De vader van....: Boye Boonstra(Viboa)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

In de nieuwe rubriek, de vader of moeder van…. is de eerste aflevering voor Addy Boonstra, de vader van de voor Viboa uitkomende Boye Boonstra. Aan hem stelde Puurvoetbalonline een aantal vragen en legde hem ook een aantal stellingen die met zaken in het amateur en betaald voetbal te maken hadden.
1386743332N994956 1381320248786401 844097604 n
 

Addy kun jij iets vertellen over jouw eigen voetballoopbaan: Ik ben begonnen bij de VV De Vogels, en heb ook nog gevoetbald bij D.I.O Groningen, Velocitas, en mijn laatste jaren bij de VV Eenrum.

Jou zoon Boye voetbalt voor Viboa uit Winsum maar begon bij Eenrum als voetballer. Wat was voor jullie een reden om van Eenrum naar Viboa te verkassen: Nou, Boye was denk ik 11 of 12 jaar oud en vertelde vanuit het niets ''Ik wil bij Viboa voetballen:" Toen vroeg ik hem wel even gevraagd van, wie heeft jou benaderd" Maar hij was door niemand benaderd, maar wilde gewoon zijn grenzen verleggen want zijn plafond was volgens hem bij Eenrum wel bereikt. Dat vond ik wel knap van een ventje van zijn leeftijd en vandaar dat hij toen de overstap gemaakt heeft.

Ben jij een vader die als zeer kritisch langs de lijn staat: Ja, ik ben een kritische volger. Vooropgesteld, je zult mij niet horen schreeuwen langs de lijn, maar er ontgaat mij weinig. Ik sta het liefst ergens apart en dan probeer ik in de rust wel wat kleine details aan te reiken. Meestal is er wel even heel kort contact. Voetballen hoef ik Boye niet te leren, maar soms mist hij nog wel wat, voetbalgogme’.

Vaak wordt er gezegd, de jeugd van tegenwoordig heeft onvoldoende voor zijn of haar sport over. Mee eens of zeg jij, dat is onzin: Dat is de reden dat ik er mee gestopt ben. Maar ik moet wel zeggen dat ik daar bij Viboa niet veel van merk want daar ligt de lat hoger dan bijvoorbeeld bij Eenrum.

Jij komt uit een echte voetbalfamilie want de familie Boonstra heeft bij De Vogels echt een naam. Wie van de neven Boonstra was de beste en waarom: Inderdaad de voetbalvereniging de Vogels is onlosmakend verbonden met de naam Boonstra en de beste was mijn neef Thomas. Een zeer complete sierlijke voetballer, een echte nummer 10. Een positie en nummer die ook mijn voorkeur genoot. En inderdaad kom ik uit een echte voetbalfamilie, want ik heb ook nog een neef, Roy Bardewee, die niet onverdienstelijk gebald heeft bij Veendam, Velocitas, Appingedam en zelfs nog landskampioen bij de amateurs met Achilles 1894 uit Assen is geworden.

Zijn jouw neven nog actief in de voetbalwereld en hoe zit dat met jou: Mijn neven voetballen inderdaad nog steeds en uiteraard bij de Vogels en ik ben al een tijdje gestopt.

We kunnen er niet omheen, wat vindt jij van de poule die Nederland geloot heeft op het WK: Mooi dat ze revanche kunnen nemen op Spanje. Chili is voor mij redelijk onbekend, maar een Zuid-Amerikaans land zal altijd lastig zijn voor Oranje, en Australië moet te doen zijn maar toch zeg ik dat Nederland een ronde verder komt.

Stadions die niet af zullen zijn, een infrastructuur die niet deugd en peperdure hotels. Ik vraag mij dan af, voor wie is het WK eigenlijk. Hoe denk jij daarover: Het blijft nog wel van de supporters, maar het wordt inderdaad allemaal wel te commercieel.

Wat zijn voor jou de drie meest memorabele momenten uit je eigen voetballoopbaan geweest: Pfff dat is lang geleden. Kampioen worden met Eenrum, verder zijn het wat momentjes uit wedstrijden ( acties) die je niet meer vergeet. Maar die vertel ik hier maar niet haha. Ik kan nu heel erg genieten van het voetballen van mijn zoon.

Wat doe je in het dagelijks leven: Buschauffeur bij Qbuzz

Wat herken je als voetballer in Boye waarvan je denkt, dat heeft hij van zijn vader: Het loopje, soms het onberekenbare slalommen, maar hij is al verder en wijzer. (met voetballen haha)

Boye gaf in zijn interview aan, ik wil proberen het beste uit mijn voetbalcarrière te halen. Is dat iets wat jij ook hebt gedaan: Kort maar krachtig. Nee

Deel jij mijn mening dat de, en met alle respect, kleinere dorpsclubs met hun jeugdafdelingen moeten samenwerken: Nee dat hoeft niet vind ik, zolang ze de jeugd in hun eigen omgeving nog plezier kunnen geven, moet je het zo laten. Ik vind wel als het op 1 complex is dan moet je de krachten samenbundelen.

FC Groningen presteert prima onder Van der Looi en Lukkien en PSV presteert niet onder Cocu. Ook jij snapt daar niets van: Nee, maar dat is het mooie van voetbal. Als het voorspelbaar was dan is er niet veel meer aan

Velen voorzien geen belangrijke rol voor Oranje op het WK. Wat verwacht jij van Oranje en slaat de Oranjekoorts toe: Nederland heeft een elftal dat van iedereen kan winnen, maar evenzogoed kan verliezen. Makkelijke potjes heb je niet meer op een WK. Mijn Oranjekoorts zal weer behoorlijk stijgen haha, maar aan voorspellingen doe ik niet mee. Ik heb al drie verloren finales meegemaakt, dan relativeer je wat gemakkelijker. We zien wel. Maar kijken zal ik.