Johan Honebeek(CSVH): Een uitbreiding van ons complex zorgt voor nog betere prestaties

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

 Johan Honebeek werkte naast de elf aan .. ook mee aan een vraaggesprek voor Puurvoetbalonline. Daarin kwamen diverse onderwerpen aan de orde en waar de veel scorende spits een eigen mening over heeft. Een eigen mening die het lezen van een interview met een van de smaakmakers van CSVH tot zeer de moeite waard maakt.

 1366190612N73169 565430423489364 563502035 n

 Johan Honebeek scorend tegen Olympia '28

Jullie presteren als debutant uitstekend in de 2e klasse maar dat is voor jou geen verassing: Dat klopt, we hebben een aantal goede spelers en een aantal harde werkers. Na een half seizoen puzzelen heeft trainer Johan Wardenier het hartstikke goed staan en spelen we met vertrouwen en een doel. Dit geeft uiteindelijk resultaat zoals je kunt zien.

Op www.voetbalnoord.nl krijg je voor iedere 25 gescoorde goals een ster. Dit seizoen ga jij nog je vijfde ster halen: Dit seizoen zit het er niet meer in, ik heb mijn doelstelling op 20 goals gezet aan het begin van dit seizoen. Moet zeggen dat het soms aardig gemakkelijk gaat maar dat heb ik zeker te danken aan de ploeg. Als we veel creëren krijg je als spits vanzenlf veel mogelijkheden.

Wordt het niet eens tijd dat de politiek het voetballen in Hoogkerk serieus neemt en tot uitbreiding van het sportpark overgaat: Dat vind ik al een behoorlijke tijd. Volgens mij zijn we in de stad inmiddels een van de grootste jeugdvereniging en hebben we de kleinste accommodatie. Er is nog ruimte genoeg om kleedkamers en eventueel een veld aan te leggen. Wanneer je de accomodatie verbeterd zal het voetbal in Hoogkerk nog meer gaan leven.

Begreep jij wel wat van dat gedoe rond de strafschop die FC Groningen tegen Heracles mocht nemen: Ik snap dat je als spits graag wilt scoren, maar ik vind dat de persoon Zeefuik niet echt het recht heeft aangezien hij nog niet veel gepresteerd heeft in het veld. Ik mis bij hem de drive om te winnen, het is geen vechter, althans dat straalt hij niet uit.

Dat FC Groningen misschien nog in de play offs voor Europees voetbal terechtkomt, is de verdienste van Robert Maaskant: Tja ze zeggen ook dat het door hem komt toen het zo slecht ging, dus zal dit ook wel zijn verdienste zijn.

Jij komt nu uit voor CSVH maar je voetbalde ook voor Hoogkerk maar keerde tocht weer terug. Waarom de keuze om weer terug te keren: Ik moet zeggen dat het zaterdagvoetbal me wel bevalt. Er is meer beleving. Het niveau is natuurlijk ook lekker. Een aardig verschil tussen de tweede en vierde klasse. Dat merk je aan alles. Scheidsrechters zijn beter, het spelletje wordt makkelijker gespeeld waardoor je minder zware duels hebt. En wanneer het makkelijker gespeeld wordt krijg je er ook meer plezier in.

Noem eens jou drie favoriete spitsen en waarom ze dat zijn: ·nr 3. Huntelaar, echt een spits. In de 16 meter is die super gevaarlijk.Moet alleen wel bediend worden.
nr 2. Falcao, kun je gewoon van genieten!
nr 1. Robin van Persie, super techniek en goede afmaker! Ben erg blij hem in het shirt van Man Utd te zien.

CSVH kan op termijn doorgroeien naar de 1e klasse: Er is momenteel een hele goede basis gelegd door Johan Wardenier. Met de jeugd die er aan komt is dit zeker mogelijk, we moeten gewoon zorgen dat we een stabiele tweede klasser blijven. Aangezien we nu al meespelen om een periode denk ik dat in de toekomst 1e klasse zeker haalbaar is.

Er wordt in steeds meer dorpen en steden gesproken over een fusie. Hoe kijk jij tegen een fusie tussen CSVH en Hoogkerk aan: Een fusie moet er zeker komen, heeft in veel opzichten voordelen. Financieel en sportief gezien. Maar ik moet zeggen dat er al veel meer overlegd wordt en er wordt steeds meer samen gedaan.

Johan Honebeek zou nog graag een keer willen lijken waar zijn plafond als spits ligt: Is dat zo? Ik heb een jaar eerste klasse gespeeld op zondag bij GRC Groningen. Hier heb ik veel gespeeld alleen niet als spits Het is leuk om 1e klasse te spelen. Je komt op mooie sport complexen en speelt mooie wedstrijden. Maar denk dat ik liever in me eigen dorp met dorpsgenoten een zo’n hoog mogelijk niveau haal. En dat is ook tegen de eerste klasse aan.

Wat vind jij een ondergewaardeerde spits in de eredivisie en waarom: Kolbijn Sigthorsson, veel geblesseerd en werd van te voren te veel van verwacht. Is uiteindelijk nooit echt aan de lopende band gaan scoren. Dus verwacht hem volgend seizoen, mits hij blessure vrij blijft, wel bovenaan de topscorers lijst.

De marathon van Boston werd opgeschrikt door een bomaanslag en dat doet het ergste vrezen voor toekomstige sportevenementen: Ik vind het bijzonder triest dat het dit soort dingen via de sport geregeld moeten worden.Volgens mij werden sport evenementen vroeger georganiseerd voor iedereen en om samen te zijn. Ik hoop dus echt niet dat grote evenementen als marathon’s ek’s wk’s in welke tak van sport dan ook afgeschaft gaan worden door dit soort aanslagen.

Wat doet Johan Honebeek in het dagelijks leven: Na mijn HBO-studie Sportgezondheid te hebben afgerond ben ik via een vriend terrecht gekomen bij Collicare Logistics. Hier werk ik momenteel als assistent planner.