Een gevecht tegen degradatie en hopen op de titel

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

De winterstop is aangebroken en dat betekent dat er binnen veel verenigingen even teruggekeken wordt naar de prestaties die er tot nu toe in de competitie behaald zijn. Puurvoetbalonline blikt ook even terug naar de verrichtingen van de verenigingen in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant waarbij in deel drie FC LEO, Noordwolde en Godlinze aan bod komen.

FCLeo
FC LEO


Nadat FC LEO via een ,Houdini-act’ uiteindelijk derdeklasser bleef werd het daar door de KNVB op minder fraaie wijze voor beloond. De Leensters werden wat betreft het huidige seizoen namelijk richting Friesland gestuurd waardoor duels tegen Noordwolde, Poolster, De Fivel en De Heracliden niet in het programma voor kwamen. Ten tijde van het uitkomen van het speelschema had men in Leens zijn gedachten bij heel andere zaken want op 16 juni kwam Mart Buikema bij een verkeersongeluk om het leven. Dat zorgde er voor dat de Leensters geen poging ondernamen om in 3C uit te komen zodat het dus de ,Friese’ klasse werd. Een zware klasse voor de jonge equipe van trainer Jan Jaap Zijlstra die na dit seizoen vertrekt uit Leens en in zijn woonplaats Middelstum als hoofdtrainer van de gelijknamige club aan de slag gaat. Zijlstra kennende zal hij er alles aan doen om FC LEO in de derde klasse te houden maar dat dit nog een zware klus gaat worden hoeft niemand de Middelstumer te vertellen. Op dit moment zijn de Leensters rode lantaarndrager in 3B met een achterstand van vijf punten op nummer twaalf Rottevalle. Dat betekent dat FC LEO in de tweede helft van het seizoen een beetje boven zichzelf moet uitstijgen om een paar plaatsen te klimmen. Dat dit kan bewezen ze vorig jaar en voor alles wat FC LEO een warm hart toedraagt is te hopen dat dit nu weer gebeurt.

Noordwolde

Noordwolde

Noordwolde is in de derde klasse C in de onderste regionen te vinden. Dat is de laatste jaren geen nieuws voor de ploeg van trainer Jacob Zwart want door een stevige verjonging is de ploeg nog groeiende. De laatste jaren verdwenen er een groot aantal spelers van het toneel in Noordwolde waar jonge spelers voor moesten worden ingepast. In een pittige klasse, wat zaterdag 3C absoluut is, gaat dat niet eenvoudig en helemaal niet als de voorbereiding ook nog eens zeer belabberd verloopt. Weinig spelers op de trainingen zorgde er voor dat Jacob Zwart bijna zijn contract had ingeleverd omdat hij geen basis zag om het seizoen goed te beginnen. Na de winterstop treffen de geelhemden het niet want er staan direct duels tegen koploper Appingedam en nummer twee Gorecht op het programma. Twee ploegen die met kop en schouders boven de rest uitsteken en waarvan Jacob Zwart ongetwijfeld zal denken dat iedere punt tegen deze twee ploegen een bonuspunt is. Noordwolde staat nu op een twaalfde plaats met drie punten voorsprong op rode lantaarndrager VVK en twee op nummer dertien Westerlee. Deze beide teams werden in het eerste duel van het huidige seizoen verslagen en doordat Noordwolde nog een inhaalduel tegen De Fivel tegoed heeft geeft dat de burger in Noordwolde en omstreken ongetwijfeld hoop op een handhaving in de derde klasse.


Godlinze 
Godlinze

Godlinze verloor zijn eerste competitieduel in Uithuizen van promovendus Noordpool. Dat zorgde er voor dat velen dachten, dit wordt weer een matig seizoen voor de ,Glinsters’ maar de ploeg van trainer Peter Ernst herstelde zich prima. In de volgende twaalf duels werd er namelijk tien keer gewonnen, een keer gelijkgespeeld en liep het op zaterdag 12 oktober tegen een enorme zeperd aan toen GVAV Rapiditas het thuisduel tegen Godlinze met 8-1 won. Door deze resultaten staat Godlinze, met een achterstand van twee punten, op een tweede plaats in 4C achter VV Groningen. Een positie die nog volop mogelijkheden biedt voor Peter Ernst en zijn mannen om de derde klasse te bereiken. Want is het niet via een eventueel kampioenschap dan kan de nacompetitie ook nog uitkomst brengen. In de tweede periode gaat Godlinze namelijk samen met Zuidhorn aan de leiding wat ook de directe concurrent in de strijd om plaats twee is. Dus volop spanning bovenin 4C waar Peter Ernst vurig hoopt dat hij eindelijk een prijs gaat pakken met de club waar hij volgend seizoen voor het zevende seizoen als hoofdtrainer aan verbonden is.