Inge Moltmaker (De Held MC1): Als verdediger wil je de nul houden.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Inge Moltmaker voetbalt voor het MC1-team van De Held uit Hoogkerk. Laura kreeg net als haar teamgenootjes door  Puurvoetbalonline een aantal vragen voorgelegd die ze mochten beantwoorden voor een nieuwe rubriek op www. Puurvoetbalonline.nl. Een rubriek met als titel: Het Puurvoetbalonline-jeugdteam van de maand

            image 14

                                            Inge Moltmaker

Inge, jij voetbalt voor MC1 De Held. Hoe oud ben je en hoeveel jaar kom jij al uit voor De Held:
Ik ben 13 jaar en voetbal al vijf jaar bij De Held.

Jij bent centrale verdedigster in het team. Wat is er leuk aan deze positie en wat is minder leuk: Ik ben erg fanatiek en vind het leuk om te verdedigen en vooral om de bal af te pakken. Ik vind het leuk dat je er voor moet zorgen om de nul te behouden. Het is helaas wel af en toe zo dat we als team te sterk zijn en dat we dan als verdediging bij sommige wedstrijden weinig te doen hebben.

Ben jij iemand die het voetballen op TV volgt of denk jij van, ik vindt het allemaal wel prima: Ik volg het wel. Je kan er erg veel van leren.

Wat is jouw favoriete club in Nederland en waarom: FC Groningen omdat het mijn thuisclub is en Ajax omdat zij goed voetbal spelen.

De zwarte voetbalschoenen verdwijnen steeds meer van de voetbalvelden. Wat is de kleur van jou ‘kicksen’: Het zijn zwarte schoenen en de onderste rand is blauw met daar boven een rand roze.

Jullie worden bewust hoger ingedeeld door De Held en daar ben je blij mee omdat: We, zoals ik al eerder zei af en toe weinig te doen hebben in de verdediging. Dus nu zullen we meer tegenstand krijgen en als verdedigers hard moeten knokken om de nul vast te houden.

Over enkele maanden vindt het WK in Brazilië plaats. Hoe gaat Oranje het daar volgens jou doen: Ik denk dat ze niet heel ver gaan komen maar ik hoop het natuurlijk wel.

Wat voor opleiding doe je en wat zou jij in de toekomst qua werk graag willen doen: Ik zit nu in Havo 2. Ik zou het liefst wat in de sport gaan doen maar dierenarts lijkt me ook geweldig.

De Held is: Een leuke club. Ik vind het altijd erg leuk om er te voetballen.

Wat leren jullie volgens jou het meeste van jullie trainer: Hij hamert er altijd op dat de aanname, goede strakke pass, loskomen van je tegenstander en positiespel erg belangrijk is. Sinds hij mijn trainer is heb ik heel veel geleerd en ben ik veel beter geworden. Ik ben erg trots dat hij (mijn vader) mijn trainer is!

Op Puurvoetbalonline stond een artikel over het scouten van talentvolle voetbalsters. Deel jij de mening dat het vreemd is dat er bij jullie wel erg weinig scouts komen kijken: Het maakt mij niet heel veel uit maar het is wel raar dat bij een team die zoveel heeft bereikt niemand komt kijken.

Met wie zou jij wel een dagje willen ruilen en waarom: Met Lionel Messi zou ik best een dagje willen ruilen. Hij is een hele goede voetballer en  zijn acties zijn altijd zo goed.