Bij een stadionverbod krijg je een smartphone cadeau!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

RKC Waalwijk gaat een nieuw meldsysteem voor supporters met een stadionverbod testen voor de KNVB. Het huidige systeem van de voetbalbond werkt niet optimaal. Samen met de KNVB start RKC een proefproject om hier een einde aan te maken.

smartphoneDat was de tekst die ik deze week in de media tegenkwam en waarvan ik direct dacht, dat RKC maakt mij nieuwsgierig. Via You Tube zag ik een filmpje voorbij komen waarin werd uitgelegd hoe het nieuwe systeem zou gaan werken. Ik moet zeggen het was knap bedacht door de daarvoor aangestelde KNVB-medewerkers. Daar moet je minimaal een Universitaire opleiding voor hebben genoten en die je als het beste jongetje/ meisje van de klas moet hebben afgerond. Dit plan is namelijk in een woord geniaal te noemen en ik weet een ding zeker dit systeem gaat helemaal slagen. Iemand met een stadionverbod komt dankzij dit nieuwe meldingssysteem geen stadion meer binnen, dat is echt voor 100% uitgesloten. Als er straks iemand is die een keeper een schop in zijn rug geeft weet hij een ding zeker, hij of zij komt geen stadion in Nederland meer in. Dit systeem, ik snap werkelijk niet dat men niet eerder op dit idee is gekomen, zorgt er namelijk voor dat iemand met een stadionverbod niet eens meer in de buurt van een stadion kan komen.

Degene die zich heeft misdragen krijgt namelijk een smartphone waarmee op de wedstrijddagen een seintje moet worden gegeven waar hij of zij zich bevind. Ja, iedereen leest het goed, er wordt een smartphone verstrekt aan personen met een stadionverbod want gezien het aantal politieagenten is het niet mogelijk dat alle politiebureaus op wedstrijddagen bemand zijn. Vandaar dit plan dat er voor moet zorgen dat alle, artiesten’ met een stadionverbod zich op wedstrijddagen wel kunnen melden.

Wat een idioterie, personen die het voor een ander in de stadions verkloot hebben krijgen een smartphone om zich te kunnen melden omdat niet alle bureaus open zijn. Ze zouden daardoor naar een verder gelegen punt moeten om zich te melden en dat vindt men onaanvaardbaar. Degene die dit volslagen idioot plan bedacht heeft moeten ze per direct van die bureaustoel halen want die snapt er werkelijk niets van. Laat die gasten zich lekker melden in een bureau wat wel open is want we mogen toch aannemen dat er in alle grote steden wel ergens een bureau open is.

Nee, we zoeken in Nederland naar een andere oplossing en waarbij we weer eens heerlijk doorslaan. Degene die allerlei rare en volstrekt niet te tolereren dingen in en rond een stadion uitvreten worden door een nieuwe vorm van meldingsplicht geholpen en degene die daar de dupe van zijn? Die krijgen echt geen smartphone hoor!