Freddy de Grooth (Groninger Boys): In het betaald voetbal heb ik nooit een eerlijke kans gehad

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Op vier jarige leeftijd begon Freddy de Grooth zijn voetballoopbaan bij Groninger Boys. Bijna zesentwintig jaar later begint hij, na voor enkele andere verenigingen te hebben gespeeld, aan zijn vierde seizoen voor Groninger Boys wat door de veel scorende als een club wordt gezien waar het niet alleen gezellig is maar hij ook om de prijzen speelt.
 1378997988N524458 550879541609348 1343607854 n

 
Freddy jullie zijn het seizoen goed gestart met een ruime zege op Rolder Boys. Dat betekent dat jullie een van de favorieten zijn voor de titel in tweede klasse L van het zondagvoetbal: Dat vind ik te voorbarig. Er is pas een wedstrijd gespeeld. Ik hoop dat wij een leuk en goed seizoen draaien en misschien een periode kunnen pakken.

Bij welke vereniging ben jij je loopbaan als voetballer begonnen: Ik ben begonnen op 4 jarige leeftijd bij Groningerboys.

Als je kijkt voor welke clubs jij hebt gespeeld dan denk ik, waarom is Freddy de Grooth nooit doorgebroken in het betaald voetbal: Dat komt omdat ik nooit een eerlijke kans heb gehad bij een BVO. Bij FC Groningen in de C1 met spelers als Arjen Robben, Sergio van Dijk, Anton Jongsma en Zimmerman was ik tweede topscorer achter Robben. Bij Veendam in de beloften stond ik wissel en wat daar de reden van was is mij onbekend. Ik vond dat ik het altijd aardig deed op de trainingen.

Wat doe je in het dagelijks leven: Mijn beroep is stratenmaker. En ik heb een gezin thuis met een zoontje van bijna 1 jaar.

Wat heb jij met nummer 77: Ik zei dat een keer vanuit het niets. Toen kreeg ik dat nummer. En dat seizoen, nu drie seizoenen geleden, maakte ik 77 goals in de competitie en het bekertoernooi.

We kunnen niet ontkennen dat jij stevig gebouwd bent. Maar toch ben je een spits die veelvuldig scoort. Word jij perfect door je teamgenoten aangespeeld of maak jij meer meters dan velen denken: Ik word vaak perfect aangespeeld door mijn medespelers zodat ik veel kan scoren, maar ik vind zeker dat ik ook vaak mooie goals maak van grote afstanden. Ik denk dat dat mijn kracht is.

Er is veel te doen bij Groningen rond Zeefuik. Ik denk dan, je scout een speler en dan weet je toch wat je in huis haalt. Hoe denk jij daar over: Wat ik daarvan vind is dat mensen er altijd te gemakkelijk over praten als hij niet scoort. Maar het had zomaar anders uit kunnen pakken als het hele team gewoon goed had gedraaid. Bij Jong Oranje scoorde hij ook aan de lopende band. Mensen zijn te snel negatief.

Zlatan Ibrahimović plaatste deze week de opmerking, er is geen speler ter wereld 100 miljoen waard. Ben jij het met Zlatan eens en zo ja waarom: Ik ben het volkomen met Zlatan eens. En waarom dat lijkt me logisch. Er zijn veel mensen die het financieel moeilijk hebben en dat er dan spelers voor 100 miljoen euro verkocht worden vind ik onbegrijpelijk.

De verhalen gaan, en dat weet jij ook, dat Freddy de Grooth iedere zomer de clubs voor het uitkiezen heeft of zijn dat onzinverhalen: Ik heb regelmatig aanbiedingen gehad om ergens anders te gaan spelen maar ik wil ergens spelen waar ik er zeker van ben dat ik er plezier heb. En dat we voor de prijzen mee doen. En dat heb ik bij Groningerboys.

Jij  voetbalt nu op de zondag maar speelde bij PKC op de zaterdag. Wat is voor jou het voordeel van op zondag spelen: Eigenlijk zijn er niet zoveel voordelen van het op zondag spelen, maar ik vind de club Groninger Boys een leuke en gezellige club. Dus dat is dan voor mij het voordeel.

Nederland heeft zich geplaatst voor het WK in Brazilië. Johan Cruijff denkt dat Nederland na de tweede ronde naar huis kan. Ben jij het met Cruijff eens: Ik ben het wel met Cruijff eens maar ik hoop dat ik ernaast zit.

Vaak wordt gezegd, Nederland heeft geen goede verdedigers meer. Hoe is dat eigenlijk in het amateurvoetbal: Met verdedigers houd ik mij niet echt bezig. Alleen bij ons in het team vind ik dat wij het nu aardig hebben staan achterin. En er zit voor sommigen zeker potentie in om hogerop te komen.

Als FC Groningen dit seizoen op een tiende plaats eindigt hebben ze het prima gedaan of zeg jij met dit materiaal moet je play offs halen: FC Groningen eindigt in de top zeven dus ze halen de play offs.

Je staat op www.voetbalnoord.nl op tien sterren wat betekent dat je meer dan 250 doelpunten hebt gescoord. Voor het einde van jouw carrière zijn daar zeker nog een aantal sterren aan toegevoegd: Als ik nog 1 keer scoor dan sta ik op 275 competitiegoals, dat zijn 11 sterren. En ik denk dat er nog wel een paar volgen.

Je wordt zaterdag 30 jaren jong. Hoelang denk jij nog op dit niveau, of hoger, te voetballen: Ik wil zeker nog een paar jaar door. Hoelang dat precies wordt dat zien we wel.