René Wollerich(Voetbalcenter Meerstad): De techniek van een voetballer moet functioneel zijn

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Ook in de voorjaarsvakanties gebeurt het tegenwoordig steeds meer dat er op sportcomplexen gewerkt aan de techniek van jonge voetballers. Dat was op donderdag 2 en 3 mei ook het geval op het complex van de v.v. Harkstede waar Puurvoetbalonline te gast was bij de techniektrainingen die  door Voetbalcenter Meerstad werden verzorgd.
       goeie

           De deelnemers van de techniektrainingen Voetbalcenter Meerstad

Een groep van achtentwintig jonge voetballers, met in hun midden acht keepers, waren vanaf donderdagmorgen half tien bezig om hun techniek te verbeteren. René Wollerich en zijn assistent-trainers hadden voor de jonge voetballers diverse oefeningen bedacht om de spelers op het gebied van techniek nog beter te maken.

Sinds drie jaar verzorgt René Wollerich, volgend seizoen hoofdtrainer bij Omlandia, deze techniektrainingen in de voorjaarsvakantie en is daar erg enthousiast over.’ Je ziet dat jonge voetballers het steeds leuker vinden om met hun techniek bezig te zijn. Daar bedoel ik overigens wel de functionele techniek mee. Want dat is waar het namelijk om draait binnen het voetbal. Niet om een leuke truc leren die er misschien wel mooi uitziet maar die als je vervolgens de bal kwijt raakt verder niets oplevert maar om je techniek functioneel te maken in het belang van het team.”

Met dat doel, de jeugd leren om hun de techniek bij te brengen om ze een betere teamspeler te maken, begon de in Harkstede woonachtige Wollerich zes jaar geleden ook zijn voetbalschool waarvan diverse voetballers ook op de techniektrainingen van 2 en 3 mei actief waren.

Was er op de donderdag en vrijdagmorgen nog stevig aan de techniek gewerkt, vrijdagmiddag stond meer in het teken van diverse spelvormen om de geleerde oefeningen in de praktijk te brengen. Maar zichtbaar was dat het plotselinge warme weer op vooral de tweede dag de spelers parten begon te spelen die echter allemaal lieten zien dat ze de tweedaagse techniektraining wel tot een goed einde wilden brengen. Want blaar of geen blaar op de hak, gevoetbald moest er worden want er konden punten verdiend worden voor het eindklassement wat er na de twee dagen werd opgemaakt.

Zo werd het een middag waarbij er gemeten werd hoe hard er geschoten kon worden, werd er voetbaltennis gespeeld, met voor de keepers aparte regels en waren er diverse partijvormen. Een middag waar om ongeveer half vier een einde aankwam en de jonge voetballers door Voetbalcenter Meerstad met de nodige presentjes beloond werden voor hun inspanningen om van dit voor de derde keer georganiseerd evenement tot een succes te maken.