ZEC: Waar een kleine club groot in kan zijn.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

ZEC: Waar een kleine club groot in kan zijn.

In juli van dit jaar had ik een interview met de voorzitter van ZEC, Cor Wit. Een interview wat ging over de toekomst van de Zandeweer Eppenhuizen Combinatie waarbij ook het complex aan de Veilingweg in Zandeweer onderwerp van gesprek was. Er stond een grootscheepse verbouwing van het complex op stapel en het resultaat daarvan werd op zaterdag 21december door wethouder Jan Dobma van de gemeente Eemsmond officieel geopend.

                               1387886382N1488406 560086380734933 861200685 n

Voor de Ommelander Courant ben ik al ettelijke keren in Zandeweer bij een wedstrijd van ZEC geweest en het mooie van het complex van de vijfdeklasser is dat het zo heerlijk verscholen aan de Veilingweg ligt. Een beetje, Engels’ want daar gebeurt het ook dat een voetbalstadion gewoon in een woonwijk ligt. Dat is in Zandeweer dus ook een beetje zo en waar sinds zaterdag 21december een extra dimensie is bijgekomen.

Waar een kleine club groot in kan zijn was een opmerking die ik op facebook tegenkwam. Een terechte opmerking want de uit 120 leden bestaande voetbalvereniging heeft, in samenwerking met Bouwbedrijf de Ridder uit Uithuizen, namelijk een topprestatie geleverd. Want het complex van de 47 jaar jonge voetbalvereniging heeft een enorme facelift ondergaan.

1387886463N1514216 559285417481696 785175340 o


Weg is het dat men zich moet behelpen met twee kleedkamers, een te kleine bestuurskamer, een verouderde kantine en geen ruimte voor het verzorgen van geblesseerde spelers. Dat alles is verleden tijd in Zandeweer waar, zo vertelde Cor Wit in het interview met de Ommelander Courant, omdat de gemeente Eemsmond een stevige subsidie had verstrekt. ‘De gemeente Eemsmond heeft een aardig bedrag voor de verbouwing beschikbaar gesteld. Daar zijn we ze zeer erkentelijk voor want ook in de gemeente Eemsmond groeien de bomen niet tot aan de hemel. Dat er een verbouwing als deze heeft plaats gevonden geeft aan dat de gemeente veel vertrouwen in ons als zelfstandige voetbalvereniging heeft want die gooien natuurlijk het geld niet in een bodemloze put.”

Een terechte constatering van een enthousiaste Cor Wit die samen met zijn medebestuursleden veel tijd en energie in ZEC steekt om de voetbalclub weer op een positieve wijze op de voetbalkaart te zetten. Een poging waar ze in geslaagd zijn en waar de nieuwbouw op het sportcomplex zeker een positieve bijdrage aan zal leveren. Want hoe je het ook bekijkt, je gasten komen toch even anders binnen als je ze als gastheer met een terechte trots kunt ontvangen. Geen verouderde kleedkamers, geen te kleine bestuurskamer en nu een kantine waar ook de supporters van de bezoekende partij in het rond kijken en denken, zoiets moois willen wij ook wel
1387886424N1499708 559285394148365 834914799 n.

Het is de Zandeweer Eppenhuizen Combinatie, die op 16 december 2016 zijn vijftig jarig jubileum viert, absoluut gegund want zoals Cor Wit het deze zomer vertelde, drie jaar geleden was de club op sterven na dood. Maar door een prachtig stukje saamhorigheid klauterde ZEC uit een diep dal en is het weer een vereniging met ambitie.

Ook sportief gezien gaat het stapje voor stapje weer de goede kant onder leiding van de debuterende hoofdtrainer Gerard Heun. De trainer uit Spijk is aan zijn eerste klus als hoofdtrainer bezig en wat sommige collega’s al voorspelden, het is een jonge trainer met een duidelijke visie. Dat past uitstekend bij de club uit Zandeweer waar het na een aantal broodmagere jaren weer over het voetballen, gaat en waar op een prachtig renoveert complex door iedereen die ZEC een warm hart toedraagt met een terechte trots over gesproken kan worden. Want in Zandeweer lieten ze samen even zien waar een kleine club groot in kan zijn en daarom….Van harte proficiat ZEC!