deze grote ,meneren’ moeten voor eeuwig een stadionverbod krijgen .

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Roy Bouten schreef het onderstaand verhaal en wat ik op facebook las. Een verhaal over een tien jarig jongetje die met zijn vader bij Roda-Ajax aanwezig was. Puurvoetbalonline gaat normaal niet over het betaald voetbal maar dit wil ik bezoekers van Puurvoetbalonline toch even laten lezen.. Hoezo respect in het voetbal.. deze grote ,meneren’ moeten voor eeuwig een stadionverbod krijgen.

johan
Normaal gesproken schrijf ik op mijn blog slechts bij uitzondering over Ajax. Vaak een foto met een korte begeleidende tekst op Facebook. Slechts als de frustratie erg hoog zit gebruik ik m’n blog om m’n frustratie van me af te schrijven. Ik kan me echter niet herinneren ooit zo’n aandrang gehad te bloggen als na de gebeurtenissen na Roda uit. Ik zal niet beginnen over de parkeercombi, want die was prima in orde. Ik zal niet beginnen over de moeite die we moesten doen om onze spandoeken mee naar binnen te krijgen, ik zal niet beginnen over het uur dat we na de wedstrijd op werden gehouden. Waar ik wel over begin is het, in mijn ogen, schandalige, optreden van de Roda stewards naast het uitvak.

In de vakken naast het uitvak zitten slechts zelden fanatieke supporters. Vaak zitten er gezinnetjes waarvan het ene zoontje voor de thuisclub is en het andere zoontje voor Ajax. Vaders die tussen de twee strijdende partijen inzitten en genieten van hun kinderen die waarschijnlijk nachten slecht hebben geslapen. Zo ook vandaag weer een flink aantal mooie vader zoon situaties naast het Ajax vak.  Daarnaast zitten er groepen, vaak jongens, die ergens in de pubertijd zijn blijven hangen en, vaak bij een voorsprong en vlak voor tijd, anti Ajax liedjes gaan zingen. Onze reactie…. moeten zijn weten. Staan wij boven.

Vanmiddag scoort de 17 jarige Riedewald in de 88e en de 92e minuut de 1-1 en de 1-2. Het uitvak barst uit haar voegen van ontlading. De meeste Roda supporters applaudisseren voor hun moegestreden Koempels en zoeken hun weg naar de uitgang. De aanwezige Ajacieden feesten met het uitvak mee. Zo ook een jongetje van een jaar of 10 (stond op een afstandje, sorry als ik me in de leeftijd vergis). Hij pakt zijn Ajax sjaal en toont die trots aan het uitvak. De 1000 aanwezigen Ajacieden beantwoorden met een nieuw liedje en het mannetje sprong vrolijk mee, gadegeslagen door zijn trotse vader.

Toen kwamen de gele jassen van Roda in actie. Een steward van twee bij twee meter liep naar het tweetal toe en pakte de verbijsterde Ajacied z’n sjaal af. Toen de vader, terecht, de sjaal probeerde terug te krijgen schoten 6 collega stewards tevoorschijn en werd de net veroverde Ajax sjaal met man en macht verdedigd. Na een kwartier praten en de nodige ludieke songs uit het uitvak had de man de sjaal van zijn zoon nog steeds niet terug. Helaas was hij te ver van het uitvak af en kon hij een van de massaal aangeboden sjaals van de meegereisde Ajacieden niet aannemen.

Mocht iemand deze man kennen, laat hem contact met me opnemen en hij krijgt een speciale Ajax sjaal voor z’n zoontje. Krijgt hij er ook nog kaarten bij voor een wedstrijd. Staat zijn zoontje op 410. Een tribune waar je voetbal mag beleven en waar Ajacieden als deze vader en zoon welkom zijn. En Roda…. als jullie met de evaluatie dit laten lopen moeten jullie je echt kapot schamen.  

UPDATE (18:30)

Helaas lukte het me niet om een van de sjaals uit het uitvak bij vader en zoon te krijgen, maar alles is toch goed afgelopen. Zojuist de pa van Bart gesproken (hij is inderdaad 10). In overleg deze korte update. Dankzij een aantal andere stewards heeft Bart heeft zijn sjaal terug, heeft hij van een Ajacied in het uitvak de trui van Stefano Denswil gekregen en hij en zijn pa gaan met Ajax-Salzburg lekker bij ons op 410 staan. Kan hij zijn passie 90 minuten lang kwijt. Heb er zin in! Dank allemaal voor de social media hulp!