Een herfstkampioen, een oude bekende en een dramatische wedstrijd

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Weer een update van de damesteams die wij volgen in de diverse competities waar ze in uitkomen. Door een misverstand is er weinig nieuws binnengekomen en daarom zullen we in deze aflevering aan Viboa wat extra aandacht besteden. Maar we starten de update met De Pelikanen Dames 1 voor wie het uitduel tegen Glimmen op het programma stond.

           logo

Na een felle en goede start van Glimmen waarbij keepster Maaike Bouwman direct in actie moest komen waren het de dames van De Pelikanen die na 10 minuten op voorsprong kwamen. Een vrije trap van Ilona Kramer vloog rechtstreeks in het doel. Van de voorsprong kon echter niet lang worden genoten want in de 13e minuut scoorde Glimmen de gelijkmaker. Het spel ging na deze gelijkmakende treffer over en weer met aan beide kanten kleine kansen. Daar bleef het echter bij zodat beide teams door een goed fluitende scheidsrechter met een 1-1 ruststand naar de thee werden gestuurd.

In de loop van de tweede helft kwamen Etike Selmani en Romy Omele (beide C-junioren) bij de Pelidames in de ploeg en zij hebben speelden een zeer verdienstelijke tweede helft. Ook Isa Smidt van dames 2 had zich beschikbaar gesteld en ook zij speelde ruim 60 minuten en ook Irene Bos kwam de laatste 20 minuten weer binnen de lijnen nadat ze door een vervelende blessure een half jaar vanaf de kant had toegekeken.

Aan het begin van de tweede helft was Glimmen met een aantal corners wel even gevaarlijk geweest maar zorgden Jose de Jonge en Monica Woldendorp (die overigens de hele week ziek was geweest) voor het nodige gevaar voor de goal van Glimmen. In de 85e minuut zorgde Monica Woldendorp er zelfs voor dat de 3 punten mee gingen naar Appingedam. Zij scoorde nadat Jose de bal goed breed had gelegd de belangrijke 1-2. Glimmen probeerde in de laatste 5 minuten nog extra druk te zetten maar de Pelidames hielden stand en zo bleef de uitslag 1-2.

Voor VAKO uit Vries stond het uitduel tegen Nieuw Roden op het programma en de trotse koploper maakte in Nieuw Roden geen fout. Het werd een reguliere 5-1 overwinning voor de dames uit Vries.

Ook SV Bedum dames 1 maakte zaterdag geen fout want in het thuisduel tegen het derde team van The Knickerbockers werd het een gemakkelijke overwinning voor de Bedumse dames. In het vrij eenzijdig duel liep er bij de tegenpartij trouwens nog een oude bekende rond. Jade Bulder voetbalde namelijk vorig seizoen nog in Bedum maar moest nu toezien dat haar oud-teamgenoten door goals van Anouk Sikkema 2x, Gerieke Wiersum 2x, Linda Stiekema 2x en Saskia Bakker 1x er met een duidelijke 7-1 overwinning vandoor gingen.

 De dames van Viboa zijn ook aan een uitstekende najaarsreeks bezig want de Winsumers zijn nog steeds ongeslagen in de vijfde klasse want zaterdag werd maar liefst met 8-2 van nummer twee Groninger Boys dames 1 gewonnen. Een duidelijke zege voor Viboa dat met deze ruime zege haar overwicht in deze klasse liet zien. De volle buit aan punten en een doelsaldo van 62-15 geeft al aan dat het team er met kop en schouders bovenuit stak. Alleen de duels tegen DIVA, Hunsingo3 en SV Bedum 2 werden maar met een doelpunt verschil gewonnen. De overige duels waren relatief gemakkelijke zeges voor Viboa dat zich hierdoor herfstkampioen mag noemen.

Dat laatste kan niet gezegd worden van de laatste vereniging, De Heracliden, die in deze update aan bod komt want daar ging de wedstrijd zaterdag even anders. De dames van De Heracliden kregen HS’88 op bezoek en toevallig was ik ook op sportpark, Meij’ aanwezig. De geluiden kwamen al snel en die waren niet gunstig voor de thuisploeg. Een 2-11 nederlaag zijn geen uitslagen waar je van zegt, daar worden we vrolijk van en dat werd men in het Hera-kamp ook niet. Want de tegen HS’88 als keepster opererende Alma Werkman was heel duidelijk in haar commentaar, het was dramatisch.