Een rondje langs de lijn met twee elkaar aardig vindende partners en voldoende gesprekstof

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Zaterdag 8 februari bracht mij na wat ‘telefonische’ omzwervingen in de ochtenduren uiteindelijk in Loppersum waar het duel SC Loppersum-The Knickerbockers op het programma stond.
johan
Een duel in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal tussen twee teams waar beide trainers al een groot aantal jaren actief zijn. Jaap Danhof staat al bijna zes seizoenen voor de groep in Loppersum en daar zal ook volgend seizoen nog geen verandering in komen. Zijn collega Evert Jan Nienhuis is dit jaar voor het eerste jaar als hoofdtrainer bij The Knickerbockers actief maar Nienhuis kent de studentenvereniging als eerdere trainer van de damesafdeling natuurlijk goed.

Bij binnenkomst in de bestuurskamer van Loppersum was er sprake van enige vorm van ongerustheid. Geen ongerustheid of Sven Kramer wel of geen goud zou halen op de 5000 meter maar meer va, waar bleef de scheidsrechter die voor het duel in Loppersum was aangesteld.

Een tweede vorm van ongerustheid was de toestand van het veld want die was niet optimaal. De regen van de dagen eerder had zijn ‘werk’ gedaan en zorgde er voor dat elftalleider Sander Eisinga er nog niet zeker van was dat er gevoetbald zou worden.

Maar na wat telefoontjes kwam daar eindelijk het verlossende woord, er komt iemand met een sporttas aangewandeld wat weleens de scheidsrechter kan zijn. Dat bleek bij binnenkomst inderdaad het geval te zijn want Gerard Beekman uit Bant vertelde dat hij door de KNVB als scheidsrechter was aangesteld voor het duel SC Loppersum-The Knickerbockers.

Beekman had zijn partner meegenomen op zijn reis naar het hoge noorden en waarom ook niet. Als je als partner het leuk vindt om langs de lijn de verrichtingen van je geliefde te aanschouwen moet je dat zeker niet laten. Ik weet overigens zeker dat er partners zijn die zeggen, ga jij even lekker alleen op pad en waar er op de Peperweg 7 in Ezinge een van woont.

Maar alles moet kunnen tegenwoordig want toen scheidsrechter Beekman zich ging kleden werd er door de aanwezigen in de bestuurskamer even besmuikt gelachen want ook nu volgden beide partners elkaar op de voet.

Nadat Evert Jan Nienhuis had verteld dat het gelukkig weer wat beter ging met zijn vader Henk, en die we vanaf deze kant een verder voorspoedig herstel toewensen, werd het de hoogste tijd om het veld op te zoeken voor het praatje met Jaap Danhof.

Nadat de ‘ins en outs’ van het komende duel waren besproken kon de wedstrijd wat mij betreft beginnen en wat ook gold voor Geert Jan Reinders die naast een van de hoofdsponsoren, ook een trouwe supporter is.

Een echte sportman ook en iemand die ook maatschappelijk breed georiënteerd is. Kortom een prima gesprekspartner in afwachting naar wat er over enkele minuten zou gaan gebeuren want natuurlijk ‘zweefde:’ Sven Kramer ook in Loppersum boven het voetbalveld.

Zo werd het een aangename zaterdagmiddag in Loppersum waar er gesprekken waren met diverse bekenden zoals voorzitter Peter Post van de MFAC Loppersum, en oud-eerste elftalspeler Gert-Jan Doff en waar ik oprecht genoot van alles wat een middagje langs de lijn iedere keer weer leuk maakt.