Laura Top(De Held MC1) is een liefhebster van Engels voetbal

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Laura Top voetbalt voor het MC1-team van De Held uit Hoogkerk. Laura kreeg net als haar teamgenootjes door  Puurvoetbalonline een aantal vragen voorgelegd die ze mochten beantwoorden voor een nieuwe rubriek op www. Puurvoetbalonline.nl. Een rubriek met als titel: Het Puurvoetbalonline-jeugdteam van de maand

        image 11

                                                Laura Top


Laura, jij voetbalt voor MC1 De Held. Hoe oud ben je en hoeveel jaar kom jij al uit voor De Held: Ik ben 15 jaar, en ik ben begonnen in de E-junioren.

Jij bent centrale spits in het team. Wat is er leuk aan deze positie en wat is minder leuk: Het leukste aan deze positie is doelpunten maken, en vooral in belangrijke wedstrijden. Er is niks wat ik niet leuk vind aan deze positie.

Ben jij iemand die het voetballen op TV volgt of denk jij van, ik vindt het allemaal wel prima: Ik volg het meestal wel, vooral het Engelse voetbal.

Wat is jouw favoriete club in Nederland en waarom: FC Groningen, omdat ik uit Groningen kom.

De zwarte voetbalschoenen verdwijnen steeds meer van de voetbalvelden. Wat is de kleur van jou ‘kicksen’: Wit met groen van het merk Nike.

Jullie worden bewust hoger ingedeeld door De Held en daar ben je blij mee omdat: We dan meer tegenstand krijgen. Voorheen gingen we naar elke wedstrijd met de instelling :  “die winnen we wel even”.

Over enkele maanden vindt het WK in Brazilië plaats. Hoe gaat Oranje het daar volgens jou doen: Ik denk dat Oranje het niet goed gaat doen, maar toch hoop ik dat ze ver komen.

Wat voor opleiding doe je en wat zou jij in de toekomst qua werk graag willen doen: Ik doe nu Havo. Ik weet nog niet wat ik later zou willen doen.

De Held is: Een leuke club, waar ik elke training en wedstrijd met plezier heen ga.

Wat leren jullie volgens jou het meeste van jullie trainer: Positiespel, afwerking en passing. En ook dat je los moet komen van je tegenstander en ons eigen spel moeten blijven spelen.

Op Puurvoetbalonline stond een artikel over het scouten van talentvolle voetbalsters. Deel jij de mening dat het vreemd is dat er bij jullie wel erg weinig scouts komen kijken: Het maakt mij niet uit als er scouts langs de lijn staan of niet. Het is natuurlijk wel leuk als je weet als team dat er belangstelling voor je is. Maar het gaat mij voornamelijk om het voetbal en dat ik het er leuk heb.

Met wie zou jij wel een dagje willen ruilen en waarom: Ik zou wel een dagje willen ruilen met Fernando Torres, omdat hij mijn favoriete speler is en omdat hij op de positie staat die ik het allermooiste vind, spits.