Dena Uiterwijk(De Held MC1): Wat meer aandacht van de media voor het damesvoetbal zou mooi zijn

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Dena Uiterwijk voetbalt voor het MC1-team van De Held uit Hoogkerk. Dena  kreeg net als haar teamgenootjes van Puurvoetbalonline een aantal vragen voorgelegd die ze mochten beantwoorden voor een nieuwe rubriek op www. Puurvoetbalonline.nl. Een rubriek met als titel: Het Puurvoetbalonline-jeugdteam van de maand .

      image 10
     
                                     Dena Uiterwijk

Dena , jij voetbalt voor MC1 De Held. Hoe oud ben je en hoeveel jaar kom jij al uit voor De Held:
Ik ben 12 jaar. Ik voetbal nu vier jaar voor De Held. Bij een andere club heb ik niet gevoetbald.

Jij bent speelt in het team als rechtsback. Wat is er leuk aan deze positie en wat is minder leuk: Ik speel het liefste in de verdediging. Ik mag graag een mannetje uitschakelen en vindt het dan leuk om met de opbouw te beginnen. Verdedigen kan hard zijn, maar ik ben niet bang voor de bal. Het is leuk om te zorgen dat de tegenpartij niet kan scoren. Ik weet geen minder leuke dingen te bedenken.

Ben jij iemand die het voetballen op TV volgt of denk jij van, ik vindt het allemaal wel prima: Ja ik kijk graag naar voetbalwedstrijden. Vind het wel jammer dat de dames er niet zo vaak opkomen.

Wat is jouw favoriete club in Nederland en waarom: Ajax, omdat ze mooi aanvallend voetbal spelen.

De zwarte voetbalschoenen verdwijnen steeds meer van de voetbalvelden. Wat is de kleur van jou ‘kicksen’: Mijn voetbalschoenen zijn zwart met groen. Het merk is Adidas.

Jullie worden bewust hoger ingedeeld door De Held en daar ben je blij mee omdat: We dan sterkere tegenstanders krijgen. Het afgelopen half  jaar hebben we veel wedstrijden dik gewonnen. Vaak had ik heel weinig te doen. Nu gaan we hoofdklasse spelen in de MB-Competitie. Ik denk dat we het nu wel moeilijker zullen krijgen.

Over enkele maanden vindt het WK in Brazilië plaats. Hoe gaat Oranje het daar volgens jou doen: Ik denk dat ze niet zover gaan komen. Aanvallend zijn ze best wel goed, maar verdedigend zijn ze een stuk minder.

Wat voor opleiding doe je en wat zou jij in de toekomst qua werk graag willen doen: Ik zit in de brugklas TL/Havo van het Werkman College Dalton. Het liefst wil ik iets gaan doen met voetbal. Misschien trainster of iets anders. Wil in ieder geval wel een vervolg opleiding doen met sport.

De Held is: Voor mij heel belangrijk, omdat ik daar voetbal. Ik ben daar best vaak.

Wat leren jullie volgens jou het meeste van jullie trainer: De trainer leert ons als team te voetballen. We hebben iedereen heel hard nodig. Persoonlijk heeft hij gezorgd dat ik rustiger ben in het spel en een betere bal aanname heb. Ook train ik veel op handelingssnelheid. Chris is een hele goede trainer waar ik nu al heel veel van geleerd heb.

Op Puurvoetbalonline stond een artikel over het scouten van talentvolle voetbalsters. Deel jij de mening dat het vreemd is dat er bij jullie wel erg weinig scouts komen kijken: Ja dat klopt. Het is toch raar als je in de hoogste klasse speelt en ook kampioen wordt je niets hoort van scouts.

Met wie zou jij wel een dagje willen ruilen en waarom: Anouk Hoogendijk, omdat ze de beste voetbalster is. Jammer genoeg speelt ze niet meer bij Ajax maar bij Arsenal.