Breuk binnen VVSV'09 nabij?

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Dat het binnen de voetbalvereniging VVSV’09 rommelt, is bepaald geen geheim. De verhoudingen tussen een groepering uit Zoutkamp en het bestuur van de fusieclub uit Zoutkamp en Ulrum zijn namelijk al langere tijd verstoord.
vvsv09

Dat het binnen VVSV’09 de laatste maanden niet echt lekker loopt was algemeen bekend in voetballand wonderland. Er zit al langere tijd wat, ruis’ op de lijn wat voor aanvang van het seizoen 2013-2014 alleen maar erger werd. Het bestuur kwam toen met de mededeling dat de wedstrijden van de seniorenteams alleen nog maar in Ulrum gespeeld zouden worden. Iets wat overigens ook gold voor de oudere jeugdteams. De reden was dat twee complexen volledig in stand houden financieel niet op te brengen was en vandaar de keuze van het bestuur om het op deze wijze op te lossen.

Een keuze waar men in Zoutkamp niet blij mee was maar waar men wel begreep dat het onderhouden van twee complexen een financieel(te) zwaar offer op de vereniging trok. Maar de manier waarop er gecommuniceerd werd zorgde voor kwaad bloed binnen de Zoutkamper gemeenschap.

Dat zorgde er vervolgens voor dat er stemmen binnen Zoutkamp klonken van, dan gaan we weer als Zeester verder. Een plan wat serieus werd opgepakt waarbij er contact met de KNVB, de Gemeente De Marne en sympathisanten van het, oude’ Zeester werd gelegd. Uit die gesprekken kwam naar voren wat de KNVB verwachtte, hoe de Gemeente er tegenaan keek en wat de sympathisanten van de plannen vonden.

Dat alles zorgde er voor dat er op 15 november een bijeenkomst werd belegd waar de groepering uit Zoutkamp zijn verhaal aan de belangstellenden deed. Vijfenzeventig gasten konden er verwelkomd worden en op die avond werd duidelijk dat de hele problematiek die zich binnen VVSV’ afspeelt erg diep zat. Emoties voerden de boventoon wat er voor zorgde dat de onderzoekscommissie VVSV’09, die na een extra ALV in mei tot stand was gekomen, haar taken ondertussen heeft beëindigd.

Problemen volop binnen VVSV’09 waarvan iedereen vind, eigenlijk kent het alleen maar verliezers. Gisteravond was de ALV van VVSV’09 en hoewel er nog niet veel naar buiten is gekomen zal er in januari 2014, op een extra ALV, over de gerezen problemen verder gesproken worden omdat er gisteren niet uitkwam.

Maar een ding is duidelijk, wat vanmorgen via Facebook al zichtbaar werd, een breuk in de fusie tussen UVV’70 en Zeester, de twee moederverenigingen van VVSV’09, is wel heel erg nabij.