Liza Marie Bruins( De Heracliden dames1) wil graag met de dames van De Heracliden hogerop.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

.De 18 jarige Liza Marie Bruins voetbalt voor het zesde seizoen voor de Heracliden op het veld en is sinds twee seizoenen eveneens in de zaal actief voor de voetbalvereniging in Uithuizermeeden.

De 18 jarige Liza Marie Bruins voetbalt voor het zesde seizoen voor de Heracliden op het veld en is sinds twee seizoenen eveneens in de zaal actief voor de voetbalvereniging in Uithuizermeeden.

foto_liza_marie

 

 

Liza Marie Bruins(rechts op de foto in blauwe shirt) in fel duel met een tegenstandster  foto: C.Bruins

De in het laatste jaar van het VWO zittende scholiere heeft het na enkele omzwervingen langs andere sporten prima naar haar zin bij de Heracliden en waar ze sinds haar twaalfde jaar voetbalt. , Voetballen vond ik altijd wel leuk om te doen en samen met mijn broer voetbalde ik dan ook regelmatig in de tuin. Omdat ik bij de andere sporten niet het goede gevoel had koos ik uiteindelijk voor het voetballen waar ik nog geen seconde spijt van heb."

Ze speelt in het damesteam van de Heracliden voor wat het veld betreft hoofdzakelijk op het middenveld maar wordt door trainer Evert Kamminga ook wel als voorhoedespeelster gebruikt., Ik word inderdaad het meest als middenvelder gebruikt maar als we niet helemaal volledig zijn verhuis ik ook wel eens naar de voorhoede. Ook kijkt de trainer ook wel eens naar de sterkte van de tegenstander en passen we onze opstelling een beetje aan." Die stelling klopt helemaal bevestigd trainer Evert Kamminga als ik hem vraag wat voor type speelster Liza Marie is.

, Liza Marie is een prima teamspeelster die op meerdere posities in te zetten is. Haar sterke kanten zijn haar snelheid en ook pikt ze regelmatig een goaltje mee en technisch is het ook een vaardige speelster." Wat de prestatiedrang van haar team betreft is het gevoel een beetje dubbel bij Liza Marie daar er een deel van het team de intentie heeft om zich door te ontwikkelen en er een deel is waar de gezelligheid de boventoon voert.

, Ik denk trouwens dat veel damesteams er zo voorstaan maar sinds ik bij de Heracliden voetbal spelen we al vijfde klasse en ik zou graag met ons team een klasse hoger willen spelen. Dat bij sommige speelsters de gezelligheid voorop staat wil niet zeggen dat ze een wedstrijd niet willen winnen want dat willen we allemaal. Maar iedereen beleeft zijn of haar hobby nu eenmaal op een verschillende manier en als je in een team speelt moet je dat respecteren is mijn mening."

En een eigen mening heeft de ook als vakkenvuller bij de Albert Heyn in Uithuizen werkzame Liza Marie zeker wat ook naar voren komt als we het over de tegenwoordig zeer trendy gekleurde voetbalschoenen krijgen. Ik heb zwarte voetbalschoenen die ik kocht omdat ze goed pasten en niet omdat ze zwart waren. Maar als ik eerlijk ben vind ik gekleurde schoenen ook niet altijd mooi."

Mooi zou ze het wel vinden als er wat meer aandacht aan het damesvoetbal besteedt zou worden in de media wat in haar ogen nu te weinig gebeurd.  Echt volgen van het damesvoetbal in de media doe ik het damesvoetbal niet omdat er buiten het Nederlandsdames Elftal maar weinig over te vinden is. Ik vind dat jammer want het zou erg leuk zijn als er voor het damesvoetbal wat meer aandacht vanuit de media zou zijn. Als je het vergelijkt met de aandacht die het Nederlands Elftal de komende maanden rond het wereldkampioenschap voetbal in Zuid- Afrika trekt is de belangstelling voor het damesvoetbal bijna te verwaarlozen."

De kans dat Nederland straks wereldkampioen zal worden acht ze trouwens zeer klein al kan ze niet direct een reden bedenken waarom Oranje het niet zal halen.  Een specifieke reden heb ik niet het is namelijk meer mijn gevoel. Andere landen, zoals Spanje, Duitsland en Argentinië, hebben ploegen die vaak beter gaan spelen gedurende een toernooi en dat heeft Nederland niet."

Maar voordat het WK losbarst in Zuid-Afrika staat Liza Marie nog voor een belangrijke maand waarin ze haar examens voor het VWO moet afleggen. Dan is het voetballen een mooie uitlaatklep voor de beslommeringen die het studeren en examens afleggen in de maand mei met zich meebrengt. En of dat nu op het veld is of in de zaal, wat ze sinds de oprichting van het dameszaalvoetbalteam twee jaar geleden ook doet, maakt haar niet uit want het spelen bij de Heracliden geeft haar veel voldoening.

, De Heracliden is een gezellige vereniging die ik niet snel zal verlaten. Natuurlijk wil ik wel hoger voetballen maar dat wil ik bereiken met ons eigen team. Want de club te verlaten om op een hoger niveau te kunnen voetballen, zal ik nooit doen."