Marloes Boorsma (De Held MC1) wil wel een dagje ruilen met Arjen Robben

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Marloes Boorsma voetbalt voor het MC1 van De Held uit Hoogkerk. Marloes kreeg net als haar teamgenootjes van Puurvoetbalonline een aantal vragen voorgelegd die ze mochten beantwoorden voor een nieuwe rubriek op www. Puurvoetbalonline.nl. Een rubriek met als titel: Het Puurvoetbalonline-jeugdteam van de maand.

image 8

Marloes Boorsma, rechts op de foto, in actie voor De Held

Marloes, jij voetbalt voor MC1 De Held. Hoe oud ben je en hoeveel jaar kom jij al uit voor De Held:
Ik ben 14 jaar oud en voetbal al vier jaar bij De Held. Nu we afgelopen competitie als MC1 kampioen zijn geworden, gaan we als MB2 proberen kampioen te worden.

Jij speelt rechtermiddenvelder. Wat is er leuk aan deze positie en wat is minder leuk: Het leuke is dat je veel voorzetten kan geven en veel aan de bal bent. Minder leuke dingen kan ik niet echt bedenken.

Ben jij iemand die het voetballen op TV volgt of denk jij van, ik vindt het allemaal wel prima: Soms kijkt mijn vader voetbal en dan kijk ik mee. Naar het Nederlands elftal kijk ik altijd wel en ik ga soms mee naar FC Groningen.

Wat is jouw favoriete club in Nederland en waarom: FC Groningen natuurlijk en de reden is dat ik uit Groningen kom.

De zwarte voetbalschoenen verdwijnen steeds meer van de voetbalvelden. Wat is de kleur van jou ‘kicksen’: Blauw met geel van het merk Nike.

Jullie worden bewust hoger ingedeeld door De Held en daar ben je blij mee omdat: Ja daar ben ik erg blij mee want dan moet je meer doen om je doel te bereiken en dan heb je meer uitdaging. Ook hebben we dan meer gelijke tegenstanders.

Over enkele maanden vindt het WK in Brazilië plaats. Hoe gaat Oranje het daar volgens jou doen: Ik hoop natuurlijk goed maar dat weet ik nog zeker.

Wat voor opleiding doe je en wat zou jij in de toekomst qua werk graag willen doen: Ik doe VMBO en ik wil later graag iets met kinderen werken.

Wat leren jullie volgens jou het meeste van jullie trainer: Van alles want wij hebben de beste trainer van De Held.

Op Puurvoetbalonline stond een artikel over het scouten van talentvolle voetbalsters. Deel jij de mening dat het vreemd is dat er bij jullie wel erg weinig scouts komen kijken: Ja, helaas krijgen de jongens ook op dat gebied nog steeds meer aandacht.

Met wie zou jij wel een dagje willen ruilen en waarom: Arjan Robben, het lijkt mij heel mooi om bij de beste ploeg van de wereld te voetballen.