Jeroen Schut(Gronitas): Dat topsport voor breedtesport gaat stoort mij enorm.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Jeroen Schut is doelman bij het eerste zaterdagteam van Gronitas. De doelman reageerde op een artikel op Puurvoetbalonline en waar uit voort kwam dat hij wel wilde meewerken aan een vraaggesprek. Een vraaggesprek waarin hij aangeeft dat het met zijn gewicht wel meevalt, dat FC Groningen welkom is op Corpus den Hoorn maar dat ook Gronitas daar graag een eigen, thuis’ wil hebben.

 1365843416Nfoto

  Jeroen Schut in actie voor Gronitas in het seizoen 2011-2012 tegen TEO.

Jeroen jij voetbalt voor Gronitas zaterdag 1. Kun je uitleggen wat jullie precies voor team zijn: Wij zijn een aantal jaren geleden begonnen met ons zaterdag 1 elftal nadat er meerdere personen graag de switch wilden maken van zondag naar zaterdag. Dit had ook te maken met de gezelligheid die we wilden ipv verplichte 2 a 3 x per week trainen. Onze insteek is dus in goed overleg lekker voetballen op een zo hoog mogelijk niveau. En dat is nu dus in de 3e klasse op zaterdag.

Ik noemde jou in het verslag van het duel FC LEO –Gronitas een zwaarlijvige doelman, en wat jij bestreed. Leg eens uit waarom ik helemaal fout zat: Ik zie er misschien zwaarlijvig uit maar ik weeg toch maar echt 86 kilo. Maar ik hoor het wel meer dus ja ik denk maar zo, ik weet zelf wel beter...

Gronitas moet, zoals de zaken er nu voorstaan, plaats maken voor de nieuwbouw die FC Groningen graag wil uitvoeren. Dat vindt ook jij geen goed idee: Kijk dat FC Groningen naar Corpus komt vind ik prima maar niet ten koste van alles. Als er voor Gronitas een goede oplossing komt om zich ergens anders op Corpus te vestigen zijn ze voor mij welkom. Mijn gevoel zegt dat de Topsport nu belangrijker is dan de Breedte sport en dat stoort mij enorm.

Erwin van der Looi is de juiste trainer voor FC Groningen voor de komende periode of had jij voor iemand anders gekozen: Dat Erwin van der Looi de nieuwe man van Groningen word vind ik prima alleen ligt het niet altijd aan de staf maar zeker ook aan de kwaliteit in het veld

Er is veel rumoer over het groot aantal, dat sommige clubs in het amateurvoetbal nog moeten spelen. Deel jij de mening van velen dat de KNVB op het gebied van een langere winterstop toch een keer naar zijn leden moet luisteren: Ik vind dat de KNVB zich achter de oren moet krabben en de winterstop in ieder geval langer mag duren aangezien het te onvoorspelbaar is. Nu zie je in 3c bij ons wij staan op 21 wedstrijden en Noordwolde op 16 dat mag natuurlijk nooit gebeuren. Daarvoor zijn de belangen te groot en kun je het best competitie vervalsing noemen aan het einde wanneer de belangen zijn uitgewerkt.

 De strijd om de landstitel is nog niet beslist. Wie tip jij als kampioen en waarom: Ik denk dat Ajax kampioen word aangezien ze heel constant zijn na de winterstop maar stiekem hoop ik toch echt op Feyenoord.

Jullie hebben bij Gronitas geen jeugdafdeling. Snap jij dat ik vind dat zoiets niet kan: Over geen jeugd kan ik heel duidelijk zijn. Toen wij met Gronitas naar Corpus gingen verhuizen hadden we nog zes jeugd teams. Op een gegeven moment hebben we de jeugd moeten stoppen i.v.m. ruimtegebrek op Corpus den Hoorn en zijn de meeste jeugdspelers naar GRC en Velocitas vertrokken tot onze grote spijt maar we hadden geen keuze hierin als voetbalclub.

Jeroen Schut deelt mijn mening dat er teveel voetbalclubs in de stad Groningen zijn: Ik vind niet dat er teveel voetbalclubs zijn in Groningen. En als er wel teveel zijn vallen ze vanzelf een keer om.

Wat is jouw top drie van keepers: Iker Casillas, Manuel Neuer en Michel Vorm.

Vind jij het ook zo erg voor Sylvie Meis: Ik heb geen medelijden met Sylvie Meis want that's life.

Wat doet Jeroen Schut in het dagelijks leven: Ik ben verhuur manager bij Century Autoverhuur in Assen.

Dat iedereen direct weer, Pizza’, Pizza’ begon te roepen toen Jeroen Verhoeven bij FC Utrecht binnen de lijnen kwam vond ook jij belachelijk: Ach ja dat ze PIZZA PIZZA roepen kan ik alleen maar om lachen want net zo als Verhoeven zegt zolang ze niet van me eten vind ik het prima nou zo denk ik er ook over.