Rick Johannes(Noordpool C1): De positievan linksback heeft alles

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Rick Johannes voetbalt voor het C-elftal van zaterdag vierdeklasser Noordpool en kreeg net als zijn teamgenoten van Puurvoetbalonline een aantal vragen voorgelegd die ze mochten beantwoorden voor de nieuwe rubriek op www. Puurvoetbalonline.nl. Een rubriek met als titel, Het Puurvoetbalonline-jeugdteam van de maand.

 
1388246622N968931 584781068208658 1756924385 n
 

Rick jij voetbalt voor de C-junioren van Noordpool. Heb jij altijd al voor Noordpool gevoetbald. Nee, ik heb een tijdje voor VV Muntendam gevoetbald.

Ik zag dat jouw positie linksachter is. Wat is er leuk aan de positie van linksachter en wat niet: Alles is leuk aan deze positie!

Jullie worden dit jaar gecoacht door Bert van der Meer en Jos Klip en getraind door Bert en Geert Jan Zijlstra. Wat heb jij tot nu toe het meeste geleerd van dit drietal: Vooral opengedraaid staan en de verschillende opbouw manieren.

Noordpool is: Een goed voetballende club met veel aandacht voor de jeugd.

Je volgt het voortgezet onderwijs. Zorgt dat er voor dat het soms lastig is om te trainen: Nee daar heb ik nog geen problemen mee gehad.

In Uithuizen ligt een kunstgrasveld en een natuurgrasveld. Waar gaat jouw voorkeur naar uit en waarom: Kunstgrasveld i.v.m. mijn knieën. Dit seizoen heb ik veel last van mijn knieën gehad en hierdoor heb ik weinig gevoetbald. Hier krijg ik last van op zware velden (hobbelig).

Tegenwoordig zijn voetbalschoenen vaak fel gekleurd. Wat hebben jouw schoenen voor kleur: Mijn schoenen zijn helemaal wit.

Op dit moment is Vitesse koploper in de eredivisie maar wie wordt volgens jou kampioen van Nederland: Dat is moeilijk te zeggen na zo’n rare competitie, maar ik hoop Groningen.

Nederland heeft stevig geloot voor de eindronde op het WK in Brazilië. Hoe ver gaat Nederland volgens jou op het WK komen: Ze komen door de poule maar dan stranden ze.

Jij bent bij iedere thuiswedstrijd van het eerste elftal van Noordpool aanwezig: De meeste weekenden zijn we weg.

 Wat is volgens jou de beste voetballer in de eredivisie: Michael de Leeuw.

Als jij voor een keer Louis van Gaal moest vervangen hoe zou het Nederlands Elftal er die dag uit zien: Hetzelfde als nu.

Met wie zou jij wel een dagje willen ruilen en waarom: Met niemand eigenlijk.