Robert Oosterhof: Dikke onzin dat spelers bij VV Groningen betaald worden

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Dit weekend beginnen de eerste amateurclubs al met de voorbereiding op een nieuw seizoen. Dat is ook voor Puurvoetbalonline het moment om de draad weer een beetje op te pakken. De weken tot aan het weekend van 7 en 8 september zullen dan ook grotendeels in teken staan van voorbeschouwingen, personen uit de voetbalwereld aan het woord laten over het seizoen 2013-2014 en interviews met andere interessante personen uit de voetbalwereld.

1374923134N1085345 563769430350654 1946895831 n

Robert Oosterhof juichend met een van zijn teamgenoten van VV Groningen

Een voetbalwereld wat ook volgend seizoen gewoon weer voetballand wonderland zal zijn. Zo was er veel commotie over het groot aantal spelers dat deze zomer naar VV Groningen vertrok. Een van de spelers die naar VV Groningen vertrok was Robert Oosterhof die van Puurvoetbalonline een paar vragen kreeg voorgelegd.

 Waarom de overstap van Groninger Boys naar VV Groningen: Omdat ik een spits ben die veel wil scoren en veel wil spelen bij Groningerboys kwam ik op de bank te zitten ook al scoorde ik veel. Het is niet echt mijn spel om vanaf de bank in te moeten vallen. Vandaar de overstap naar VV Groningen waar we een team met veel goede spelers krijgen

Jullie zijn in de vierde klasse C de gedoodverfde kampioenskandidaat en dat is terecht: Ja, vind ik wel terecht. Met het team dat wij hebben moet je zeker voor het kampioenschap gaan. En daar gaan wij dan ook zeker voor.

De doelstelling van VV Groningen richting de komende jaren is: Eerste jaar kampioen worden, Tweede jaar kijken wie blijven en wie weg gaan en dan weer een doelstelling bepalen Vooralsnog is het de bedoeling om met VV Groningen zo ver en hoog mogelijk te eindigen.

Het bekerduel tegen Appingedam is voor ons een prima graadmeter: Dat is zeker waar. Appingedam heeft een goed team met veel jonge spelers en is vorig seizoen kampioen in de vierde klasse geworden.

Velen beweren dat er rond VV Groningen een, suikeroom’ rondloopt die de spelers betaald maar dat is dikke onzin: Hahahaha, ja dat is de grootse onzin wat ik heb gehoord. Er wordt, met uitzondering van de trainer, niet betaald bij VV Groningen.

Wat verwacht jij als spits in de vierde klasse aan tegenstanders tegen te komen: Veel fysiek voetbal veel lange halen snel thuis. Maar ik ben een speler die weg duikt uit de rug van de tegenstander dus verwacht wel dat ik veel zal scoren en veel ruimte zou krijgen met steekballen van Johnny Meter en Tim Rozema die vanaf het middenveld kort achter mij spelen.

Gert Haak is de juiste trainer om van een groot aantal nieuwe spelers een stabiele basiself te maken: Dat is Gert zeker, hij heeft zelf op hoog niveau gespeeld en weet dus wat er in de koppies van voetballers omgaat en is iemand die absoluut de juiste balans binnen een team weet te bewaren.

Snap jij dat er in het geruchtencircuit gezegd wordt, die Robert Oosterhof is een van de vele clubhoppers in het amateurvoetbal: Aan de ene kant is het grappig dat mensen dat zeggen aan de andere kant zijn het vaak mensen die zelf het mondje altijd vooraan hebben op bijvoorbeeld internet en nooit met me een babbeltje willen doen om er over te praten. Ik ben nog jong en wil graag spelen. Speel ik niet dan zoek ik mijn heil ergens anders. Op de bank zitten is niks voor mij. Dat wil niet zeggen dat ik de weg van de minste weerstand kies. Ik werk wel voor een basisplek, train altijd, en scoor altijd en overal mijn doelpunten.

Jouw naam werd, samen met Freddy de Grooth, ook even genoemd als twee nieuwe spelers van Pelikaan S. Klopt dat verhaal of was dat een van de vele fabels uit voetballand wonderland: Het verhaal van Freddy weet ik niet en kan ik ook niet over oordelen. Met mij is wel contact op genomen al zeggen ze nu dat het niet zo is. Maar zo gaat dat nu eenmaal in de voetballerij. 
 
Wie zie jij als jullie grootste concurrent om de titel in 4C: Zuidhorn heeft een aardig team wat ik in de wandelgangen gehoord heb. Dus zie ik die ploeg als een van de concurrenten voor de titel.””