Zilveren KNVB waarderingsspeld voor twee FC LEO vrijwilligers en geslaagd kampweekend

Geschreven door Eddie Tammens op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Het weekend van 7 en 8 juni, stond bij FC LEO het 25e kampweekend op het programma. Wat in 1986 als een activiteit voor de jeugd begon is niet meer weg te denken bij de voetbalvereniging uit Leens. Het eerste weekend in juni is traditioneel het weekend geworden waarin er voor de jeugd van 6 t/m 15 jaar als afsluiting diverse activiteiten georganiseerd worden met als uiteindelijk resultaat dat een jeugdspeler die zich sportman van het jaar mag noemen.
1371035635Nfc leo b1 2012 2013 1024x768

Elftalleiders Bertus Bolhuis en Tineke van der Laan, links op de foto, ontving zaterdag de zilveren waarderingsspeld van de KNVB.

Op vrijdagmiddag 7 juni konden vanaf 17:00 uur de tenten worden opgezet voor diegene die bleven slapen. Vervolgens werd om 19.00 uur de traditionele wedstrijd tussen de F pupillen en de moeders gespeeld. De moeders verloren dit duel kansloos met 2-0 maar wisten wel de afsluitende penalty serie te winnen.

Op het tweede veld waren ondertussen een aantal luchtkussens c.q. speeltoestellen geïnstalleerd. Deze spelattributen waren mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de kaartclub FC LEO en Het huis voor de Sport. Hier werd gretig gebruik van gemaakt. Vanaf 22.00 uur was er een GPS tocht voor de C-junioren. Deze tocht was uitgezet door Arjen Fledderman, Greg Haans en Jonghaur Chia. De tocht leidde de jongeren op een tocht rond Leens waarbij onderweg diverse opdrachten vervuld moesten worden. Daar kon de jeugd letters verdienen maar wat geen gemakkelijke opgave bleek te zijn. Want geen enkele groep had alle letters verzameld zodat niet een groep de tekst “FC LEO overleeft” kon laten zien.

Op zaterdag werd er vanaf 08.00 uur een ontbijt geserveerd die door de nachtploeg was bereid. De nachtploeg bestond dit jaar uit Tjipco Werkman, Rowan Rozema, Coen Smit en Roelof Bolt dat ook het spellencircuit voor op de zaterdagmorgen had uitgezet. Vanaf 09.00 uur werden de groepen namelijk weer het veld, opgestuurd’ om de spelletjes te doen. Gelukkig werkte het weer mee want In tegenstelling tot de twee voorgaande jaren was het droog en scheen het zonnetje in Leens. Om 12.00 uur stond de BBQ op het programma maar doordat slagerij Meat Point van slager Lammert Moes de droge worsten competitie van het DVHN gewonnen had was het daar een beetje druk en werd het vlees een haf uurtje later gebracht. Maar dankzij het veld vol luchtkussens en speeltoestellen was er voldoende vertier om deze tijd te over bruggen.

 Terwijl de jeugd ging BBQ-en moesten er door de oud sportmannen van de afgelopen 25 jaar die aanwezig waren een aantal spelletjes worden gedaan om de ALL Time sportman te bepalen.

Vanaf 14:00 uur werden er penalty’s geschoten door de aanwezige jeugdspelers en leiders. Roelof Hovius, Gerhard Tammens en Eddie Tammens waren bereid gevonden om als schietschijf te fungeren en gezien het groot aantal gescoorde strafschoppen bleek dat het niveau van de penaltynemers hoog was.

Na afloop van het 25e kampweekend werd er binnen FC LEO afscheid genomen van een aantal vrijwilligers. Pieter en Sascha Hoen stoppen bij FC LEO als vrijwilligers. Piet is onder andere zes jaar verzorger geweest en Sascha was onder meer barvrijwilligster, elftal leidster FC LEO 1, jeugdleidster en lid van de jeugdcommissie. Voor hun diensten kregen ze een Marnemand en een bloemetje.

Ook Bertus Bolhuis en Tineke van der Laan hadden aangegeven het rustiger aan te gaan doen en stopten als jeugdleider/vrijwilliger. Bertus Bolhuis vanwege een verhuizing en Tineke van der Laan wilde niet nog een keer vanaf een jonge groep beginnen.

Bertus Bolhuis was vanaf 1977 betrokken bij FC LEO en heeft in die tijd vele vrijwilligers activiteiten verricht, zo was hij onder andere betrokken bij het onderhoud, barvrijwilliger en jeugdleider. Tineke van der Laan is vanaf 1986 betrokken bij FC LEO als lid van de activiteiten commissie, barvrijwilliger, jeugdbestuurlid en jeugdleidster. Het bestuur van FC LEO had gemeend dit onder aandacht te moeten brengen van de KNVB. De bond honoreerde de aanvraag van FC LEO en beloonde beide vrijwilligers met de zilveren waarderingsspeld waarvoor KNVB-bestuurslid Wicher Slob naar Leens was gekomen om de spelden aan Tineke van der Laan en Bertus Bolhuis uit te reiken. Dat dit een daverende verrassing was voor het tweetal laat zich raden vertelde FC LEO-bestuurslid Eddie Tammens. ‘Binnen FC LEO waren we het er unaniem over eens dat Bertus en Tineke iets meer verdienden dan een kleine attentie vanuit de club. We waren dan ook erg blij dat de KNVB ons verzoek wilde honoreren om aan te geven dat wij het vele werk wat beide voor FC LEO hebben gedaan als speciaal beschouwen. “