Mark van Doorn: Ik zal SC Loppersum nooit verlaten

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

De 23 jarige Mark van Doorn behoort al enige jaren tot de eerste selectie van tweedeklasser SC Loppersum. Een voetballer die zijn eigen tekortkomingen weet en waar hij naast wat hij van Loppersum en het bezoeken van wedstrijden in het binnen en buitenland plus andere zaken die hem bezig houden uitgebreid over verteld in het vraaggesprek wat Puurvoetbalonline met hem had.

 548762 281218565325939 1045226979 n

 Mark, jij voetbalt voor Sc Loppersum en behoort tot de 1e selectie, maar bent volgens mij geen basisspeler: Nee dat klopt, ik zit sinds een paar jaar bij de selectie en heb voorheen ook vaak mijn wedstrijden in het 2e gevoetbald. Ik moet het niet van mijn conditie hebben maar meer van mijn traptechniek. Dus ben ik vaak de ideale persoon voor het laatste half uur om de spitsen te bedienen.

Je speelt in de zaal voor De Heracliden. Is dat sinds dit seizoen of was je eerder actief voor de Heracliden of een andere vereniging: Ik speel sinds twee jaar zaalvoetbal, en dit is mijn eerste seizoen bij de Heracliden. Vorig seizoen was ik actief bij Omlandia. Ik speelde daar in het 4e. Super gezellig overigens, maar ik werd benaderd door de Heracliden om mijn wedstrijden voor hen te gaan spelen. Heracliden 1 was weer een paar niveautjes omhoog. En dat wou ik toch wel heel graag proberen. En nu gaat het prima. Onlangs 2 hoofdklassers verslagen in het bekertoernooi!

Via informatie op jouw Facebook zag ik ook dat jij actief bent bij de jeugdafdeling van SC. Loppersum. Kun je daar wat meer over vertellen: Sinds een aantal jaar ben ik actief als leider/trainer bij de voetbalclub. Dit begon met kleine stages voor school bij andere trainers, tot aan het leider en trainerschap bij de D2 van SC. Loppersum die ik sinds dit seizoen onder mijn hoede heb. Ik vind het fantastisch om met kinderen te werken. En helemaal als je ze dan wat kan bijleren op voetbalgebied. Geweldig toch als je ze maandag en donderdag traint, en dan de essentie van de oefening terugziet in het spel van zaterdag. Vind ik mooi.

Jullie doen het dit seizoen bij het 1e ook prima in de competitie. Wat is volgens jou ‘het geheim’ van Loppersum: Ik denk niet echt dat er een geheim is binnen het elftal. We hebben aan het begin van het seizoen als doelstelling uitgesproken dat we ons graag willen handhaven in de 2e klasse. Als je dan na een aantal wedstrijden(misschien niet verwacht) veel punten pakt, ga je veel makkelijker voetballen. En als je dan na zes wedstrijden gedeeld bovenaan staat met 14 punten is dat toch hartstikke mooi als een van de kleinste clubs in onze klasse.

Veel trainers zijn niet blij met zaalvoetballende spelers in hun selectie. Hoe staat jullie trainer, Jaap Danhof, daar tegenover: Jaap juicht dit ook niet toe, maar als ik de volgende dag gewoon fit ben en mijn taak uitvoer in het veld, heeft hij daar geen problemen mee.

FC Groningen had bij winst tegen Vitesse de koppositie kunnen pakken. Dat zegt meer over de zwakte van de Eredivisie dan over de kracht van FC Groningen: Ik vind de zwakte van de Eredivisie wel meevallen. Je hoort natuurlijk alleen maar bij, onder andere, Voetbal International, dat het allemaal zo zwak is. En dan ga je het automatisch bijna geloven. Tuurlijk zijn wij vergeleken bij Engeland, Spanje, Italië en Duitsland maar een klein landje. Maar dat is toch helemaal niet erg. Ik geniet elk weekend weer van de Eredivisie, en niks te nadele van FC Groningen hoor, die hebben er, vind ik, sinds dit seizoen weer een heel aardig elftal staan.

Mijn standpunt is dat in het bekervoetbal het laagst spelend team altijd voordeel moet hebben. Wat is jou mening: Vind ik niet, ik vind dat je als (prof)voetballer gewoon overal en onder alle omstandigheden moet kunnen presteren. Ik zou het laf vinden naar het andere team om een lager spelend team iets voor te trekken. Als je het ene team voordeel geeft heeft het andere team daar ook recht op.

Wat is er leuk aan Schalke 04 – Freiburg:15 december ga ik inderdaad naar Schalke 04-Freiburg. Samen met Peter Groenewege (aanvoerder SC. Loppersum 1) bezoek ik graag wedstrijden in het binnen en buitenland. En omdat deze wedstrijd mooi op zondag viel hebben we besloten om deze wedstrijd te bezoeken. Onlangs zijn we nog naar Werder Bremen & Mönchengladbach geweest. Maar mijn mooiste ervaring blijft toch Borussia Dortmund. Fantastisch hoeveel sfeer er in een stadion kan zitten.

Bij Vedette United werken jullie met prachtige bijnamen. Wie heeft jou bijnaam ‘de Hulk’ bedacht: Ik was natuurlijk de nieuweling en had nog geen bijnaam. De eerste keer dat ik bij Vedette kwam speelde we een toernooitje in Uithuizermeeden. Ik had een paar verwoestende schoten op doel. Toen kwam Vedette met het idee om mij Hulk te noemen.

Wat zijn voor jou tot nu toe de 3 meest memorabele wedstrijden in jouw voetballoopbaan SC Loppersum 1- SC Heerenveen 1.Ter ere van ons 25 jarig bestaan speelde we een vriendschappelijk potje tegen Heerenveen. De wedstrijd ging overigens wel met 0-6 verloren. Maar was een superleuke ervaring om tegen die gasten te spelen.

Wykels Hallum 1-Sc Loppersum 1: Op het sportcomplex van Harkemase Boys speelde we onze promotiewedstrijd naar de 2e klasse. 0-4. Geweldige wedstrijd.

Oranje Nassau 5 – Sc Loppersum 2: Kampioenswedstrijd van het 2e elftal. Snel 2-0 achter. Alsnog met 3-5 gewonnen. Zelf schoot ik uit een vrije trap de 3-4 binnen.

Wat doet Mark van Doorn in het dagelijkse leven: Ik werk bij de Albert Heijn in Loppersum. Momenteel ben ik druk op zoek naar werk in waar ik voor afgestudeerd ben. Ben sport en bewegingsleider. Verder ben ik natuurlijk veel op de club te vinden. En mag ik graag leuke dingen doen met vrienden. Ook de Playstation staat regelmatig aan voor een potje fanatiek FIFA 14.

Wie vind jij een overschatte voetballer in de Eredivisie en waarom: Dan moet ik direct denken aan Adam Maher. Wat een toekomst was er voor hem weggelegd. Hij ging het wel even allemaal maken. Bij AZ een prima speler, maar heb bij PSV de Maher van AZ nog niet gezien.

Met welke Nederlandse sportvrouw wil jij wel een avondje stappen: Anouk Hoogendijk.

Sc Loppersum als club is: Als stappen in een warm bad. Iedereen kent elkaar bij de club en dat geeft een heel fijn gevoel. Het is ook een club van de vele vrijwilligers die er alles aan doen om het ieder seizoen weer tot een goed einde te brengen. Ik zal deze club ook nooit verlaten. Sc Loppersum zit voor altijd in mijn hart.