Zeer geslaagde keepersdag v.v.Gorecht

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen


Ruim honderdnegentig keepers en keepsters tussen de zes en achttien jaar waren woensdagmorgen aanwezig op de door Frans Hoek Sports en vv Gorecht georganiseerde keepersdag. Onder prachtige weersomstandigheden werden de deelnemers getraind door de keepertrainers van Frank Hoek Sports die ondersteund werden door trainers en leiders van de voetbalvereniging Gorecht.

mb

Marco Bizot in actie op keepersdag v.v.Gorecht.
Foto: Rene Battjes Holwierde


Het was al vroeg een drukte van belang op sportpark ‘De Koepel’ waar de voetbalvereniging Gorecht als organisator fungeerde van een heuse keepersdag. Van heinde en verre kwamen de doelmannen en doelvrouwen van de toekomst naar Haren voor een dag waarop alle facetten van het keepersvak aan de orde zouden komen.

Eigen bal

Alle deelnemers was verzocht om een eigen bal mee te nemen wat volstrekt logisch was omdat een aantal van ruim 190 ballen bij geen enkele vereniging zou even klaar liggen. Dat gegeven, je eigen bal meenemen zorgde er direct voor dat er aardig wat geoefend werd want alle deelnemers wilden goed ‘opgewarmd’ bij de opening verschijnen.

Dat ‘opwarmen gebeurde overigens ook voor de omwonenden want al rond half tien kwamen er al wat geluiden op ‘De Koepel’ binnen dat de er enkele omwonenden hadden geklaagd over het geluid dat er vanaf het sportcomplex richting hun stulpjes waaide. Een bijna lachwekkende opmerking van een enkele omwonende maar om de liefde vrede te bewaren werd de volumeknop een fractie lager gezet.

Om tien uur was daar het moment dat de keepersdag geopend werd door Herman van Plateringen die namens Frans Hoek Sports iedereen hartelijk welkom heette. Van Plateringen gaf een duidelijke uitleg hoe de dag er verder uit zou zien even later verspreidde iedereen zich over de twee kunstgrasvelden van ‘De Koepel’.

Oefeningen

De diverse oefeningen die de jeugdige keepers en keepsters voorgeschoteld kregen waren voor sommigen redelijk bekend maar er waren er ook bij die de oefeningen voor het eerst voor de kiezen kregen. Dat gaf direct het nut van deze door de voetbalvereniging Gorecht, in samenwerking met Frans Hoek Sports, georganiseerde keepersdag aan zoals door Remo Krol werd bevestigd. Krol was een van de trainers die woensdag actief was op de keepersdag en hij zag een duidelijk verschil in het niveau. ‘Als trainer pik je de keepers en keepsters er direct uit die op hun club serieus getraind worden. Die zijn technisch verder en hebben vaak al een voorsprong op iemand die eigenlijk nog niet of nauwelijks op een fout gewezen is. Dat haal je natuurlijk op een dag als deze niet direct in maar we proberen wel iedereen de nodige handvaten mee te geven waar ze tijdens de trainingen en wedstrijden bij hun eigen club wat aan hebben.”

Zo werd het een dag voor de deelnemers waar er gewerkt werd met de ‘Tjoek’ waarbij de ballen alle kanten opspringen en waar je als keeper goed op moet reageren. Ook het voetbalkanon was een instrument waar de jeugdige talenten veel plezier aan beleefden want het kanon zorgde er namelijk voor dat er spectaculair naar de ballen gedoken kon worden.

 Zo werden de ruim 190 deelnemers en deelneemsters aardig bezig gehouden maar was het rond de klok van half een tijd voor de lunch. Een lunch die door velen voetballend werd doorgebracht want op een mooie zonnige dag als deze woensdag was wil iedereen graag buiten zijn.


EHBO  

Dat gold ook voor Piet Lekatompessij die samen met twee collega’s van de  EHBO afdeling Haren  aanwezig was. Piet verwachtte wel een paar blessuregevallen want de verzorger van het eerste team van Gorecht is iemand die precies weet wat er op een dag als deze kan gebeuren. ‘Je kent dat wel, een bal op de pink of op je duim doet gewoon pijn en zorgt er vaak voor dat er even een tape gelegd moet worden, zo verteld de geroutineerde masseur die ook even op de stand van Frans Hoek Sports rondloopt. Een stand met een groot aanbod aan keeperhandschoenen, knie, elleboog en scheenbeschermers en kleding in alle soorten en maten.

Want ook dat hoort er op een keepersdag als deze bij wat ook geldt voor een bekende doelman die op bezoek komt. Want dat was van overal goed bekend gemaakt, als speciale gast zou de doelman van FC Groningen, Marco Bizot, rond 14.00 uur een trainingsdemonstratie komen verzorgen. Een demonstratie die de moeite uiteraard waard was want Bizot liet even zien dat hij tot een van de betere keepers van de eredivisie behoort. Dat de 22 jarige Marco Bizot populair is blijkt wel als hij na afloop nog geruime tijd handtekeningen staat uit te delen aan keepers die dromen van een carrière zoals de doelman van FC Groningen die op dit moment beleeft.

Vrijwilligers  

Maar aan alles komt een einde en dus ook aan deze uitstekend door de voetbalvereniging georganiseerde keepersdag. Een dag waar de organisatie met tevredenheid op terug keek. 'We mogen als vv Gorecht tevreden op deze dag terugkijken, vertelde Karin de Jonge, secretaris jeugdafdeling v.v. Gorecht, die verder graag alle vrijwilligers wil bedanken. ‘Zonder vrijwilligers ben je nergens en dat werd op deze keepersdag maar weer eens bevestigd want in een woord, het was een in alle opzichten zeer geslaagde keepersdag.