Kishan Sardjoe (v.v. Mamio): Ik ben nog niet klaar als jeugdtrainer

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

 Tot vorig seizoen was Kishan Sardjoe trainer van de A-junioren van Mamio maar door een gebrek aan spelers werd het team ontbonden en speelt hij nu weer in het tweede team van Mamio

De 28 jarige Kishan Sardjoe is in het dagelijkse leven werkzaam als coördinator in het UMCG afdeling onderhoud en voorzieningen.Tot vorig jaar was Kishan Sardjoe trainer van de A-junioren van Mamio maar door een gebrek aan spwelers werd het team ontbonden en speelt hij nu weer in het tweede team van Mamio.

.

                                                       1272351242NKishanVoetbal

 

De 28 jarige Kishan is in het dagelijkse leven werkzaam als coördinator in het UMCG afdeling onderhoud en voorzieningen wat een reparatiedienst is die vanuit de vraag van de klant in beweging komt. Dit kan variëren van ramen en deuren die niet sluiten/ defect zijn, bevestigen van planken, verfwerkzaamheden, lekkages, kleine bouwkundige aanpassingen en bewegwijzering. Deze werkzaamheden worden binnen het UMCG door +/- 28 personen uitgevoerd maar door de aangekondigde bezuinigingen zal de groep waar Kishan werkzaam is zeer waarschijnlijk gedwongen ontslagen vallen wat hij voor de medewerkers van zijn dienst erg vervelend vind.  Dat zijn boodschappen die naar de medewerkers toe erg vervelend zijn. Er zijn collega, s die al ruim dertig jaar in het UMCG werkzaam zijn die nu zoals dat door het management genoemd wordt overtallig zijn en voor hun baan moeten vrezen."

Als voetbaltrainer bij de v.v. Mamio heeft hij precies het tegenovergestelde meegemaakt toen het A-junioren team van Mamio uit de competitie gehaald moest worden door een gebrek aan spelers. Samen met hun trainer waren ze een jaar eerder na een spannende strijd kampioen geworden in de B-junioren maar als A-junioren team viel het toch uit elkaar.

.Ik vond dat erg spijtig want het trainen van een jeugdteam en vooral A en B-junioren vond ik erg leuk om te doen. Met oudere jeugd werken heeft zijn voordelen maar ook zijn nadelen.
Wat ik als prettig heb ervaren is dat oudere jeugd begrijpt wat je bedoelt. Met B en A-junioren heb je een gesprekpartner en kun een voetbal(strijd) plan maken en uitvoeren, spelers ontwikkelen en als team beter laten worden.
Wat lastig is dat de jongens concurrentie krijgen van andere zaken buiten het voetbal. Denkend aan een vriendinnetje/ bijbaantje / "andere" leuke dingen. (brommer / scooter)
De drempel op je training hiervoor af te zeggen is dan wel laag.
Ervaring met jongere jeugd heb ik niet maar je weet nooit wat de toekomst brengt natuurlijk."

De taken rond een wedstrijd namen voor de nu in het tweede team van Mamio spelende Kishan Sadjoe toe dat heeft hij als het minst prettige aan het trainer/leiderschap ervaren zo vertelt hij zeer openhartig.

, De begeleiding van een team is lastig omdat je aan veel dingen tegelijk moet denken. Wanneer je ervan uit gaat dat er vijftien spelers komen trainen en er komen maar acht of negen zul je toch de training die je thuis voorbereid hebt moeten wijzigen. Vervoer regelen voor uitwedstrijden, ouders vragen om mee te rijden. Ervoor zorgen dat een ieder zich gedraagt, wedstrijd formulier invullen zijn toch zaken die veel tijd en in sommige gevallen, denk maar aan vervoersproblemen, negatieve energie kosten. Daarom vind ik het zelf weer met mijn vrienden voetballen in ons vriendenteam, VV Mamio 2, heerlijk. Lekker gezellig trainen en onze wedstrijdjes meepikken is elke keer weer een feest.
Toch is het trainen van spelers hem goed bevallen en verdiepte zich ook in de materie die hem een betere trainer zou kunnen maken.

, Ik heb wel mensen eens om advies gevraagd als ik er zelf niet uitkwam. Daarom zou ik Guus Hiddink wel eens willen ontmoeten want dat is een trainer/coach die van een stel goede voetballers een uitstekend elftal kan smeden. Maar kan ook van een groep "mindere" voetballers een goed team maken. Hij zet het zo neer dat het een goed geoliede machine wordt. Ben wat dat betreft erg benieuwd naar zijn werkwijze. Wat mij als trainer ook opviel is dat de jeugd(gelukkig niet allemaal) snel tevreden is. Dat de lat niet snel hoger gelegd wordt. Ze zijn te  tevreden zonder het onderste uit het kan halen. De jeugd moeten constant geprikkeld worden om scherp te blijven en op hoog niveau te willen/ kunnen presteren. Dat vond ik bij bepaalde spelers heel jammer omdat je kon zien dat er meer in zat.
Naast het voetballen is de in Groningen woonachtige Kishan zanger van een band waar hij dan ook geregeld mee optreedt.

, We zijn een Hindoestaan / Surinaamse cover band die verschillende genres speelt. Het varieert van Surinaams en Hindoestaanse reggae, top 40 tot Nederlandstalig. We treden af en toe op hier in het noorden maar het is voornamelijk optreden in Amsterdam / Rotterdam/ Denhaag en omstreken. Ik heb hier ongelofelijk veel plezier in." Daar haalt hij veel voldoening uit om het publiek een leuke avond te bezorgen wat hij ook deed in de periode dat hij de oudere jeugd van Mamio trainde

Ik haalde voor mezelf de meeste voldoening uit het trainen van jeugd warbij je bepaalde zaken kon trainen en als je dat in de wedstrijd terug zag gaf het je als trainer een goed gevoel. Bij de senioren is het toch anders, vaak kan men al voetballen en is tevreden met het niveau waar ze op spelen. De noodzaak om iets bij te leren is hier niet of nauwelijks meer.
,De jeugd nog leergierig en omdat ik het gewoon heel leuk vind om met jongeren te werken. Zou het wel leuk zijn om in bijvoorbeeld in het buitenland trainingen te verzorgen maar ook gewoon in Nederland zou ik wel weer met de jeugd willen werken om te proberen jeugdige voetballers beter te maken. Ontwikkelen, zwakke punten sterk maken en sterke punten nog sterker te maken. Samen een plan maken en tot een goed resultaat te komen. Dat is waar ik energie van krijg. Wat dat betreft zie ik mij nog wel weer op wat voor manier dan ook als jeugdtrainer terugkeren in de voetbalwereld."