Robert Oosterhof(VV Groningen): Over kunstgras, sociale media en assistent-scheidsrechters

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

VV Groningen gaat op dit moment aan de leiding in 4C zaterdag. Met de clubtopscoorder van de Groningers, Robert Oosterhof, sprak Puurvoetbalonline over kampioenskansen, de sociale media, assistent-scheidsrechters en kunstgrasvelden.
1390239185N1390617 614184688642461 983281771 n 1

Robert Oosterhof, voorste rij tweede van links, met de selectie van VV Groningen

Robert Oosterhof scoorde in zijn eerste veertien duels voor VV Groningen 28 competitiedoelpunten. Een respectabel aantal voor de spits die het echter niet belangrijk vindt op hoeveel doelpunten hij aan het einde van het seizoen zal eindigen. ‘Het gaat inderdaad lekker met scoren maar ik pin mij niet vast aan het aantal goals. Maar het zou natuurlijk mooi zijn als ik de 50 goals kan halen. Wat ik merk is dat tegenstanders nu wel een extra mannetje op mij zetten. Dus daarom zal het lastiger worden om de komende wedstrijden veel te scoren. Door spelers als Johnny Meter, Tim Rosema  en Martijn Oppewal kom ik vaak in een tegen een situaties met de keepers dus qua scoren hoop ik in de resterende wedstrijden mijn weg te blijven vinden.

Op dit moment is de spits met zijn team veertien duels onderweg in de vierde klasse C en ligt het team volgens Oosterhof aardig op schema richting een eventuele titel: ’Wij liggen zeker op koers voor het kampioenschap al moeten we ons wel blijven focussen op het winnen van onze wedstrijden. Verder moeten we niemand onderschatten want dan ga je tegen je zelf lopen voetballen en kan het alsnog mis gaan. Want als ik even naar Godlinze en Zuidhorn kijk vind ik dat toch twee gevaarlijke concurrenten. Maar we hebben een goede selectie met veel kwaliteit en moeten daarom in staat zijn om het kampioenschap binnen te halen.”

Wat de kwaliteit van de overige teams betreft houdt de 22 jarige spits zich een beetje op de vlakte en geeft hij toch een wat diplomatiek antwoord. ‘Het niveau is heel verschillend in deze klasse. De ene week speel je een wedstrijd die je gemakkelijk ruime cijfers wint en een week later heb je het opeens heel moeilijk doordat de veldomstandigheden slecht zijn. Dan is het opeens meer, vechtvoetbal’. Dat zorgt er daarom voor dat het qua tegenstand een hele verrassende competitie is.”

Waar Robert een wat diplomatiek antwoord gaf op de vraag over de overige teams in de vierde klasse C is de spits wel duidelijk over de assistent-scheidsrechters in nu de vierde klasse. ‘ Het niveau van grensrechters in deze klasse is over het algemeen bedroevend. Natuurlijk weet ik dat we over de vierde klasse hebben maar ik heb het nog nooit zo erg mee gemaakt als in deze klasse. Per wedstrijd word ik denk ik wel negen keer terug gevlagd voor buitenspel waarbij de vlag vaak ten onrechte omhoog gaat. Ik ontken niet dat zoiets frustrerend is omdat er ons op deze wijze veel goals door je neus geboord worden.”

Van VV Groningen wordt beweerd dat ook daar de nodige eurootjes bij de spelers in de zakken glijden maar wat de spits, die eerder voor Lycurgus, PKC’83 en Groninger Boys uitkwam, absoluut bestrijdt. ‘Het doel waar we naar streven met VV Groningen is om zo hoog mogelijk te eindigen. Dat gebeurt zonder dat er betaald wordt. Ik zeg niet dat we met drie jaar in de eerste klasse spelen maar als team zien we het allemaal wel.

VV Groningen speelt zijn thuisduels op kunstgras en Oosterhof ziet het spelen op een kunstgrasmat als een voordeel. ‘Je kunt op kunstgras eigenlijk altijd voetballen. Ik moet wel zeggen dat het voor je spieren niet altijd optimaal is omdat de velden natuurlijk verschillend van kwaliteit zijn. Maar alles is beter dan een veld wat er slecht bij ligt dus wat dat betreft kies ik voor kunstgras, aldus Robert waar Puurvoetbalonline het ook nog even over het, fenomeen’ sociale media heeft. ‘Het is nooit leuk om op de sociale media aan de, beurt’ te zijn. Dat is mij ook wel overkomen maar uiteindelijk laat je het los en ga je gewoon verder met dat wat je leuk vindt. Daar hoort onder andere het scoren van doelpunten bij en het belangrijk willen zijn voor mijn team. Wat mensen dan verder schrijven of denken interesseert mij vrij weinig. Ik weet wat ik kan en dat is het belangrijkste. “