Sander Mulder(CSVH): Clubs moeten meer aandacht aan keepers besteden

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Sander Mulder is de 18 jarige doelman van CSVH. Bij de tweede klasser uit Hoogkerk is Sander niet alleen doelman maar doet hij nog veel meer. Dat en over andere zaken die met het keepersvak te maken hebben vertelt hij in onderstaand vraaggesprek dat Puurvoetbalonline had met deze talentvolle doelman
 1380611523N999357 10200159712623711 1274133055 n

 Sander, jij bent doelman en zit bij de 1e selectie van CSVH. Wat is jouw persoonlijke doelstelling voor het seizoen 2013-2014: Mijn persoonlijke doelstelling voor dit seizoen is baas in het eigen strafschopgebied te worden. Dat straalt namelijk veel vertrouwen uit naar je medespelers

Jij wordt op 10 december 19 jaar. Velen zeggen dat is te jong voor een doelman van een eerste elftal. Jij deelt mijn mening, wie goed genoeg is die is ook oud genoeg: Ja klopt, een jong iemand kan nog veel leren maar ook bezwijken onder de druk. Het is net hoe de keeper er mentaal instaat.

Ik zag jou enkele weken op, De Koepel’ keepertraining geven aan twee jeugdkeepers. Deel jij de mening dat er te weinig aandacht aan jeugdkeepers wordt besteed: Ik vind van wel, veel verenigingen hebben bijvoorbeeld geen keepertrainer voor de jeugd, of hebben in het beleidsplan niks staan over keepers. Dat is heel erg jammer want een keeper is toch een van je belangrijkste spelers.

Wie vind jij op dit moment de beste keeper in de eredivisie en waarom: Jeroen Zoet vind ik een hele goede keeper. Hij heeft vorig jaar RKC vaak in de wedstrijd gehouden en dit seizoen staat hij als 22 jarige in de basis bij PSV.

Dat Cillissen een paar maanden geleden, als toen nog 2e keeper van Ajax, gekozen werd als derde doelman van Oranje was een schande: Klopt, als je Vorm, Stekelenburg en Krul hebt die in het buitenland hoger spelen vind ik zoiets niet kunnen.

Wat is een doelman waarvan jij zegt, dat is mijn voorbeeld en waarom is dat: Gomes voormalig doelman van PSV. Hoe hij sommige balen uit het doel weet te houden is rond uit fantastisch, ik hoop dat hij snel weer op de Nederlandse velden te bewonderen is.

Als jij zelf je tenue mocht uitkiezen zou dat er als volgt uitzien: Een strak shirt met lange mouwen in de kleur geel met een mooie grote V over de borst heen, zoals Manchester United.

Wat doet Sander Mulder in het dagelijks leven: School voetbal en werk. Ik doe op het Alfa College Sport & Bewegen in leerjaar 2 op niveau 3. Ben daarnaast trainer van De Held F7, MC2 en de Mini pupillen dit betekent dat ik 4 dagen in de week op het veld sta als trainer. Verder werk ik nog een avond in de week bij Supermarkt Poeisz.

Speel jij met een vast merk handschoenen of maakt jou dat niet uit: Ik heb bij voorkeur uhlsport met fingersave. Ik heb nu al 4jaar oprij de zelfde of de nieuwere versie ervan.

FC Groningen zakt regelmatig volledig door het ijs. Een plaats tussen plaats 10 en 15 is het hoogst haalbare: Nee, ik vind dat ze in het linkerrijtje thuis horen. Er staan veel jonge jongens op het veld met het nodige talent.

Dames/meisjesvoetbal raakt steeds meer in trek en dat is iets wat ook jij toejuicht: Ja, heb vier jaar lang KNVB trainingen gehad op het Werkmancollege, voormalig Belcampo. Dit was samen met meisjes en sommige meisjes waren beter dan jongens. En in de senioren is het ook een stuk gezelliger in de kantine als er ook een aantal dames zijn.

Wat is het ultieme moment voor een doelman: Een heerlijke redding maken waarop uit de daaropvolgende aanval door ons gescoord word. En het aller mooiste is als je zelf de assist geeft.

Veel keepers worden niet echt blij van kunstgras. Hoe bevalt het jou spelen op deze ondergrond: Persoonlijk vind ik het heerlijk, ik ben een meevoetballende keeper en op kunstgras is het voetballend veel gemakkelijker. Maar trainingen doe ik liever op het gras wat een beetje nat is, heerlijk!

Sander Mulder gaat in de toekomst zeker door als keepertrainer: Ik heb veel plezier in het training geven aan keepers dus dat gaat zeker goed komen. Wanneer ik meer tijd heb wil ik bij Frans Hoek graag de nodige cursussen volgen en de benodigde diploma’s halen.

Wat is er niet gevraagd maar wil je nog wel even kwijt: Ik vond het leuk om dit interview af te leggen.