Soraya Niewzwaag: De trainingen bij De Held zijn beter dan bij de KNVB

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Soraya Niewzwaag voetbalt voor het MC1-team van De Held uit Hoogkerk. Soraya kreeg net als haar teamgenootjes van Puurvoetbalonline een aantal vragen voorgelegd die ze mochten beantwoorden voor een nieuwe rubriek op www. Puurvoetbalonline.nl. Een rubriek met als titel: Het Puurvoetbalonline-jeugdteam van de maand
           image 9

                                          Soraya Niewzwaag 
 

Soraya, jij voetbalt voor MC1 De Held. Hoe oud ben je en hoeveel jaar kom jij al uit voor De Held: Ik ben 14 jaar. In maart wordt ik 15. Ik woon in Bedum en ben in de f-jes begonnen bij de voetbalvereniging Bedum. Ik ben drie jaar geleden naar De Held gegaan, omdat ze daar een goed meidenteam hadden.

Jij bent aanvallende middenvelder in het team. Wat is er leuk aan deze positie en wat is minder leuk: Wat ik leuk vind aan deze positie is dat ik veel lange ballen en steekpasses kan geven en dat ik ook veel doelpunten van afstand kan maken. Er zijn geen dingen die ik niet leuk vind.

Ben jij iemand die het voetballen op TV volgt of denk jij van, ik vindt het allemaal wel prima: Vroeger volgde ik het wel erg veel, maar nu ik veel met school bezig ben, is dat iets minder.

Wat is jouw favoriete club in Nederland en waarom: FC Groningen, omdat dat een Groningse ploeg is.

De zwarte voetbalschoenen verdwijnen steeds meer van de voetbalvelden. Wat is de kleur van jou ‘kicksen’: Zwart met een beetje groen.

Jullie worden bewust hoger ingedeeld door De Held en daar ben je blij mee omdat: We dan als team meer tegenstand hebben en je daar alleen maar beter van wordt.

Over enkele maanden vindt het WK in Brazilië plaats. Hoe gaat Oranje het daar volgens jou doen: Ik denk dat ze eruit gaan in de kwartfinales. Het Nederlands elftal is niet meer zo goed als vier jaar geleden.

Wat voor opleiding doe je en wat zou jij in de toekomst qua werk graag willen doen: VWO. Ik weet nog niet wat ik wil doen later.

Wat leren jullie volgens jou het meeste van jullie trainer: Wij leren heel veel van onze trainer. Vooral positiespel, passing en aanname. Ik ben erg blij met Chris als trainer.

Op Puurvoetbalonline stond een artikel over het scouten van talentvolle voetbalsters. Deel jij de mening dat het vreemd is dat er bij jullie wel erg weinig scouts komen kijken: Nee, het interesseert mij niet. Ik denk zelf maar aan twee dingen als ik voetbal: winnen en goed spelen. Ik vraag mij nooit af of er wel scouts komen kijken. Ik heb al in de selectie van de KNVB gespeeld. Ik ben zelf weggegaan, omdat ik het niet leuk vond en ik de training van Chris veel beter en leuker vond.

Met wie zou jij wel een dagje willen ruilen en waarom: Ik hoef niet met iemand te ruilen.