Allard Komdeur( v.v.Noordwolde A2): Een voetballer met zelfkennis.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Allard Komdeur is naast speler van de A2 van Noordwolde ook trainer van de E2 bij de vereniging die dit jaar vijftig jaar bestaat.

Allard Komdeur is naast speler van de A2 van Noordwolde ook trainer van de E2 bij de vereniging die dit jaar vijftig jaar bestaat.

foto_Allard_Komdeur

Hoelang speel jij al bij Noordwolde en wat is je positie in het veld? Vanaf de E-ers (bijna 10 jaar dus), stond altijd in de verdediging, nu als controlerende middenvelder.

Door wie worden jullie getraind en wat voor type trainer is dat
Ferdi Delies. Hij is prestatiegericht en ambitieus met de nodige ervaring in het 1e en zijn trainersdiploma's. Hij wil spelers echt beter maken en benadrukt vaak de positieve kanten van de speler.

Heel veel verenigingen hebben geen A-junioren maar Noordwolde heeft twee teams in die leeftijdsklasse, wat is daar de reden van volgens jou ?
Een hechte groep die al lang met elkaar speelt. Wat ook speelt mee dat bij onze club een goed beleid is en dat er nooit gezeur is en iedereen wat voor elkaar wil doen. De A1 is aantrekkelijk voor jonge spelers omdat het team vrij hoog voetbalt en voor ambitieuze spelers dus zeer aantrekkelijk is.

Kunnen we jou daar volgend jaar ook verwachten of ben jij niet zo ambitieus?
Ik ben wel ambitieus maar als ik realistisch ben kom ik tekort voor het 1e. En met deze talentvolle A-selectie is er natuurlijk ook erg veel concurrentie.

Wat maakt Noordwolde als vereniging speciaal voor jou?
De leuke sfeer die er heerst bij Noordwolde maakt het leuk om er te voetballen. Noordwolde is een sociale club die toch ook ambitieus is.

Je traint ook de E2-pupillen wat vindt je daar leuk aan?
Ik vind het leuk als ik ook wat voor de club kan betekenen en die pupillen wat kan bijbrengen. Met zoveel verschillende kinderen omgaan is ook leerzaam en interessant voor je eigen ontwikkeling vind ik.

Je bent dus nu als jeugdtrainer actief maar zien we jouw later terug in het amateurvoetbal als trainer? Voorlopig vind ik de jeugd trainen leuk. Misschien dat ik in de toekomst wel hogere of oudere teams wil trainen maar dan moet ik daar ook de tijd voor hebben en wil ik ook over de benodigde trainersdiploma's beschikken.

Wat vind jij van de nieuwe tenues die het Nederlands Elftal in Zuid Afrika gaat dragen?
Wel mooi, maar het maakt mij ook niet zoveel uit, zolang er maar oranje in het tenue terug te vinden is want dat hoort gewoon bij Nederland.

Het eerste elftal van Noordwolde kan historie schrijven als ze dit seizoen promoveren naar de tweede klasse wat nog nooit eerder gebeurt is. hoe schat jij hun kansen in?
Ik vindt het al knap dat Noordwolde direct zo kan meekomen in de derde klasse. Ze hebben namelijk een zeer jonge selectie en daarnaast veel verschuivingen gehad tijdens het seizoen. Promotie zal via de play off's moeten gebeuren. Maar het is al knap als ze de play off's halen. Ik ben er wel van overtuigd dat ze nog tweede klasse gaan spelen, of het dit jaar al zal zijn is echter afwachten

 

Actiefoto_Allard_Comdeur

 

Jouw moeder is volgens mij, in tegenstelling, tot veel ouders iemand die ook nu haar zoon wat ouder wordt iemand die regelmatig komt kijken bij wedstrijden van jouw. Snap jij die andere ouders?
Bij veel voetbalclubs zie je maar weinig publiek, daar interesseren ouders zich duidelijk minder voor het voetballen. Iedere voetballer,of je nu jong of oud bent, vindt het leuk als zijn of haar familie komt kijken maar tegenwoordig wordt die aandacht helaas steeds minder Dat laatste is dan wel jammer. Gelukkig is dat bij Noordwolde wel anders en staan er altijd veel vaders (maar ook veel moeders) rond de voetbalvelden. Mooi om te zien was dat laatst bij een wedstrijd van E2 van iedere speler ook een ouder was.

Wie wordt er volgens jou wereldkampioen in Zuid Afrika en waarom?
Verwacht Spanje die eindelijk weten hoe het is om kampioen te worden (na het EK2008) en een compleet team hebben met spelers die het verschil kunnen maken met spelers als Torres, Villa en Fabregas en ook defensief over erg sterke spelers beschikken. Nederland is met Argentinië en Engeland wel outsider.

 

.