt begint zaterdag de voorjaarscompetitie. Waar SV Bedum F1 in de najaarscompetitie op de eerste plaats eindigde behaalde Gorecht D2 uiteindelijk een derde plaats.

Maar vanaf zaterdag is alles weer open want dan beginnen beide teams weer op nul punten in een competitie waarin ze vijf ploegen tegen zullen komen. Vijf ploegen die er voor zorgen dat er met een uit en een thuisduel gewerkt zal worden en wat voor Gorecht D2 voor de winterstop toch wat anders was. Het team van trainer Felix Laan zat toen samen met elf andere teams in een poule gestopt en speelde of uit of thuis tegen een bepaalde tegenstander. Zo speelde Gorecht bijvoorbeeld uit tegen Gruno maar kwamen ze de stadjerders verder niet meer tegen. Dat gold ook voor de derby tegen Haren die maar een keer op het programma stond. Vreemd maar waar, alle ploegen speelden maar een keer tegenelkaar.

       gorecht

                                      Gorecht D2

 In de voorjaarscompetitie speelt Gorecht D2 een tiental duels tegen ploegen die het prima in hun competitie. Niekerk D1, Aduard D1, OKVC D1, Amicitia D1 en Hoogezand D3 eindigden allen hoog en waar voor Gorecht dus een mooie uitdaging ligt. Want uitslagen met dubbele cijfers zullen minder vaak, of misschien wel helemaal niet, meer voorkomen als het om de duels van Gorecht D2 gaat. Dat maakt natuurlijk ook niet uit want dat is ook eigenlijk niet van belang want in duels waar meer weerstand opstaat leer je als voetballer of voetbalster meer van dan wedstrijden waarin je het wedstrijd verloop na twee minuten al kunt voorspellen.bedum
                                             SV Bedum F1

Helaas is dat laatste niet van toepassing op de F1 van SV Bedum want die komen in het voorjaar vier oude bekenden tegen. Alleen VIBOA-Hunsingo F1 is nieuw want verder zijn Appingedam F1, Noordster F1, Omlandia F1 en SJO NEC F2 ‘gewoon weer bij de Bedumers ingedeeld. Voor de ploeg van trainer/coach Gertjan Hageman en zijn collega’s Jarno Hoving en Chris Slager begint het seizoen zaterdag met een thuisduel tegen Omlandia F1 en voor Gorecht D2 staat er voor zaterdag een uitduel tegen Amicitia VMC op het programma. Waar het duel in Bedum op 09.00 uur begint trappen de mannen van Felix Laan om 10.30 uur af op sportpark Coendersborg.