Voetballen is leuk maar niet ten koste van mijn vrije tijd!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Zoals de meesten onder ons misschien wel weten speel je een voetbalwedstrijd met 11 tegen 11, of bij de jongere teams met 7-7. De leden betalen contributie een aantal vrijwilligers zorgen voor de randvoorwaarden zoals scheidsrechters, leiders, bestuursleden en kantinepersoneel. Zo gaat het ieder weekend dat er van alles geregeld wordt om de wedstrijden te kunnen laten doorgaan.
vakantievoetbal

Een van de oorzaken dat er steeds vaker duels niet doorgaan, weekendjeweg,nl !

Tot mijn spijt en grote verbazing hoor je steeds vaker dat een wedstrijd niet door kan gaan omdat een aantal, voetballers’ vergeet dat het een teamsport is en laat een wedstrijdje aan zich voorbij gaan alsof dat de gewoonste zaak van de wereld is. Dit zou niet erg zijn als je op een biljartclub zit, je slaat je beurt gewoon een keertje over, maar bij een voetbalteam ligt dit toch even anders. Een avondje stappen en de volgende dag lekker uitslapen betekend voor de sommigen een ontspannen weekendje maar voor een groot aantal anderen zorgt dat voor een grote teleurstelling of een hoop werk! Die 7 of 8 spelers die iedere week op de training komen en zich verheugen op een lekkere wedstrijd op zaterdag of zondag balen als een stekker, de mensen die alles geregeld hebben om de randvoorwaarden in orde te maken kunnen weer aan de bak om alles af te zeggen en later nog eens om alles opnieuw te regelen. Het resultaat van 11 en 12 mei: Afzeggen van de tegenstander bij een F-team, afzeggen van de A-junioren wegens te weinig spelers (ze hebben er ook maar 17), afzeggen van de tegenstander van dames 2 (3 uur van te voren) en het afzeggen van derde seniorenteam (terwijl het 2e niet hoeft te spelen). Namens die spelers die wel heel graag hadden willen voetballen en het kader van de club die weer lekker een paar uurtje voor Jan met de korte achternaam hebben gewerkt wil ik bij dezen alle afzeggers bedanken en hoop ik dat zij tenminste wel een leuk weekend hebben gehad.

Bovenstaand artikel kwam ik op een clubsite tegen en ik kan mij de frustratie van de schrijver van het artikel wel voorstellen. Als vrijwilligers moet je er soms wel radeloos van worden als je ziet met welk gemak er tegenwoordig afgezegd wordt door de heren en dames voetbalsters en waarbij we de ouders niet mogen vergeten. Een weekend vol frustratie voor veel vrijwilligers en voetballers en voetbalsters die wel graag willen spelen want er zijn bij de desbetreffende vier teams gewoon niet in actie gekomen. Vier teams van enkele honderden in Nederland, want dat zijn het aantal teams dat er in het weekend van 11 en 12 mei niet in actie is gekomen omdat voor velen het voetballen wel leuk is maar niet teveel vrije tijd moet kosten