Het, Sterrenteam’ van Peter van der Mark .

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Nog een paar maanden en dan komt er een einde aan de trainerscarrière van de nu 56 jarige Peter van der Mark. Naar aanleiding van zijn besluit om te stoppen vroeg ik de huidige trainer van Gruno om zijn, sterrenteam’ samen te stellen. Een sterrenteam waarbij hij kon putten uit een redelijk aantal want in zijn trainerscarrière was Peter van der Mark verder werkzaam bij Warffum, FC Lewenborg, Westerbroek en SVMH. Het werd een iets andere invulling van het team dan we gewend waren want Peter deed het via een foto en zette daarnaast de namen op papier. Maar de bereidheid tot meewerken zorgde ervoor dat Puurvoetbalonline de bezoekers toch het sterrenteam van Peter Markt kan presenteren.


181150 362807367151234 512850461 n

Van de voetbalvereniging SVMH, waar Peter van der Mark vanaf het seizoen’99-’00 trainer was koos hij drie spelers. Bertus Palsma, Wiebe Oldenburger en Henk van Duinen.

Bertus Palsma werd door Peter van der Mark keeper in zijn sterrenteam gekozen. Voor Wiebe Oldenburger was er een rol als rechterspits weggelegd want Peter ging uit van een systeem met drie spitsen. Waar Bertus Palsma en Wiebe Oldenburger een plaats in de basis hadden moet Henk van Duinen genoegen nemen met een plaats op de reservebank.

Gruno werd met zeven spelers hofleverancier want Martin Erends, Anjo Kruizinga, Gallid El Baroudi, Sander Barneveld, Wesley Elzer, Michel van Kammen en Jur Glazenburg werden door Peter in zijn sterrenteam gekozen.

Michel van Kammen zou door Van der Mark als rechtsback worden opgesteld. Anjo Kuizinga krijgt de spitspositie toebedeeld en Gallid El Baroudi wordt de centrale middenvelder. Sander Barneveld wordt rechtsback en Wesley Elzer is de linkerspits die Anjo Kuizinga van voorzetten moet voorzien. Jur Glazenburg en Martin Erends maken het zevental compleet waarbij Glazenburg als vrije verdediger staat opgesteld en Martijn Erends de reservedoelman in de selectie van Peter van der Mark is.

Van FC Lewenborg koos Peter van der Mark vijf spelers. Gijs Flinterman, Edwin Rutgers, Leo Drost, Rudi Drost en Don-Peter Waslander.

Gijs Flinterman wordt door zijn oud-trainer als rechtshalf opgesteld en Edwin Rutgers is in dit team voorstopper. Leo Drost moet met een plaats op de bank genoegen nemen wat niet geldt voor Rudi Drost. Dat is namelijk de man die als linkermiddenvelder het team compleet maakt want Don-Peter Waslander maakt de bankbezetting van het, Sterrenteam’ van Peter van der Mark compleet


.