De Reporter: U hoort van mij...

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Dat het amateurvoetbal veel mensen plezier geeft hoeven we niemand te vertellen. Dat er velen zijn die er het nodige over schrijven is ook geen nieuws maar dé Reporter van Marum is er een uit de buitencategorie. Een verslag wat leest alsof je naast de schrijver staat die op een warme en humoristische wijze verhaalt over, zijn’ SV Marum. Vorig seizoen nam Johannes Kalfsbeek de pen weer ter hand om het nodige over Marum te vertellen en ook dit epistel, zoals de reporter zijn teksten noemt, sloot hij af met de woorden, U hoort weer van mij. Mooie woorden want ik ben een fan van dé Reporter en ben daarom blij dat hij ook dit seizoen weer aanwezig is.
1350037016Njohannes2
Marumnello vandaag het decor van veel bekerwedstrijden die nagenoeg allemaal werden gewonnen met veel overtuiging. Klapper van de dag toch wel ons vernieuwde en met veel kwaliteit ververste B1 wat uiteindelijk ONR, ook een prachtig opleidingscentrum, met 5-4 wist te verslaan.

 Ik was al vroeg op het complex om een mooie pot te fluiten van Marum D2 tegen Roden D2 voor de beker. Roden was iets beter op glee hoorde ik een supporter roepen maar Marum heeft ook in dit team talent en toekomst lopen voor onze mooie club.

Langs de lijn prima grensrechters, positieve leiders een fijn publiek wat op de juiste manier meeleefde met veel positieve verbale ondersteuning. Ook binnen de lijnen werd er gevoetbald en in meerdere opzichten geïncasseerd door de spelers. Lekker om zulke wedstrijden te mogen fluiten, compliment aan jullie allemaal.

Bij binnenkomst in ons clubgebouw werd ik begroet door een tweetal charmante en behulpzame gastvrouwen, vanmorgen Ria Groefsema, wie kent deze familie niet met Gert en zeun Rob en trouwe supporter Opa Groefsema. Ook nieuwe loot aan de SV Marum boom mevrouw Jonkman van de Jonkersvoart, nieuwe gastvrouw voor dit seizoen. Ze was in opleiding zei ze maar geen vraag waar ze geen antwoord op wist, hoeveel blijk van beleving geeft dat! Achter de bar ook nieuwe vooral vrolijke gezichten en lekker vlotte bediening, mensen van ONR mijn oude cluppie, waren met de B1 hier. Van het kader hoor je dan allemaal goed geregeld hier van binnenkomst tot vertrek. Wat leuk om te horen is mijn mening, ik riep al bij mijn intro Marum bruist en zie hier enige ervaringen op organisatorisch gebied.

Marum 1 heeft deze week nog vriendschappelijk gespeeld tegen een combinatie van Achilles twee en drie begreep ik van een kaderlid van Achilles. Eindstand 2-2 en een aardig spelende Marum wat in de tweede helft met de bijna basis speelde voor zaterdag schatte ik in en dat klopte aardig bleek van daag. Het tweede speelde tegen Omlandia 2, waar het eerste zaterdag veel moeite had met Omlandia 1 was het tweede beslist niet minder dan Omlandia 2. Einduitslag van een lekkere en nuttig oefenduel was 3 tegen 4.Wel verlies maar ook een aardige wedstrijd van de mannen.

 Zaterdag om het eggie tegen Poolster voor de beker met 5 nieuwe gezichten vandaag ten opzichte van vorig seizoen. Melle Kuipers was om privéredenen vandaag niet beschikbaar helaas maar zijn plek werd aardig ingevuld door Stephan Lathuputty op rechtsback.

Achterin speelde nieuwkomer Daan Assink een lekkere pot, hij voegt echt toe als hij zo doorspeelt aan Marum 1. Op het middenveld speelde Edwin van der Molen, nieuw van Be Quick 1887 overgekomen maar in hart en nieren Marumer natuurlijk, ook een prima pot, ook hij voegt toe. Voorin speelde Marc Boonstra ook al een echte Marumer en voetbaldier ook een verdienstelijke pot. Onze keeper dit seizoen wordt de vandaag keepende Menno Snip of ook al nieuweling Mechiel van Valen omdat Jacob Beimers werk en voetbal niet meer kan combineren We beginnen een beetje onwennig, lijden onnodig balverlies en komen op 0-1 maar geen paniek merk je aan alles aan dit team. Een mooie voorzet van Noël Kailola, ook nieuw en Marummer en toevoeger levert een heerlijke voorzet af op wie anders Wilco Elshof en de bal ligt in het netje,1-1. Een lekker indraaiende corner van Edwin van der Molen komt op de slof van Daan Assink en de 2-1 staat. Daan peert vervolgens zeer fraai van afstand de 3-1 binnen, Poolster is op en Marum bruist gewoon door vandaag. Daniël Laturiuw en Allard Gritter bereiden een mooie aanval voor die met een streep door Edwin van der Molen wordt verwerkt tot 4-1.Carlo Roffel zet de kers op de taart en zet eindstand op het bord 5-1.

Ben ook nog even bij Marum2, de rest van de selectie kun je wel stellen, in Leek wezen kijken waar ze voor de beker tegen VEV 76 2 speelden. Vooraf was angst al de slechtst denkbare raadgever is mijn mening want je hoorde alleen maar ze spelen 2 klassen hoger dan wij.

Ook dit zijn gewone mensen die net als wij aardig kunnen voetballen en verder niks. Rust was 10-0 voor Leek, een inspirerende speech van coach John van der Ploeg was voorzien van zoveel overtuiging dat er de tweede helft vol geloof in eigen kunnen werd gespeeld, eindstand 12-1 nu kon het wel ineens. Marum 2 volgende keer zo beginnen en jullie spelen veel teams van de mat want jullie hebben een prachtig team. A1 won met 7-0 van Grijpskerk, B1 met 5-4 van ONR,C1 met 3-2 van ONT C1.de dames wonnen met 11-0 tegen Zevenhuizen, allemaal mooie uitslagen. Een mooie bruisende dag dus wat aan het einde van de dag dan ook werd beklonken met een bruisend glas vol voldoening.