Op sportpark, De Koepel’ werd lekker getraind

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Het is al weer de laatste week van de zomervakantie voor de leerlingen van de basisscholen in het Noorden van het land. Dat betekent dat zes weken vakantie bijna voorbij zijn en maandag de eerste schooldag weer aanbreekt. Voor velen een feest, anderen hebben iets van, de vakantie mag nog wel even door duren.
1376591467N2013 08 15 10.45.41

Er werd druk getraind op sportpark ,De Koepel' o.l.v. Voetbalacademie Noord


Maar ieder nadeel heeft ook een voordeel want het einde van de zomervakantie betekent, er nadert een nieuw voetbalseizoen. Een seizoen van overwinningen, nederlagen, een gelijkspel, prachtige aanvallende acties, veel doelpunten en schitterende reddingen van keepers.

Dat alles was vanmorgen ook op Sportpark, De Koepel’ te zien maar dan in een andere vorm. Want op het sportcomplex in Haren waren ongeveer vijftig jeugdige voetballers en voetbalsters al de hele week aan het trainen. Ze waren aan het trainen om straks goed voorbereid bij hun eigen clubs aan een nieuw seizoen te beginnen.

Bekende

Ongeveer vijftig kinderen liepen er dus rond op het complex waar Gorecht en v.v. Haren hun duels afwerken en ook FC Groningen regelmatig traint in de voorbereiding op een nieuw seizoen. Tussen al deze jonge voetballers en een paar voetbalsters liep ook een bekende van mij rond want Tobias Top was ook van de partij. Tobias voetbalt voor Gorecht D2 en aan de kousen van sommige spelers was te zien dat er meer spelers van Gorecht van de partij waren.

Stevige trainingen

Tobias vertelde dat er de hele week, de jeugd had al vijf trainingen afgewerkt, stevig getraind was en dat er deze dag wat rustig aan gedaan zou worden. Samen met de twee jeugdige doelmannen Timo en Merleyn was hij al regelmatig onder handen genomen door keepertrainer Sander Mulder die naast de trainers Wim Lamers, Romario Tjong a Sie, Tim Migchelsen en Cor Meijer de hele trainingsstage op sportpark, De Koepel aanwezig was.

Sander is doelman bij CSVH vertelde Tobias en ik moet zeggen, de twee keepers Timo en Merleyn werden uitstekend getraind door de jonge keepertrainer. Gerichte aanwijzingen voor het duo terwijl aan de overkant Tobias doelman was bij de afwerkvormen. Verder werd er deze morgen veel aan partijspel gedaan want trainen als een prof betekent ook, er moet gewerkt worden als een prof.

Waar de keepers werden getraind op techniek was het bij de overige trainers zaak voor de jonge voetbaljeugd om het aanvallen en verdedigen beter onder de knie te krijgen. Duidelijk werd door de trainers verteld dat aanvallen leuk is maar dat daar ook verdedigende taken bij komen kijken. Dat alles kwam, zo vertelde Tobias, in alle trainingen aan de orde maar er was ook tijd en ruimte voor andere zaken zoals het uit het Sportprogramma, Holland Sport’ zeer bekende quizonderdeel, Petje op Petje af’. Verder was de lunch op de dagen dat er twee keer getraind werd, alleen op de woensdag was er een training, ook prima verzorgd.

Positieve punten


Allemaal positieve punten tijdens de trainingen van Voetbalacademie Noord op sportpark, De Koepel’ waar rond 11 uur het zonnetje nog steeds scheen maar het voor Puurvoetbalonline tijd werd om te vertrekken. Enkele andere verplichtingen, plus de nodige uren willen besteden aan de voetbalbijlages, zorgden voor het besluit om richting Ezinge te vertrekken. Een Ezinge waar het in de middag opeens stevig begon te regenen wat ongetwijfeld ook in Haren het geval zal zijn geweest. Maar zonder dat ik er bij aanwezig was weet ik een ding zeker, de kinderen zijn vanavond vast en zeker allemaal thuisgekomen met de opmerking, zo we hebben vandaag weer lekker getraind.”