Volop kansen voor Hera, het andere oranje en de ,Spieksters'

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

De winterstop is aangebroken en dat betekent dat er binnen veel verenigingen even teruggekeken wordt naar de prestaties die er tot nu toe in de competitie behaald zijn. Puurvoetbalonline gaat ook even terugblikken naar de verrichtingen van de verenigingen in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant waarbij de tweede aflevering zal gaan over De Heracliden, De Fivel en Poolster.

 

 

DeHeracliden
 

De Heracliden

De Heracliden staat op dit moment op een vierde plaats in zaterdag 3C en dat is een plaats die op dit moment geen recht geeft op een eventuele nacompetitie want het moet raar lopen als Appingedam of Gorecht in deze klasse geen kampioen gaat worden. Appingedam won ook de eerste periode en gaat samen met Gorecht ook in de tweede periode aan de leiding want het moet gaan wil Gorecht geen winnaar van periode twee worden. Dan wordt de derde plaats interessant voor de rest tussen plaats drie, De Pelikanen, en plaats negen, Poolster. Want het verschil tussen nummer drie en nummer negen bedraagt maar vijf punten. Dat zal zorgen voor een spannende tweede helft van het seizoen waar de naar Poolster vertrekkende Jeroen de Munck mag hopen dat zijn ploeg niet teveel blessureleed te verduren zal krijgen. Dat brak de ploeg vorig seizoen ook op waardoor De Heracliden toen al snel in een kansloze situatie belandde. In de eerste helft van het seizoen was het wat te wisselvallig en Jeroen de Munck en zijn selectie zullen er samen alles aan moeten doen om dat in het tweede deel van het seizoen te veranderen en als dat lukt, is De Heracliden een belangrijke, zo niet de belangrijkste kandidaat voor een plaats die recht geeft op de nacompetitie.

fivel

De Fivel

De Fivel kwam zeer overtuigend de derde klasse binnen want de ploeg van trainer Ronald Vermeulen verraste in het begin van het seizoen vriend en vijand. De ploeg sprokkelde aardig wat punten bijeen met o.a. een stunt tegen Gorecht door in Haren met 2-1 te winnen. Maar ook de overige resultaten waren niet verkeerd al had er in sommige duels, zoals het uitduel tegen De Heracliden misschien wel meer ingezeten. Een zevende plaats voor De Fivel, met vier punten achterstand op nummer drie De Pelikanen, is een prima positie. Een positie waarbij alles nog mogelijk is voor een De Fivel wat het aanvallend voetbal speelt wat het publiek graag wil zien.

Poolster


Poolster

 Vreemd is dat het met Poolster nog alle kanten op kan. De ploeg van Guus Zantinga, die na dit seizoen naar Bellingwolde vertrekt, verloor zijn laatste drie duels voor de winterstop en dat neem je toch mee naar de tweede helft van het seizoen. In de wandelgangen hoor je verder dat er na dit seizoen binnen de selectie van de, Spieksters’ wat wijzigingen op komst zijn. Je moet altijd maar afwachten wat dat voor gevolgen heeft mocht dat allemaal op waarheid berusten. Dat en een mindere serie aan het slot van de eerste competitiehelft zal ongetwijfeld voor wat spanning zorgen binnen Poolster want voordat je het in deze competitie weet zit je in de hoek waar de klappen vallen. Want ook dat is vreemd, ook de ploegen die op de degradatie of nacompetitieplaatsen staan hebben al aardig wat punten bij elkaar gesprokkeld.