Puurvoetbalonline zet v.v.Usquert in kwaad daglicht....

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Gistermiddag was ik aanwezig op de grasbaanraces in Eenrum en als oud-Eenrumer en verslaggever van de Ommelander Courant kan het wel eens voorkomen dat je dan een bekende tegenkomt. Dan praat je weleens ergens over en dan komen niet alleen mijn activiteiten voor de Ommelander Courant, maar ook mijn website www.puurvoetbalonline.nl, tersprake.
JOHANNN
Dan krijg je uiteraard ook weleens de opmerking, jij krijgt vast wel eens commentaar op iets wat jij schrijft of zegt. Ik moest, en heb daar ook geen moeite mee, daar bevestigend op antwoorden want degene die het meest kritisch op mij is kan iedereen wel raden, dat is Martine. Die zegt weleens, moet dat nu kan het niet wat minder heftig. Vaak luister ik naar dat wat Rots zegt maar vanmorgen had ik zoiets van, wat ze nu ook zegt of doet, de rapen zijn nu gaar.

Enkele weken geleden kwam de bekerindeling uit en bleek dat de voetbalvereniging Usquert niet ingedeeld was. Dat riep bij velen vragen op maar, en zo werd vanuit Usquert verteld, dit kwam omdat men door de bond geschorst was. Geschorst omdat men vorig seizoen had besloten om uit het bekertoernooi te stappen. Een boete en een schorsing, althans dat was het verhaal, was datgene wat de KNVB de vijfdeklasser had opgelegd.

Geen probleem en ik schreef  op www.puurvoetbalonline.nl een artikel waar ik met enkele personen uit Usquert tijdens de wielerronde Rondom de Bult van Usquert, over sprak. Ook toen was het verhaal, we zijn geschorst omdat we vorig seizoen uit het bekervoetbal zijn gestapt. Helaas was het niet mogelijk om de KNVB te vragen, omdat ze daar wat moeilijk te bereiken zijn, hoe het zat maar dat deed de v.v.Warffum wel. De Warffumers wilden wel een ploeg bij hun in de poule die namelijk maar uit drie teams bestond.

Opeens was er geen sprake van een schorsing en kon Usquert gewoon aan het bekertoernooi deelnemen. Dus was de vraag gerechtvaardigd, gaat Usquert nog meedoen aan het bekertoernooi. Van mijn contactpersoon begreep ik dat die plannen er niet waren maar dat er op de eerste training, die op zondag 18 augustus plaats vond, meer nieuws te horen zou zijn.

Ik kreeg ook nieuws te horen want toen ik vanmorgen om vijf uur wakker werd omdat er nog wat gecorrigeerd moest worden zag ik de volgende mail voorbij komen:

Hallo,

Het is onzin dat we uitgesloten zijn door de KNVB. Ons besluit was om niet deel te nemen omdat je de gekste indelingen kon verwachten, zoals 5e klassers tegen 2e klassers of zeer verre uitwedstrijden doordeweeks. Toen ik mijn oefenwedstrijden rond had kwam men bij me met de vraag of we alsnog mee wilden doen in de beker. Hoewel het dan zeer druk zou worden naast het oefenprogramma vond ik het best maar ik liet het over aan de spelersgroep. Deze vonden het inderdaad zeer druk worden. Dit is de enige reden dat we niet meedoen, waar jij de fabels vandaan haalt dat we uitgesloten zijn weet ik niet maar je brengt Usquert hierbij wel in een kwaad daglicht!! zeer jammer

groetjes rené de vries

Ik moet zeggen, ik was blij dat ik de mail vanmorgen om 5.00 uur las en niet gisteravond laat want ik weet niet wat ik had gedaan. Nu moet ik er om lachen omdat ik van iets beschuldigd wordt wat kant nog wal raakt. De reden was, en meerdere bronnen kunnen dat bevestigen, is dat er vanuit het Usquert-bestuur naar buiten is gebracht, we zijn geschorst voor de beker. Niet meer en niets minder en wat door een bestuurslid bevestigd is!

Dan mag trainer René de Vries vinden dat Puurvoetbalonline Usquert in een kwaad daglicht heeft gebracht maar dat is een pertinente leugen. Ik heb niet naar buiten gebracht dat Usquert geschorst was maar dat is via Usquert zelf de wereld van voetballand wonderland ingeslingerd.

Dat is de waarheid en niets anders dan de waarheid en daar blijf ik ook pal achterstaan. Commentaar is prima maar ik denk toch dat de onderlinge communicatie in Usquert wel een beetje bijgesteld moet worden voordat men met een beschuldigend vingertje naar een andere wijst.