Geen kunstgras voor Hunsingo en onzekerheid voor Bedum en Kloosterburen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

De winterstop is aangebroken en dat betekent dat er binnen veel verenigingen even teruggekeken wordt naar de prestaties die er tot nu toe in de competitie behaald zijn. Puurvoetbalonline blikt ook even terug naar de verrichtingen van de verenigingen in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant waarbij in deel vijf Hunsingo, Bedum en Kloosterburen aan bod komen.

hunsingo
Hunsingo

Hunsingo werd vorig seizoen kampioen in 4C maar tot grote schrik van bijna alles en iedereen viel het team volledig uit elkaar. Spelers stopten of vertrokken naar elders, kortom er bleven maar weinig spelers van het kampioensteam over. Een ontwikkeling die er voor zorgde dat Hunsingo als degradatiekandidaat nummer een in de derde klasse C werd gezien. Maar tot verbazing van velen pakte dat even iets anders uit want na dertien duels heeft het team van Henry Kramer al veertien punten bijeen weten te sprokkelen. Dat zorgt ervoor dat Hunsingo op dit moment op een negende plaats staat maar wat niet betekent dat het degradatiegevaar al geweken is. De verschillen zijn namelijk maar klein in de onderste regionen want de voorsprong van de Winsumers op rode lantaarndrager Gruno bedraagt maar zes punten. Dus zal Hunsingo nog aardig aan de slag moeten om het derdeklasserschap veilig te stellen waarbij het een geluk heeft. Het bleek namelijk dat een kunstgrasveld niet het tapijt is waar de Noord-Groningers goed op uit de voeten kunnen want de drie duels op kunstgras tegen Helpman, De Vogels en FC Lewenborg leverde drie keer een stevige zeperd op. Daar liggen dus de kansen voor de Winsumers in de tweede helft van het seizoen in het feit dat het, kunstgrasverhaal’ achter de rug is.


svBedum

SV Bedum
Waar in Winsum kunstgras niet als een favoriete ondergrond werd beschouwd is dat in Bedum de ondergrond waar ook SV Bedum-zondag zijn thuiswedstrijden op afwerkt. Voor het huidige seizoen was het kunstgrasveld eindelijk daar maar hadden de zondagvoetballers er in eerste instantie wat moeite mee. De eerste vier duels leverde namelijk geen enkele zege op voor de Bedumers die daardoor beroerd aan het seizoen begonnen. Maar bij een nieuwe vereniging horen ook nieuwe tenues en toen dat eenmaal gerealiseerd was ging het lopen bij Bedum-zondag. Er werd van de laatste zes wedstrijden niet een meer verloren waardoor de Bedumers opklommen naar een zevende plaats op de ranglijst. De Bedumers waren verder een van de ploegen die punten moesten omdat het won van VVK die samen met Farmsum die  door de KNVB uit de competitie zijn gehaald door het incident rond het duel Farmsum- VVK.


Kloosterburen1

Kloosterburen

Dat incident in Farmsum was voor Kloosterburen  ook minder leuk want de ploeg van trainer Willem Pettinga moest  vier punten inleveren. Een vreemde situatie vond Pettinga die liever had gezien dat beide ploegen een puntenaftrek hadden gekregen zodat alle clubs hun veroverde punten hadden behouden. Kloosterburen vindt zich nu namelijk terug op de achtste plaats in een poule van elf ploegen waar het sportief verhaal nu een beetje in ondergesneeuwd is. De spelersgroep van Kloosterburen gaf voor het seizoen aan voor een plaats bij de eerste vijf te willen gaan en dat is nog steeds mogelijk want de achterstand op nummer vier Zevenhuizen bedraagt maar vijf punten. Maar, en dat maakt alles nog onzeker, de verwachting is dat VVK en Farmsum in beroep zullen gaan zodat nog maar afgewacht, en wat ook voor SV Bedum geldt, moet worden of de huidige stand ook de stand zal worden waar de tweede seizoenshelft mee begonnen wordt.