Romy Zanthing (De Held MC1): Oranje overleeft op WK poulefase niet.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Romy Zantingh voetbalt voor het MC1-team van De Held uit Hoogkerk. Gemma kreeg net als haar teamgenootjes door Puurvoetbalonline een aantal vragen voorgelegd die ze mochten beantwoorden voor een nieuwe rubriek op www. Puurvoetbalonline.nl. Een rubriek met als titel: Het Puurvoetbalonline-jeugdteam van de maand.

      image 2
      
                                        Romy Zantingh

Romy, jij voetbalt voor MC1 De Held. Hoe oud ben je en hoeveel jaar kom jij al uit voor De Held:
ik ben 13 jaar en ik voetbal al hier vanaf de puppy’s

Jij speelt rechterback. Wat is er leuk aan deze positie en wat is minder leuk: Eigenlijk speel ik al vanaf de f’jes in de verdediging en dat bevalt zo goed dat ik eigenlijk niet anders wil, het minder leuke is dat ik weinig kansen krijg om te scoren, maar dat doen de andere meiden gelukkig wel!

Ben jij iemand die het voetballen op TV volgt of denk jij van, ik vindt het allemaal wel prima: Ik volg alleen FC Groningen op tv de rest boeit me niet zo veel.

Wat is jouw favoriete club in Nederland en waarom: FC Groningen, omdat me vader en ik vroeger altijd samen de wedstrijden gingen en dat vond ik super leuk!

De zwarte voetbalschoenen verdwijnen steeds meer van de voetbalvelden. Wat is de kleur van jou ‘kicksen’:  Zwart met een klein beetje groen op de zool

Jullie worden bewust hoger ingedeeld door De Held en daar ben je blij mee omdat: Je dan meer tegenstand hebt en daar wordt je alleen maar beter van.

Over enkele maanden vindt het WK in Brazilië plaats. Hoe gaat Oranje het daar volgens jou doen: Ik denk niet ze de poule doorkomen. Niet omdat ze slecht zijn maar omdat de andere landen beter zijn.

Wat voor opleiding doe je en wat zou jij in de toekomst qua werk graag willen doen: VMBO-tl en ik zou graag later kleuterjuf worden of in het basisonderwijs

De Held is: een super leuke, gezellige club!

Wat leren jullie volgens jou het meeste van jullie trainer: Positie spel, dat houdt in dat iedereen weet waar we moeten staan als we balbezit hebben of balverlies en onze trainer heeft ons geholpen om zo ver te komen en daar ben ik super trots op!

Op Puurvoetbalonline stond een artikel over het scouten van talentvolle voetbalsters. Deel jij de mening dat het vreemd is dat er bij jullie wel erg weinig scouts komen kijken: Er komen weinig scouts maar dat maakt mij niks uit want ik wil (en de anderen denk ik ook) het liefst bij Chris trainen!

Met wie zou jij wel een dagje willen ruilen en waarom: Als voetballer met niemand want ik ben heel erg tevreden als rechtsback.