Roël Batema (Noordpool C1): Ik heb van al mijn trainers iets geleerd

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Roël Batema voetbalt voor het C-elftal van zaterdag vierdeklasser Noordpool en kreeg net als zijn teamgenoten van Puurvoetbalonline een aantal vragen voorgelegd die ze mochten beantwoorden voor de nieuwe rubriek op www. Puurvoetbalonline.nl. Een rubriek met als titel, Het Puurvoetbalonline-jeugdteam van de maand.
1387523377NFoto Roel Batema  1


Roël jij voetbalt voor de C-junioren van Noordpool. Heb jij altijd al voor Noordpool gevoetbald:
Ja.

Ik zag dat jouw positie linksvoor is. Wat is er leuk aan de positie van linksvoor: Ik kan op die positie m’n snelheid en techniek goed gebruiken, ik kan daar mooie voorzetten geven met mijn linkerbeen en ik kan goed in een schietpositie komen.

Jullie worden dit jaar gecoacht door Bert van der Meer en Jos Klip en getraind door Bert en Geert Jan Zijlstra. Wat heb jij tot nu toe het meeste geleerd van dit drietal:

Dat ik positief moet blijven, mijn koptechniek en vooral mijn rechterbeen verbeteren. Verder heb ik van iedere trainer wat geleerd zoals: Nanco Bos, Johnny Veenstra en Willem Kluin. Zonder al die trainers had ik misschien niet eens in Noordpool C1 mogen en kunnen spelen.

Noordpool is: Een warme club, speelt leuk voetbal en groeit enorm.

Je volgt het voortgezet onderwijs. Zorgt dat er voor dat het soms lastig is om te trainen: Af en toe, als ik een lastige toets heb kan ik vragen of ik in plaats van anderhalf uur ook een uur mag trainen, dat mag altijd, want studie is het belangrijkst.

In Uithuizen ligt een kunstgrasveld en een natuurgrasveld. Waar gaat jouw voorkeur naar uit en waarom: Eerst nog naar echt gras, maar inmiddels kunstgras, omdat de bal lekker snel rolt, het gaat altijd door ook als het regent en het veld is altijd helemaal strak.

Tegenwoordig zijn voetbalschoenen vaak fel gekleurd. Wat hebben jouw schoenen voor kleur: Oranje en zwart (hoofdkleur oranje).

Op dit moment is Vitesse koploper in de eredivisie maar wie wordt volgens jou kampioen van Nederland: Ik ben voor FC Groningen, maar ik denk dat Ajax de beste ploeg heeft en kampioen wordt.

Nederland heeft stevig geloot voor de eindronde op het WK in Brazilië. Hoe ver gaat Nederland volgens jou op het WK komen: De kwartfinale.

Jij bent bij iedere thuiswedstrijd van het eerste elftal van Noordpool aanwezig: Ja, ik probeer er altijd te zijn.

Wat is volgens jou de beste voetballer in de eredivisie: Mijn voorbeeld is Cristiano Ronaldo, maar in de Eredivisie denk ik dat Dusan Tadic de beste is.

Als jij voor een keer Louis van Gaal moest vervangen hoe zou het Nederlands Elftal er die dag uit zien:

Keeper: Tim Krul

Rechtsback: Darryl Janmaat

Rechtscentraal: Stefan de Vrij

Linkscentraal: Ron Vlaar

Linksback: Daley Blind

Linksmid: Rafael van der Vaart

Midmid: Wesley Sneijder

Rechtsmid: Kevin Strootman

Rechtbuiten: Jermain Lens

Spits: Robin van Persie

Linksbuiten: Arjen Robben

Met wie zou jij wel een dagje willen ruilen en waarom: Met Cristiano Ronaldo, omdat hij zo ongelofelijk goed kan voetballen, zo snel is, zo hard kan schieten en zo’n mega goede techniek heeft. En het lijkt me wel leuk om voor 1 dagje zo beroemd te zijn.