Dames Viboa sluiten in stijl af.

Geschreven door Harry Postema op . Geplaatst in Binnen de lijnen

De Viboa-vrouwen hebben een prestatie van formaat neergezet door ongeslagen de najaarsreeks van hun competitie te beëindigen. Vorig weekend was in een strijd met Middelstum al het ‘herbstmeisterschaft’ binnen gehaald en deze zaterdag kon de kroon op het werk worden gezet.
Viboa

Waar het vorige week niet lukte afstand te nemen van de tegenstander (die met man en macht verdedigde en met kunst- en vliegwerk overeind bleef) wilden we deze keer laten zien dat we de terechte herfstkampioen zijn.

Al snel bleek dat we met de formatie van deze ochtend goed uit de voeten konden op het fraaie kunstgras van het Zernikecomplex. Vanaf de aftrap werd het initiatief gepakt en goals konden niet uitblijven. Voorin zorgden Leonie en Rebecca voor constante dreiging. Op het middenveld verdeelde Aukje het spel prima, was Annechien weer continu energiek aanwezig en zorgden Gerlinde en Yahaira voor een prima bezetting van de zijkanten. Slot op de deur was opnieuw Sanne, die er samen met de prima verdedigsters Evelien, Chantal en Hillie voor zorgde dat het spel zich vooral op de helft van de tegenstander afspeelde. Hierdoor kreeg keepster Mirjam, die ondanks een gebroken kleine teen toch present was, het niet enorm druk. De bank werd warm gehouden door de niet geheel fitte Elise en de helaas geblesseerde Julia. Janneke en Iris waren er vanwege respectievelijk werk en ziekte vandaag helaas niet bij.

Even over de wedstrijd: het werd een redelijk eenzijdig duel, waarin we 8 keer scoorden, keurig verdeeld over beide helften. Na een schoonheidsfoutje moesten we één tegentreffer incasseren. De productie kwam vandaag op naam van Leonie, die met haar prima spel maar liefst 3 keer scoorde, Rebecca, die 2 keer keurig binnen knalde, Gerlinde, die het doel al voor de tweede keer wist te vinden, Aukje, die een strafschop feilloos binnenschoot en Annechien, die tot grote vreugde haar eerste goal scoorde!

De statistieken na afloop van deze laatste wedstrijd waren uiteindelijk veelzeggend: van de 11 wedstrijden wonnen we er 10 en speelden slechts 1 keer gelijk. Verloren werd er dus helemaal niet! Met 71 gescoorde goals en slechts 17 tegentreffers spreekt ook het doelsaldo tot de verbeelding! Zonder ook maar enig afbreuk te doen aan de prestaties van de vrouwen die niet deelden in de productie, nog even de doelpuntenmaaksters. Dit waren: Mirjam (16x), Aukje (14x), Rebecca (11x), Femke (9x), Janneke (7x), Marloes (4x), Leonie (3x), Yahaira (2x), Gerlinde (2x) en Annechien (1x). Hiernaast was de tegenstander 2x zo vriendelijk de bal in eigen doel te werken.

Tot slot: dank aan alle speelsters die deze prestatie mogelijk maakten, leidster Anneke die ons deze keer helaas vanuit haar ziekbed moest volgen, grensrechter Anton die de vlag keurig hanteerde, degenen die het vervoer mogelijk maakten en de mensen die ons hebben gesteund langs de lijn. Wanneer de winter voorbij is en het zonnetje weer gaat schijnen ziet u ons wellicht lopen in ons nieuwe inloopshirt, ter gelegenheid van het herbstmeisterschaft keurig verzorgd door Rebecca! Dit shirt herinnert ons in ieder geval aan een mooie eerste helft van dit seizoen. Nu wordt het wachten op hoe de voorjaarsreeks om promotie eruit gaat zien en welke rol wij daarin kunnen spelen. Eerst maar eens genieten van een aantal weken vrij. De dames hebben dit wel verdiend!