Marcel Wit (Z.E.C.): Kevin Strootman is een overgewaardeerde voetballer

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Marcel Wit voetbalt sinds drie seizoenen weer voor Z.E.C. nadat hij zijn periode als junior voor het grootste gedeelte bij Noordpool doorbracht. Dat, en nog meer vertelt de jonge allrounder in onderstaand vraaggesprek aan Puurvoetbalonline.
1368425347N283143 241524939221083 7915807 n
 

Marcel jullie gaan volgend seizoen met Z.E.C. voor minimaal een plaats bij de eerste acht op de ranglijst: Daar ga ik wel vanuit als alles goed gaat en dat we niet te veel schorsingen en blessures krijgen dan gaat dat ons lukken.

Dit seizoen heeft Z.E.C. al drie verschillende trainers voor de groep gehad en dat is mede de oorzaak dat jullie met Z.E.C. zo laag staan: Dat denk ik wel. Iedere keer als je een nieuwe trainer krijgt die wil weer anders spelen en geeft weer anders training.

De play offs zijn op dit moment haalbaar voor FC Groningen en dat had jij in de winterstop niet verwacht: Dat had ik in de winterstop niet verwacht, zo zag het er ook niet uit want Groningen zat toen duidelijk in een mindere periode.

Steeds vaker wordt er over een fusie gesproken tussen twee verenigingen. Waarom vindt jij dat Z.E.C. nooit met een andere club moet gaan fuseren: Een fusie voor de jeugd lijkt me een goed plan dan hoeft onze jeugd op den duur ook niet de overstap te maken naar een andere vereniging.

Jij voetbalt nu voor het derde seizoen voor Z.E.C. nadat je eerst voor Noordpool uitkwam. Vanwaar de keuze voor de Zandeweer Eppenhuizen Combinatie: Ik heb bijna mijn hele jeugd bij Z.E.C. doorlopen, maar door gebrek aan jeugdspelers ben ik naar Noordpool gegaan om mijn jeugd af te maken. Nooit spijt van gehad maar ben wel blij dat ik weer in Zandeweer kan voetballen.

Jij was er ook bij in het duel Ezinge-Z.E.C. toen de scheidsrechter niet toeliet dat er twee spelers met een zwarte maillot onder hun witte voetbalbroek speelden. Wat vond jij van die beslissing: Ik vond het aan de ene kant wel terecht dat de scheidsrechter het zei maar dan moeten alle scheidsrechters hetzelfde doen. Een week later na de wedstrijd tegen Ezinge zag ik op een foto in de Ommelander Courant ook een andere kleur maillot dan het broekje van een speler namelijk.

Wat vind jij een overgewaardeerde voetballer in de eredivisie en waarom: Kevin Strootman, die heeft wel een grote mond maar ik vind hem in belangrijke wedstrijden niet goed presteren

Wat doe je in het dagelijks leven: Ik ga nog naar school en op dit moment loop ik vier dagen stage en ga een dag naar school. Voor de rest voetbal ik en ben ik jeugdleider van de E- junioren van Z.E.C.

Jij bent een voetballer die op meerdere posities gebruikt wordt. Plezierig is dat niet of maakt jou dat niet uit: Ik vind soms lastig. Als je vaste positie hebt is dat gemakkelijker om je daar op te focussen, Maar verder pas ik mij wel aan als de trainer vraagt of ik op een andere positie wil spelen

Hoe zou jouw favoriete basiself van FC Groningen eruit zien: Bizot; Kappelhof, ·Van Dijk, Kwakman, Burnet; Lindgren, Bacuna, Sparv, De Leeuw; Schet, Texeira