Vertrekt Djoeke Helder bij SV Bedum dames 1….

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Dat je soms een nieuwtje opeens gegooid ziet worden is voor een website als www.puurvoetbalonline.nl nooit verkeerd.
529452 536275799795431 1845543456 a

Zo sprak ik vanmiddag met Djoeke Helder die samen met vader Wim ruim anderhalf jaar geleden aan een interview voor Puurvoetbalonline meewerkte. Een interview met een muzikale oud-voetballer en een veel, op het voetbalveld, scorende dochter. Het aantal gescoorde doelpunten van Djoeke wekte mijn verbazing want hoewel ze dat jaar achtendertig keer had gescoord voor de dames van Bedum werd ze nog nooit voor een Regio of KNVB- selectieteam uitgenodigd.

Sinds ik beheerder/eigenaar van Puurvoetbalonline ben wordt je weleens wat gevraagd en dat was ook vorige week het geval. Een nog niet nader te noemen vereniging wil op het gebied van damesvoetbal een stap voorwaarts maken.

Een stap richting de top van het damesvoetbal in Nederland. Dat nieuwtje kreeg ik binnen met daaraan gekoppeld de vraag of ik nog speelsters wist die eventueel aantrekkelijk genoeg voor het team waren om te benaderen.

We mogen spreken van een club met ambitie want er werd voorzichtig gesproken over iets van het helpen in het zoeken naar een baan. Op dat moment dacht ik aan de snelle rechterspits van SV Bedum-dames 1 die ik in potentie iemand vindt die in alle KNVB district Noord of een andere Regio-selectie thuishoort.

Mij werd vervolgens gevraagd hoe de Bedumse daar tegenover zou staan maar daar moest ik het antwoord op schuldig blijven. Het contact werd echter snel gelegd en ik moet zeggen Djoeke klonk verbaasd. ‘Met dit bericht overval je mij wel want op dit moment ben ik geblesseerd. Dus wat betreft komt het niet goed uit. Maar, hoewel ik het prima naar mijn zin heb in Bedum, ben ik natuurlijk wel ambitieus. Op een hoger niveau acteren waarbij ik qua werk iets kan vinden wat bij mijn studierichting past, activiteiten begeleiding en sociaal agogisch werk, klinkt wel aantrekkelijk. Ik ga er dan ook zeker over nadenken hoewel ik denk dat mijn huidige trainer, Albert ten Caat, hier niet blij mee zal zijn. We zitten al wat krap in de speelsters en als ik dan ook nog eens vertrek, en wat zal gebeuren als ik zie hoeveel kilometer de club waar het om gaat bij Bedum vandaan lig, dan wordt de spoeling wel wat dun. Aan de andere kant, als er een grotere club voor hem als trainer zou komen zou hij ook vertrekken dus wat dat betreft.