Marcel Mulder( v.v.Stedum): Niet promoveren zou een grote teleurstelling betekenen.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

 

Marcel Mulder is speler van het eerste elftal van de v.v. Stedum en heeft naast het voetballen nog een andere leuke hobby.

 

Marcel Mulder is speler van het eerste elftal van de v.v. Stedum en heeft naast het voetballen nog een andere leuke hobby.

MarcelMulder

Hoelang voetbal jij al en was dat direct bij Stedum.

In de F-pupillen ben ik begonnen met voetballen bij v.v. Stedum. Tot aan de B-junioren heb ik hier in de jeugd gespeeld. Omdat Stedum geen A-junioren had en ik destijds de stap naar de senioren te groot vond ben ik toen in de A-junioren van Eems Boys gaan spelen, welke op dat moment hoofdklasse speelde. Mijn vader was op dat moment hoofdtrainer bij Eems Boys en ik kwam daar regelmatig. Zodoende koos ik er voor om daar twee jaar in de A-junioren te gaan spelen. Toen ik de stap naar de Senioren moest maken koos ik er voor om weer terug te keren naar Stedum om daar in het eerste te spelen. In het seizoen 2006-2007 en 2007-2008 ben ik er twee jaar tussenuit geweest toen ik als scheidsrechter actief was voor de KNVB. Elke zaterdag alleen op pad gaan ging me steeds meer tegen staan en ik miste het voetballen met m'n vrienden, waardoor ik weer ben gaan voetballen.

Hoe oud ben je en wat doe je in het dagelijks leven
Ik ben 27 jaar. In het dagelijks leven werk ik bij Dienst Uitvoering Onderwijs (voorheen IB- Groep). Hier werk ik op de afdeling Diensten. Verder ben ik zanger in de band Vlieg& De Meppers, waar ik regelmatig mee optreed in de regio.
Wat is jou positie in het veld
Linker middenvelder. Sinds ik in de senioren speel heb ik daar bijna altijd gespeeld. Zo af en toe moet ik wel eens een stapje terug doen bij gebrek aan een linker vleugelverdediger. Maar ik speel liever op het middenveld.

Stedum is in mijn ogen een ploeg, zonder daarbij over de kwaliteiten van trainer Rob Brouwer te willen oordelen, met meer potentie dan er nu uitkomt. Deel jij die mening ?
Helemaal mee eens. Twee jaar geleden stond de ploeg op het punt te degraderen naar de zesde klasse. Gelukkig wist het toen in de nacompetitie, na het nemen van strafschoppen, in de vijfde klasse te blijven. Het jaar daarop hebben we als ploeg wel progressie geboekt door zesde te worden. Dit jaar hadden we gehoopt weer een stap te kunnen maken, maar helaas is van dit seizoen ten opzichte van vorig jaar niet geworden wat we vooraf hadden gehoopt. We zijn dit seizoen erg matig begonnen en hebben in de eerste wedstrijden veel punten in de slotfase verspeeld. Dan loop je direct al achter de feiten aan en moet je de voorsprong die andere teams hebben opgebouwd zien te achterhalen. Ook hebben we nog steeds pech met blessures. Jaap Dijkema bijvoorbeeld heeft al tijden problemen met zijn knie. Het is te hopen dat hij volgend seizoen blessurevrij kan blijven. En het tijdelijk vertrek van zijn broer en spits Siebrand, die op wereldreis is, was niet op te vangen. Hij is erg belangrijk voor ons. Een echte leider in het veld hebben we daarnaast niet, iemand die het team op sleeptouw kan nemen. Maar we hebben ook wedstrijden op een knullige manier verloren wat helemaal niet nodig was geweest.

Stel jullie redden de sprong na de vierde klasse niet hoe groot zou de teleurstelling zijn en overweeg je dan elders te gaan voetballen
Als ik voor mezelf spreek zal die teleurstelling erg groot zijn. En ik denk dat iedereen binnen de selectie daar zo over denkt. Ik vind dat we zelfs verplicht zijn naar onszelf toe om te promoveren, want spelen tegen ploegen uit de zesde klasse, met alle respect, zie ik niet echt zitten. Ik hoop dat iedereen binnen de selectie zich dit realiseert, want de laatste weken is de trainingsopkomst niet om naar huis te schrijven. We staan bijna het hele seizoen al op een promotieplaats en het zal erg teleurstellend zijn als we deze zesde plek in de laatste twee weken nog weg geven. Maar uiteindelijk sta je op de plek waar je hoort te staan, zo simpel is het ook weer. Ik baal er wel van dat ik de laatste drie wedstrijden door een blessure niet heb kunnen spelen, maar hoop er zaterdag tegen ZEC weer bij te zijn. Ik zal echter nooit overwegen om bij Stedum weg te gaan. Dat heb ik in de jeugd één keer gedaan en daar blijft het bij.

Wat vind jij in jou team een ondergewaardeerde voetballer.
Dat zijn er twee. Wim Plijter en Bard Dekker. Beide zijn mandekker en gaan er elke wedstrijd voor de volle honderd procent tegen aan. Deze twee zullen nooit verzaken. Voetballend zijn het misschien niet de beste twee, maar geef ze als opdracht mee om een spits uit te schakelen en ze doen het. Als ik als linkshalf één van beide achter me heb staan hoef ik me daar geen zorgen over te maken.

Ik was deze week bij een oud-doelman van Stedum die tegenwoordig scout is van FC Groningen is en die had het over jullie mooie tribune dat de club een speciaal tintje geeft deel jij die mening ook?
Die oud-doelman moet Bart Straatman zijn geweest. De tribune is natuurlijk kenmerkend voor ons sportpark. Helaas wordt er de laatste jaren weinig gebruik meer van gemaakt en is de tribune vaak slachtoffer van vandalisme geworden. Maar veel clubs die bij ons te gast zijn geweest zijn waren zeer onder de indruk van de tribune. Vroeger, vooral als het Regioteam tegen clubs als FC Groningen in Stedum speelde, zat de tribune bomvol.

Bayern heeft zich geplaatst voor de Champion Leaguefinale deel jij mijn mening dat Louis van Gaal Nederlands beste coach aller tijden is?

Ik weet niet of hij de beste aller tijden is. Maar ik zou zo ook niet iemand kunnen noemen die dat dan wél zou moeten zijn. Gezien de successen die hij heeft geboekt behoort hij in ieder geval wel tot de besten aller tijden en ik heb ook echt respect voor wat hij op dit moment bij Bayern München presteert. Aan het begin van het seizoen kreeg hij enorm veel kritiek, maar hij heeft iedereen de mond gesnoerd en doet nu nog mee om drie prijzen.

Nederland wordt geen wereldkampioen omdat......
omdat ik denk dat ze het op de beslissende momenten laten afweten en ik de verdediging erg kwetsbaar vindt.

Doe jij naast het voetballen verder ook nog iets in de voetballerij.

Op dit moment fluit ik zo af en toe nog een jeugdwedstrijd. Ik ben vanaf m'n achttiende jaar actief geweest in de jeugdcommissie van Stedum. Eerst als leider van de E- en D-pupillen en later als secretaris en wedstrijdsecretaris. Na acht jaar vond ik het eerst even mooi geweest en kreeg er steeds minder tijd voor. Maar misschien dat ik in de toekomst wel weer iets ga oppakken.

Zien we jou na je actieve carriere als trainer terug?                                                                           

Die kans is heel klein, maar zeg niet direct nee. Ik vind mezelf niet echt geschikt als trainer en praat al helemaal niet graag over tactiek etc. Ik denk dat ik veel geschikter ben als leider, iemand die alles er om heen regelt. Aangezien we bij het eerste helaas geen leider hebben neem ik dit al op me als ik geblesseerd ben. En dat is erg leuk om te doen. Dus de kans dat je me, als ik gestopt ben met voetballen, langs de lijn terug ziet is groot, maar waarschijnlijk niet als trainer.