Gedreven ......

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Zaterdag was ik aanwezig bij het duel SIOS-Stedum waar de trainer van SIOS, Auke Doornbosch, uiteraard ook aanwezig was.

Auke

Auke Doornbosch vertrekt na dit seizoen uit Sauwerd en ik weet zeker dat ze dat bij SIOS jammer vinden. Want de inwoner uit Niekerk is als trainer en persoon zeer gezien in Sauwerd. Maar de gedrevenheid van de ervaren trainer en de vijfdeklasser uit Sauwerd strookten niet helemaal met elkaar en vandaar dat Auke Doornbosch besloot om na twee jaar een punt achter de samenwerking te zetten.

Gedreven is een typering die helemaal bij Auke Doornbosch past waarbij ik niet wil zeggen dat zijn collega’s dat niet hebben. Want laten we een ding niet vergeten, iedereen beleeft zijn hobby op zijn eigen manier en moet dat ook zeker blijven doen. Maar de huidige trainer van SIOS gaat ver in zijn gedrevenheid waarvan ik zeker weet dat veel van zijn collega’s zover niet zouden gaan.

Met SIOS staat Auke Doornbosch op dit moment op een tiende plaats in de vijfde klasse E van het zaterdagvoetbal. Geen plaats waar je van mag verwachten dat SIOS zich nog gaat mengen in een strijd om welke periode dan ook. Zaterdag ontbraken twee spelers in de selectie van SIOS waarvan er een in Duitsland verbleef en de andere in Emmen. Waar in Duitsland speler A verbleef was niet helemaal bekend omdat je dat met carnavalsfeesten nooit helemaal zeker weet maar speler B was op een vakantiepark in de buurt van Emmen.

Daar was namelijk een familieweekend gepland waar de jonge speler zijn aanwezigheid als prettig werd ervaren. Maar dat gevoel had Auke Doornbosch ook want ook hij zou het als prettig ervaren als de jonge voetballer zaterdag aanwezig zou zijn voor het duel tegen Stedum. Daarom deed de oefenmeester zijn jonge pupil een opmerkelijk voorstel. De trainer bood zijn puil aan dat hij hem wel ‘even ‘ kwam ophalen en ook weer terug zou brengen.

Toen hij dat verhaal zaterdag vertelde dacht ik heel even aan een geintje maar het bleek pure ernst te zijn van de gedreven trainer. Een trainer die zich tot doel heeft gesteld om met zijn ploeg in de middenmoot te eindigen heeft er bijna 150 kilometer voor over om een speler op te halen en weer terug te brengen mag je gedreven noemen. Want om eerlijk te zijn, in Sauwerd ligt niemand er verder wakker van of de ploeg als achtste, negende of tiende eindigt. Maar ze hebben daar een trainer in dienst die daar anders over denkt en die in zijn gedrevenheid zo ver gaat dat hij het de normaalste zaak van de wereld vindt dat hij een speler even ophaalt en weer terugbrengt om op die manier over hem te kunnen beschikken.