Luuk Brands: Door SV Bedum 5 zondag keerde het plezier weer terug

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Luuk Brands koos er op 28 jarige leeftijd voor om een stapje lager te gaan voetballen en binnen SV Bedum een nieuw team op te starten. Dat werd SV Bedum zondag 5 en over het hoe en het waarom van dit besluit gaat in grote lijnen het onderstaand artikel waar Luuk verder over een hoogtepunt, een dieptepunt en een prachtig stadion verteld.

1387538474N20131214 214326Voorgeschiedenis

Sinds ik kan lopen trapte ik al graag tegen een balletje, maar  ik ben op 6 jarige leeftijd begonnen te voetballen bij v.v.  Bedum te Bedum. Dit heb ik gedaan tot aan de C’tjes waarna ik de overstap heb gemaakt naar CVVB . Dit heb ik mede gedaan doordat CVVB landelijk ging voetballen in de C1. Dat we toen landelijk gingen voetballen was een prachtig avontuur waar we toen als voetballers veel van geleerd hebben. Na twee jaar bij CVVB te hebben gevoetbald ben ik weer teruggekeerd naar de v.v. Bedum, de club waar ik altijd trots op ben gebleven. Na mijn terugkeer heb toen eerst een jaartje in het 2e elftal gespeeld waarna ik een jaar later kon aansluiten bij het 1e elftal. Ik weet nog dat ik mijn debuutduel direct een rode kaart kreeg en als ik mij niet vergis stond ik toen nog maar een minuut in het veld. Maar ondanks die snelle rode kaart heb ik vanaf mijn 16e in het eerste elftal gespeeld waar ik als verdediger begon. Later werd ik op het middenveld geposteerd en ik moet zeggen daar had ik ook niet veel moeite mee. Dat gold ook voor de trainers die ik heb meegemaakt, sommigen waren heel rechtvaardig en rechtlijnig terwijl een andere voor een wat nonchalantere werkwijze kozen. Voor beide is wat te zeggen dus vandaar dat ik het met eigenlijk iedere trainer wel goed kon vinden.

SV Bedum

Sinds dit seizoen is er met SV Bedum een 3e club in mijn leven gekomen waar ik voor aanvang van dit seizoen een eigen elftal samengesteld heb met SV Bedum 5 zondag. Ik ben tot die beslissing gekomen doordat ik het niet meer kon opbrengen om twee dagen intensief te trainen. Verder was mijn plezier een beetje weg bij het 1e elftal en vandaar dat ik besloot om een stapje terug te doen. Om weer meer plezier in het voetballen te krijgen heb ik er voor gekozen om met onze oude vriendengroep een leuk elftal samen te stellen. Deze groep bestaat uit jongens van mijn leeftijd, en een paar hebben een recent verleden bij diverse 1e elftallen, maar door het ontbreken van plezier of speeltijd leek voor hen een overstap naar SV Bedum 5 zondag ook de juiste stap. Maar voordat we überhaupt begonnen hebben we de afspraak gemaakt om lekker te voetballen en niet te zeuren in het veld. Ook spelen we met een aantal spelers in het team die al jaren niet meer voetbalden en daarom is deze mix ook zo perfect. Wij zijn uiteraard in de reserve 6e klasse begonnen en onze doelstelling is om 2 x te winnen van SV Bedum4 en om dan, en het liefst ongeslagen, kampioen te worden in deze klasse. Het plezier staat voorop bij ons en dat was ook de insteek om met dit elftal te starten. Met plezier voetballen en geen gezeur in het veld. Iedereen was het hier volledig mee eens en dat voetbalt gewoon een stuk prettiger en maakt het voetbal ook leuker We hebben op dit moment tien wedstrijden gespeeld en 28 punten behaald (ongeslagen) dus wat dat betreft zijn we dus op de goede weg. Als je vraagt naar onze sterke punten noem ik het makkelijk scoren en we zijn wel een team die voor elkaar door het vuur gaat. Wat de zwakke punten zijn is een ander verhaal want je moet je tegenstanders niet wijzer maken. Want op alle niveaus wordt tegenwoordig naar de tegenstander zijn sterke en zwakke punten gekeken.

Eigen positie en anekdotes en hoogtepunt en dieptepunt.

Mijn favoriete positie is centraal op het middenveld en dat is ook de positie waar ik iedere zondag speel. Mijn zwakke punt op die positie is tevens ook mijn sterke punt. Ik ga soms net even te hard door in een duel waardoor ik ook wel eens een ander kaart krijg dan de gele. , Maar ik ben nu eenmaal een speler die stevig een duel ingaat. Mijn hoogtepunten heb ik beleefd met het 1e elftal in Tynaarlo waar we kampioen in de 5e klasse werden. We speelden een uitwedstrijd in en tegen Tynaarlo, onze Spits Simon Rode, (die de bal nooit zelf in het doel schiet maar doordat mensen tegen SIMON aanschieten scoort hij ), stond in de basis. Halverwege de wedstrijd schoot Simon de bal snoeihard in de kruising ( Vraag niet hoe het kan maar het was echt zo ), maar de bal kaatste in het driehoekje weer terug het veld in. Een zuiver doelpunt alleen de scheidsrechter had het niet goed gezien en liet de wedstrijd door spelen. Ik heb Simon nog nooit zo flauw gezien haha. Verder vond ik ons kampioenschap ik de 5e klasse ook fantastisch. Mijn enige diepte punt was mijn gebroken been die ik vier jaar geleden heb opgelopen met een wedstrijd met het 3e. Het seizoen van het 1e elftal zat er al op en het 3e had nog 1 wedstrijd te spelen, dus deed ik dat duel mee met als gevolg, een gebroken been.

Ambitie

Mijn ambitie is dat we dit jaar met het vijfde elftal kampioen gaan worden. Daarna zou ik misschien wel weer intensief willen gaan trainen om ook met SV Bedum 1 zondag nog een keer kampioen te worden maar dat hangt natuurlijk van meerdere factoren af.

Natuurgras of kunstgras

Ik ben voorstander van gewoon gras, dit omdat je met een sliding heerlijk kan glijden. Op ons nieuwe kunstgras veld kan dat namelijk niet want dan heb je gelijk je knie open liggen. Maar verder vind ik het kunstgras veld wel prima voetballen hoor, want het voordeel is dat je de bal snel rond kunt laten gaan.

Stadions

Ik heb iets met oude stadions want zo vind ik het stadion van Fulham echt geweldig. Daar is alles nog echt in de oude staat gebleven waardoor de sfeer er ook echt fantastisch is.