Gemma van Nijst (De Held MC1): Het is niet leuk om alles dik te winnen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Gemma van Nijst  voetbalt voor het MC1-team van De Held uit Hoogkerk. Gemma kreeg net als haar teamgenootjes door Puurvoetbalonline een aantal vragen voorgelegd die ze mochten beantwoorden voor een nieuwe rubriek op www. Puurvoetbalonline.nl. Een rubriek met als titel: Het Puurvoetbalonline-jeugdteam van de maand
            image 1
        
                                        Gemma van Nijst

 

Gemma , jij voetbalt voor MC1 De Held. Hoe oud ben je en hoeveel jaar kom jij al uit voor De Held: Ik ben nu 14 jaar en ik voetbal al sinds mijn 6jaar. Eerst speelde ik jarenlang samen in een jongensteam bij Lycurgus, maar 1,5 jaar geleden ben ik overgestapt naar het meisjesteam van De Held.

Jij bent rechtermiddenvelder. Wat is er leuk aan deze positie en wat is minder leuk: Ik speel graag als rechtsmiddenvelder; je moet kunnen verdedigen en kunnen aanvallen.  Wat minder aan rechtermiddenvelder is: als je aan het begin van het seizoen moet voetballen op veld, dat je dan kapot gaat van het rennen, omdat je conditie dan nog een beetje laag is. Soms wordt ik ook wel  door de trainer als mid-mid opgesteld. Daar moet ik best aan wennen. Je moet dan alle kanten in de gaten houden.

Ben jij iemand die het voetballen op TV volgt of denk jij van, ik vindt het allemaal wel prima: Ik volg op de zondagavonden de samenvattingen van de eredivisie.

Wat is jouw favoriete club in Nederland en waarom: Ik heb niet echt een favoriete club in Nederland, maar als ik moet kiezen zou ik wel voor FC Groningen gaan.

De zwarte voetbalschoenen verdwijnen steeds meer van de voetbalvelden. Wat is de kleur van jou ‘kicksen’: Mijn veldschoenen zijn licht blauw met roze en mijn kunstgrasschoenen zijn blauw met oranje.

Jullie worden bewust hoger ingedeeld door De Held en daar ben je blij mee omdat: Ja, het is niet leuk om alles dik te winnen. We krijgen nu meer tegenstand en we moeten er nu meer aan doen om kampioen te worden.

Over enkele maanden vindt het WK in Brazilië plaats. Hoe gaat Oranje het daar volgens jou doen: Ze hebben een kans, maar ze moeten de rest niet gaan onderschatten het zijn geen slechte landen.

Wat voor opleiding doe je en wat zou jij in de toekomst qua werk graag willen doen: Ik zit in het 3e jaar van de HAVO, maar ik weet nog niet wat ik later wil worden.

De Held is: Een goede, fanatieke club, waarbij je veel kan leren.

Wat leren jullie volgens jou het meeste van jullie trainer: pass- en trap-vorm, hierdoor krijg je meer balgevoel. Verder vind ik het leuk dat onze trainer ons soms laat oefenen tegen moeilijkere tegenstanders.

Op Puurvoetbalonline stond een artikel over het scouten van talentvolle voetbalsters. Deel jij de mening dat het vreemd is dat er bij jullie wel erg weinig scouts komen kijken: Tuurlijk is het leuk als je gescout wordt, maar uiteindelijk gaat het om de lol bij het voetballen. Maar het is natuurlijk best raar dat wij als team het zo goed doen en dat er dan geen speelster bij de KNVB speelt.

Met wie zou jij wel een dagje willen ruilen en waarom: Ik zou wel een keer met Louis van Gaal willen ruilen, omdat ik het Nederlands elftal wel een keer zou willen coachen.