Succesvol jaar 2013 voor Voetbaltechniekschool “Het Verschil”

Geschreven door Stijn Bisschop op . Geplaatst in Binnen de lijnen


Aan het eind van het jaar kunnen we terugblikken op het afgelopen jaar. Voetbaltechniekschool Het Verschil heeft dit jaar een goede  ontwikkeling doorgemaakt.  Er zijn daarnaast veel nieuwe ideeën ontstaan en willen wij de komende jaren het voetbalniveau in de regio naar een hoger plan tillen.

 

1388424720Nhet verschil


Begin 2013 heeft  de voetbaltechniekschool in samenwerking met Futsal Winsum een zaal-techniekcursus georganiseerd.  Deze zaalcursus bestond uit zes techniektrainingen voor jeugd tussen de 8 en 15 jaar. Er is geen betere manier om je 'skills' te verbeteren dan in de zaal. De kleine ruimte en de snelheid van het spel, maken zaalvoetbal bij uitstek een geschikte manier om je technische vaardigheden verder te ontwikkelen! Hierbij konden de deelnemers rekenen op uitgebreide ondersteuning van ervaren zaalvoetballers. De ideale manier om ook in de winter in beweging te blijven. Aan zes trainingen hebben wij een Champions League editie gekoppeld. Alle deelnemers van de Voetbaltechniekschool moesten in een onderling 4 tegen 4 toernooi uitmaken wie de grote beker mee naar huis mocht nemen. Nadat er tijdens twee ochtenden was gestreden was FC Barcelona de terechte winnaar.Na een korte onderbreking in de veld-techniekcursus werd er begin april afgetrapt voor het tweede half jaar van het seizoen 2012/2013. Zeven trainingen in Ulrum en zeven in Winsum, die in het teken stonden van ontwikkelen, maar vooral plezier beleven aan de leukste vorm van bewegen: voetbal!

Waar alle deelnemers zich elk jaar ontwikkelen willen wij ons als trainerstaf ook blijven ontwikkelen. Van de trainersstaf zijn Déni van Dalsem en Stijn Bisschop naar een driedaagse cursus van van Réne Meulensteen geweest. Réne Meulensteen, voormalig assistent-trainer bij Manchester United en nu hoofdtrainer van het Londense Fulham, heeft tijdens deze drie dagen laten zien hoe jij als individu het verschil kunt maken.  Daarnaast heeft Henk Alssema de Coerver coaching Youth Diploma bijgewoond. Tijdens deze cursus stond het beter inzicht geven in het plannen en uitvoeren van effectieve trainingsessies centraal. Dit werd gedaan door gebruik te maken van de nieuwe Coerver® Coaching Session Planner. De Session Planner biedt een snelle en makkelijke oplossing voor coaches die graag wekelijkse, maandelijkse of zelfs jaarlijkse trainingsprogramma willen opstellen. De kennis die wij als technische staf hebben opgedaan hebben we in de praktijk toegepast door mee te doen met alle oefeningen. Deze kennis gaan we in 2014 inbrengen in de techniekcursussen.


Op zaterdag 1 juni werd geld ingezameld voor een jeugd/sportproject in Rio de Janeiro: FavelaStreet. Voetbaltechniekschool “Het Verschil” heeft ook zijn steentje bijgedragen, door ‘s ochtends een grote voetbalclinic te organiseren op het hoofdveld van C.V.V. Viboa. Ruim honderd kinderen waren tussen 10:00 en 12:00 uur enthousiast met de bal bezig in elf verschillende trainingsvormen. Behalve de trainers van onze voetbaltechniekschool, waren ook meerdere trainers van de jeugdopleiding van FC Groningen aanwezig en hielpen jeugdtrainers van C.V.V. Viboa mee om er een mooie ochtend van te maken.

Begin juli hebben wij het seizoen afgesloten door het verzorgen van een revalidatietraining. In samenwerking met Construction Fysiotherapie die sporters helpt om te revalideren in de tak van sport die ze voor hun blessure beoefenden, hebben wij een techniektraining gegeven waar de controlerende bewegingen centraal stonden. Weer durven te voetballen (met of zonder weerstand) op je eigen niveau is wat wij de revaliderende voetballers wilden meegeven. Het was voor beide partijen een zeer positieve ervaring, wat daarom in 2014 hoogstwaarschijnlijk wordt vervolgd.

Voorafgaand van het seizoen 2013/2014 hebben wij onze naam veranderd. Wij willen op steeds meer plekken in onze regio Het Verschil willen maken. Daarom hebben wij onze naam losgekoppeld van één vaste locatie. Voetbalschool Winsum “Het Verschil” hebben wij veranderd in Voetbaltechniekschool “Het Verschil”!

Tijdens dit seizoen zullen wij op meerdere locaties techniek-cursussen aanbieden en verzorgen. Dit doen wij in twee keer een cyclus van 7 techniek-cursussen. Dit seizoen zijn er met de SJO jeugd van Hunsingo/Viboa en Zuidhorn twee locaties bijgekomen. Op de woensdag worden er techniek-cursussen verzorgd aan de de E-en D-jeugd van Sjo jeugd van Viboa en Hunsingo, op de vrijdag zijn er techniek-cursussen in Ulrum en Zuidhorn, en op de zondag worden deze trainingen verzorgd in Winsum.

Na de eerste serie 7 techniek-curssusen wordt er afgetrapt in de zaal. Nadat wij in samenwerking met Futsal Winsum zijn gestart met het aanbieden zaal-techniekcursussen zijn wij hier dit jaar mee verder gegaan. Samen met ervaren trainers  van Futsal Winsum zal er weer een zestal techniektrainingen worden verzorgd. Ook zijn er dit jaar zaal-techniekcursussen in Ulrum. Deze techniektrainingen vinden plaats op vrijdagavond. Na drie techniektrainingen in de zaal kunnen alle deelnemers van de Voetbaltechniekschool zich weer opmaken voor de Champions League. Op twee ochtenden, 12 januari en 19 januari, zal weer worden uitgemaakt wie zich tot winnaar van de derde Champions League mag kronen.

Op 14 maart begint de tweede serie van de veld-techniekcursus op de locaties Zuidhorn en Ulrum. Twee dagen later, op 16 maart, start ook in Winsum de veld-techniekcursus.

Make the difference!

Technische staf
Voetbaltechniekschool Het Verschil