Yoshua St. Juste met Nederlands team naar EK.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Yoshua St. Juste is door bondscoach Marcel Loosveld geselecteerd voor het Europees Kampioenschap zaalvoetbal in België.


1390028215Nyoshua

       Yoshua St. Juste in actie voor het Nederlands team.

De uit Marum afkomstige Yoshua St. Juste zit met Oranje in een lastige poule. Het Nederlands team treft met Rusland en Portugal twee toplanden. Oranje begint de Europese titelstrijd op dinsdag 28 januari in Antwerpen tegen Rusland. Twee dagen later speelt St. Juste met zijn teamgenoten tegen Portugal. Het is de eerste keer sinds 2005 dat Oranje meedoet aan een EK.

Yoshua St. Juste, zijn naam gonsde de afgelopen weken regelmatig door de Topsporthal in Leek. Zou hij wel of zou hij niet op de finaleavond van het Leekstervoetbalgala namens Pelikaan S aantreden. De kans was klein want Yoshua St. Juste had zijn verplichtingen richting het Nederlands zaalvoetbalteam en zijn zaalvoetbalclub Hovocubo. Verplichtingen die uiteraard zwaarder wogen dan de finaleavond van het Leekstervoetbalgala maar wat jammer was voor de toeschouwers.

Want de voetballer van het Nederlands team is een speler waar je als liefhebber van kunt genieten als was het een heerlijk diner in een toprestaurant. Yoshua is, net als Rafael Bianco, een sierlijke voetballer met de gedachte, ik wil winnen maar wel op een nette manier. Zo u kende ik hem vanuit mijn Marum-periode en zo is hij nog steeds. Dat siert Yoshua die geen kapsones heeft gekregen maar gewoon je hand schud en even een praatje maakt.

Ongeveer twee jaar geleden sprak ik uitgebreid met Yoshua toen hij voor Jong Oranje uitkwam. Hij was toen uitgenodigd voor een oefenstage met het Nederlands zaalteam. Trots was hij toen op die uitnodiging en hij beloofde toen, ik ga er alles aan doen om dat doel te bereiken. Een doel wat hij nu bereikt heeft want eind deze maand komt hij in actie op het EK voor landenteams. Een prestatie die veel waardering verdient want het veel trainen en het afwerken van oefenstages heeft zijn vruchten afgeworpen en wat ik Yoshua van harte gun.

Daarom, al heb ik er alle begrip voor, vond ik het jammer dat hij op de finaleavond niet in actie kwam. Want een speler als Yoshua St. Juste is een parel in de wereld van het zaalvoetbal en die het hopelijk nog lang gegund is om te kunnen schitteren.