Corenos,Middelstum en Noordpool in het zelfde schuitje

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

De winterstop is aangebroken en dat betekent dat er binnen veel verenigingen even teruggekeken wordt naar de prestaties die er tot nu toe in de competitie behaald zijn. Puurvoetbalonline blikt ook even terug naar de verrichtingen van de verenigingen in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant waarbij in deel vier Noordpool, Corenos en Middelstum aan bod komen.

noordpool

Noordpool


Noordpool begon super aan zijn debuut in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal. In de eerste drie duels werden er zeven punten binnengehaald en stond de ploeg van Willem Kluin even op de derde plaats. Nadat er ongelukkig verloren werd van De Vogels en VV Groningen werd er vervolgens weer twee keer gewonnen tegen Engelbert en Veendam 1894 zodat het na zeven duels dertien punten had verzameld. Maar na wedstrijd nummer zeven kwam de klad er in bij Noordpool dat belangrijke spelers als Johan Kluin, Richard Haan en Jega Uruthirasingam enkele wedstrijden moest missen. Dat zorgde er voor dat er in de laatste zes duels voor de winterstop maar twee punten aan de dertien werden toegevoegd. Een puntentotaal van 15 zorgt er voor dat Noordpool-trainer precies op koers ligt richting de dertig punten die Willem Kluin denkt nodig te hebben om zich met zijn ploeg te handhaven in de vierde klasse. Want dat is wat de doelstelling in het debuutjaar in de vierde klasse, handhaven om vervolgens door te groeien naar een stabiele vierde klasser met wellicht in de toekomst meer.

Corenos1


Corenos

Wat je steeds vaker ziet gebeuren in het amateurvoetbal deed men ook binnen Corenos. Men zocht de nieuwe hoofdtrainer in eigen gelederen. Erik Zuidema werd als hoofdtrainer aangesteld en kreeg als assistenten Arie Duinkerken en Frits Meeuwes. Het trio moest er voor zorgen dat er wat nieuw elan in de ploeg kwam want dat was wat Arie Duinkerken vorig zomer in een interview met de Ommelander vertelde. ,,Het plezier maar ook de beleving moet weer terugkomen binnen niet alleen de eerste selectie, maar ook bij het tweede team. Daar moeten we met elkaar ook serieuzer mee omgaan. Dat moet geen team zijn dat er maar een beetje bijhangt. Als het eerste elftal door welke reden dan ook krap in zijn spelers zit, moet je eigenlijk moeiteloos spelers vanuit het tweede kunnen inpassen. Ik weet dat dit soort geluiden ook bij andere verenigingen te horen zijn, maar qua uitvoering steeds verder naar de achtergrond verdwijnen, maar de insteek van ons drieën is om daar bij Corenos wel verandering in te brengen.” Dat waren duidelijke woorden van de assistent-trainer en die, als je de berichtgeving een beetje volgt, al redelijk wat gestalte krijgen.

Qua puntenaantal bevindt Corenos zich op de 11e plaats nog in de onderste regionen maar zijn de onderlinge verschillen nog dusdanig miniem dat er ook voor de ploeg uit Roodeschool nog van alles mogelijk is. Want niet alleen naar beneden is het verschil met het op een voorlaatste plaats staande VVS Oostwold drie punten datzelfde aantal is ook het verschil met nummer zeven, GVAV Rapiditas.


Middelstum

Middelstum

Middelstum staat er op de 12e plaats precies eender voor als Corenos want ook de Middelstumers hebben dertien punten uit dertien duels bij elkaar gevoetbald. Een puntenaantal dat natuurlijk voor een stukje ongerustheid zal zorgen bij de vierdeklasser die dat natuurlijk graag wil blijven. Middelstum verjongde zijn ploeg stevig en dan is het altijd maar afwachten of een jonge ploeg in de tweede helft van het seizoen met de druk van degradatievoetbal kan omgaan. Dat zal voor de naar Peize vertrekkende Frank Konneman nog een stevige klus worden maar Konneman kennende zal hij zeker niet met twee degradaties afscheid willen nemen van Middelstum. Maar doorbouwen aan een nieuwe ploeg is de opdracht die de nieuwe trainer van de Middelstumers, Jan Jaap Zijlstra, zal meekrijgen en dat is de in Middelstumer wel toevertrouwd die uiteraard hoopt dat hij in zijn woonplaats wel met een vierdeklasser aan de slag kan.