De Held MC1: Het plezier en de bereidheid om beter te worden straalt er af.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Het tweede team wat meedeed aan de rubriek ‘het jeugdteam van de maand’ was De Held MC1. Van de dertien aangeschreven speelsters stuurden uiteindelijk tien de antwoorden op de vragen en stellingen terug en wat het dus meer dan rechtvaardigde om een ‘analyse’ van het team te maken.

de held

Het MC1-team van De Held zal in het voorjaar hoger ingedeeld worden en daar zijn alle tien de speelsters blij mee. Duidelijk was te horen dat het te weinig tegenstand krijgen als niet leuk werd ervaren. Alle tien wilden individueel en als team beter worden want dat viel duidelijk uit de antwoorden op te maken. De kleur van de voetbalschoenen was ook een vraag en de kleur die overheerste was geen zwart. Een bonte mengeling van kleuren zijn er namelijk tijdens de wedstrijden en trainingen van het team te zien.

Van het tiental dat de vragenlijst terugstuurde wisten de meeste nog niet wat qua studie hun toekomstplannen waren maar voor degene die dat wel wist was dat iets in het onderwijs of werken met kinderen.

Waar het scouten van de KNVB bij velen een thema is leeft dat eigenlijk niet bij de meiden van De Held MC1. Sterker nog, ze vonden het wel vreemd dat er niet vaker een scout komt kijken maar daar bleef het qua antwoord ook wel bij. Duidelijk leesbaar was namelijk dat degene die wel ervaring met het trainen bij de KNVB hadden daar niet van onder de indruk waren. Want duidelijk naar voren kwam dat de oefenstof van trainer Chris Moltmaker bij alle tien erg in de smaak valt. Het woord positiespel viel veelvuldig en allen gaven aan dat ze door de trainingen van Chris als team maar ook individueel beter waren geworden.

De komende prestaties van het Nederlands Elftal in Brazilië zullen volgens de tien meiden van De Held MC1 niet echt groots zijn. Allen hopen het wel maar toch denken ze dat er teveel landen sterker zijn dan het Oranje van Louis van Gaal.

FC Groningen is het team waar allen fan van zijn en het waarom is duidelijk. Je woont in Groningen dus ben je fan van FC Groningen en waar geen speld tussen te krijgen is.

Dat we met een ‘speciaal’ team te maken hebben blijkt ook wel uit het antwoord op de vraag met wie ze wel een dag wilden ruilen en waar de meesten met als antwoord, met niemand, gaven.

Conclusie: De Held MC1 is een team dat graag beter wil worden. Dat het daarom ook niet vervelend vind dat ze nu in de meisjes B-competitie zijn ingedeeld. Het is verder een team dat met plezier bij De Held voetbalt en het verder met hun trainer erg getroffen heeft waardoor datgene wat je hobby leukt maakt, plezier hebben in dat wat je graag doet, van het team afstraalt.