Ook de trainer van Z.E.C wil winnen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Zaterdag verloor Z.E.C. het uitduel tegen Pelikaan S. met 14-0. Een nederlaag die hard aan kwam bij de spelers en technische staf van de Zandeweer Eppenhuizen Combinatie.
1391442870Ngerard twee
Gerard Heun is dit seizoen voor het eerst als hoofdtrainer actief. De ‘Spiekster’ stopte in mei 2011 seizoenen als actief voetballer en werd toen trainer van de tweede selectie van Poolster. Vorig seizoen werd de oud-spits kampioen met de A-junioren van Poolster en dat zorgde er mede voor dat Gerard  de ambitie had om verder te gaan in het trainersvak.

In Z.E.C. vond hij een vereniging die een beginnende trainer zocht omdat het prijskaartje wat er tegenwoordig aan een trainer hangt niet voor alle verenigingen haalbaar is. Er waren voldoende ‘kenners’ die de samenwerking geen lang leven gaven maar, en Gerard kan dat bevestigen, die mening deelde ik niet. Want in het bekertoernooi en in het begin van het seizoen kwam ik Gerard een paar keer tegen en ook sprak ik hem regelmatig telefonisch. Dan sprak ik met een gedreven trainer die wist wat hij met Z.E.C. wilde bereiken.

Ik sprak de gedreven trainer ook voor het duel in Oostwold en opeens ging het niet meer over de wedstrijd van een paar minuten later maar over andere zaken. Een gesprek waarin Gerard vertelde dat hij vroeger in zijn jeugd veel in Oostwold kwam omdat hij er familie had wonen. Hij vertelde prachtig over die periode maar hield ondertussen wel zijn horloge in de gaten omdat zijn spelers ondertussen aan de warming-up waren begonnen.

Het gesprek ging door en Gerard verontschuldigde zich er voor dat hij mijn per mail gestuurde vragen nog niet beantwoord had. Dat had hij al eerder gedaan maar nu vertelde hij de reden en ik begreep de gedreven trainer. Gerard wilde ook daar geen half werk mee afleveren en daarom is hij ook nog niet klaar in Zandeweer. Dat zijn ze in Zandeweer ook niet met ‘toefke’ zoals de bijnaam van de vroegere spits van Poolster luidt.

Want de club loopt weg met hun trainer die de ploeg steeds meer aan het voetballen krijgt. Ik weet, voetballiefhebbers die het duel in Oostwold hebben gezien denken dat ik onzin praat. Maar toch denk ik dat het zo is, Gerard Heun gaat Z.E.C. weer tot minimaal een stabiele vijfdeklasser maken. Dat komt omdat Gerard als speler maar ook nu als trainer een winnaar is. Een winnaar die baalde als een stekker toen zijn ploeg met 14-0 had verloren en richting de KNVB ‘off the record’ nog even een stevige sneer  uitdeelde.

Geen tekst voor in de krant maar ik begreep hem wel want hij had graag Pelikaan S beter partij gegeven. Dat zat er helaas niet in maar ik weet een ding zeker, Stedum gaat zaterdag bij een gedreven Z.E.C. op bezoek en Gerard … stuur de antwoorden maar terug als het na april weer wat rustiger is.